Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (997)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

There is no secret ingredience, its just you. Veľmi milé prekvapenie. Celý film pôsobí sviežo a neobohrato. Vidieť, že sa tvorcovia pri tvorbe bavili a tá zábava je prenesená aj na diváka. Humor nie je nanútený (ako to bolo v strašne slabom Shrekovi 3), ale je príjemný a dávkovaný v rozumných intervaloch. Je mi veľmi sympatické, že film ako celok sa neberie príliš vážne, množstvo prevarených a už stokrát videných scén je natočených inak a ja osobne som pri filme strávil veľmi príjemný čas. Postavy sú sympatické a ich hlasy hviezdne. Mieša sa tu veľa dobrých nápadov (prostredie, bojové scény...) a celé je to zabalené do veľmi pekného obalu. Záporák je nadmieru vydarený ( čo v rozprávkach nejak zvykom nie je) a hlavný hrdina Po sa stane obľúbencom pre množstvo detí či dospelých ( už len preto, že je to maco:). Animácia, hudba, nápady, postavy, gradácia - to všetko funguje. Podobne ako Legenda o Mulan, je aj Kung Fu Panda veľmi vydarený zábavný animák z prostredia Číny (i keď u mňa slabší)..............Včerajšok je minulosť, zajtrajšok je tajomstvo, ale dnešok je dar!.............80% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Cožpak může být endomorfní panda s body mass indexem 38 Dračím bojovníkem?? Ale jistěže! Všechno jde. Ale než se tak stane, čeká na diváka spousta libových kung-fu momentů, jak v duševní, tak ve fyzické sféře. Pět Postrachů vzniklo odseparováním bojových stylů Leie Wulonga z Tekkena, souboje jsou grandiózní (únik Tai Lunga z rozlehlého vězení, zápolení na provazovém mostě, špičkový souboj o knedlíčky) a pandí styl "pružícího břicha" fajnšmekrovský. Jenom nám tvůrci pořád cpou do hlavy, že si musíme neustále věřit a být sebou samým. Jinak ale luxusní a už se těším na dvd na originální znění. Prozatím 80%. 130 miliónů dolarů(rozpočet)/619,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná nejsou tak dobří jako Pixarovci, ale nemůžu říct, že se kluci v Dreamworks nesnaží. KUNG FU PANDA je skvělý bojový film, pocta starším čínským filmům (mimochodem skvělá scéna s posledním knedlíčkem ;-), ale i príma pohádka o velké, tlusté, hláškující pandě. Navíc kdykoliv se objevil pan Želva (mistr Oogway) byl jsem přímo nadšený. Měl charizma větší než kdokoliv koho znám. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejlepších animovaných snímků. Super na něm je to, že funguje stejně dobře jak komedie pro děti, tak i jako akční biják. Například scéna útěku tygra z vězení úmyslně připomíná videohru a pandův souboj o masový knedlíček zase odkazuje na nejslavnější snímky Jackieho Chana. Výborná zábava i po několikátém zhlédnutí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hravostí, nýbrž žravostí se panda vyrovná Shrekovi, jehož popularity pravděpodobně nedosáhne. Důvod je jednoduchý, ba až primitivní – Panda mohla být vtipnější. Což o to, Shrek také, ale nejspíš si to neuvědomíte hned po jeho prvním zhlédnutí. Pestrému zvířecímu světu, kde vedle sebe bez jakékoliv vnitřní logiky koexistují prasata, nosorožci či opice, vévodí titulní panda, který i zásluhou hlasu Jacka Blacka nachází vhodný kompromis mezi roztomilostí, nemotorností a rebelií. Pár dílů by ještě utáhl, třebaže mu po boku věrně nežvaní žádný osel, akorát by bylo zjevnější tvůrčí vaření z vody. Velice obehraná historka sice nachází místo pro mudrující senilní želvu i dojemné flashbacky, ale nedokáže nabídnout žádné překvapení, které by těšilo déle než do dalšího z vtípků. Vtípků vesměs lehčího ražení, jež bránici pouze opatrně šimrají a nadto nemají spacáky, aby se ve vaší mysli mohly zabydlet na delší dobu. Uznávám však, že mne i desátý apel k smíchu založený na Poově (čili Bobkově) těžkotonážnosti dokázal přimět přinejmenším k pousmání. V jedné věci Panda ovšem Shreka bez obtíží poráží. Soubojové scény mezi zvířenou zrežírované často se seriózností wu-xia filmů jsou zatraceně cool. Apendix: Pátráte-li po jiném americkém animáku ovlivněném východními kulturami, doporučuji o chlup vážnější a hrst chlupů lepší Legendu o Mulan. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Ingrid, BadoXXII ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Počítačová animácia, ktorá bola použitá vo filme, bola v tom čase oveľa zložitejšia ako čokoľvek predtým. Supervízor spoločnosti DreamWorks Markus Manninen sa údajne po prečítaní návrhu smial a zaželal tvorcom veľa šťastia s výrobou. (Greenpeacak)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama