Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak důležité je využít čas ve svém životě co nejlépe.. Jak už tu někteří předchozí uživatelé zmínili, je neskutečná škoda, že se tohle dílo nepodívalo do kin, protože je to obrovské překvapení. Radoslav Brzobohatý a Ivan Trojan jsou, stejně jako i ostatní herci, naprosto skvělí, a i když tenhle film má svoje chyby, ve výsledku na mne udělal velmi dobrý dojem. Když jsem viděl, že režisérem je Jirka Strach, byl jsem trochu skeptický, ale o to víc jsem rád, že mě neodradil. Velmi dobrý počin a na české scéně určitě perla, která si zaslouží těch 90% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmmm... velmi pěkné pokoukáníčko... nakřáplý hlas Terezy Voříškové fakt začínam docela žrát, těším se na Bobule, kde si zahraje taky... jinak k filmu: nejvíc mě asi zaujal pan Brzobohatý, to je prostě Pan Herec, Epsteinův scénář je velmi zajímavý, kamera působivá, mňo... jedinečná podívaná na nedělní večer... akorát bych to možná nenazval čistě komedií... nenásilné, příjemné, milé... Jirka umí! ;-) 80% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jo lhát, to je jako zpívat.. To se musí umět !!" A s filmařinou se to má úplně stejně.. A Jirka zkrátka umí !! Marek Epstein přišel s dalším výtečným scénářem, jakkoli jednoduchým, a Jirka Strach z něj s řemeslnou jistotou, pro něj téměř samozřejmou, vymačkal opravdu maximum.. Nebýt těch všech vtípků a toho laskavého cynismu tipoval bych Brainstorm spíš na Slámu, ale toho už Jirka bere o dvě délky.. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jakmile jsem zjistila, že dnešní večerní program bude zajišťovat tento malý televizní film, zmocnil se mě jistý druh skepse. Jakýmsi způsobem jsem byla přesvědčena, že půjde jen o průměrnou podívanou, která mne nebude schopna ničím překvapit. Ašak opak byl pravdou a já se příjemně zmýlila... Nejenže film krásně utíkal, ale dokonce jsem se i bavila. Tvůrci se nám zde snaží nastínit vztahy v ne zrovna fungujícím rodinném jádře. Rozpadnuté manželství dvou nevyrovaných partnerů, děti vyrůstající v této nestabilní rodině a nemocný děda, jehož zdravotní stav nemá příliš pozitivní vyhlídky. Je zde vylíčen vztah mezi rodičem x potomkem, a to hned ve dvou generačních liniích, převážně však namířen na Ivana Trojana a Radoslava Brzobohatého, jejichž city jsou navzájem ochladlé. Bohužel je díky výchově vztah přenášen i na děti, jejichž citové pouto k prarodiči nenabývá oné pevnosti... Ve hře je také zkouška partnerstkého vztahu s krásnou a tolerantní Táňou Pauhofovou, která je mimochodem spíš takovým okořeněním filmu samotného. V podtextu je však ukryté jiné poselství... Kvůli zázračným pilulkám se totiž dědův zdravotní stav výrazně zlepší a dojde k přehodnocení jeho dosavadního života. Člověk musí být vděčný za každou chvíli, která mu byla dopřána a na to by se nemělo zapomínat... Je na místě zmínit skvělé herecké výkony a tak trochu magickou scénu s Pavlem Liškou. P.S. Radku99, tak přece jsem Tě trumfla:-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady velice slušných filmů Jiřího Stacha, tentokrát i s trochou tajemna. Výborní herci a zajímavé téma, mě zaujali hned od začátku, ale film, jakoby stál na místě a po celou dobu se nijak zvlášť nerozjede a nemá žádné vyloženě pamětihodné scény. Na jedno podívání ale rozhodně neurazí a v rámci české tvorby se pořád jedná o silný nadprůměr. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) pri príchode z letiska pozerá na videoklip od skupiny Chinaski, ktorí hrajú skladbu "Zadarmo". Keď sa preberá po užití prvej tabletky BrainStorm, beží v televízii hokejový zápas Liberec vs. Třinec. (Raccoon.city)
  • Na konci filmu se poslíček (Pavel Liška) v nemocnici otci (Radoslav Brzobohatý) zmíní, že dostal k životu 29 165 dnů, což je přibližně 80 let. A právě v takovém věku, těsně nedožitých osmdesáti let, o čtyři roky později od natočení filmu Brzobohatý skutečně zemřel. (Mara97)
  • Jakub (Ivan Trojan) bere děti do kina Ořechovka v Praze Střešovicích. Kino je z roku 1923 a uvádí se, že je poslední svého typu v Praze. (sator)

Reklama

Reklama