Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

tombac 

všechny recenze uživatele

S kamarádkou jsme se na Kouzelné romanci slušně řezali smíchy, několikrát jsem byl i dojat, takže se není co divit, že jsem ztrácel soudnost a několikrát v euforii koketoval s pětihvězdím. :) Digitální dračice (a zase tam vidím toho Shreka) mě však trochu zchladila... Kouzelná romance se nedá brát vážně, je tak prvoplánově bezelstná a slaďounká, až je místy neodolatelná. Na ještě sladšího, hravějšího, muzikálnějšího, leč nepohádkového kolegu s tancujícím dívčím Špekáčkem nemá co se filmových kvalit týče, ale herecký casting se jí povedl obdobně. Sněhurkovatější Gisellu než v podání Amy Adams si nedovedu vůbec představit, totéž platí v případě Jamese Marsdena a princovatějšího prince, jenž okouzluje obzvláštním mixem tuposti, šarmu a permanentních thymolinových šklebů. No he he, to se musí vidět. :) Kouzelná romance je výstřední zákusek hodící se pro navození dobré nálady. Jen suchaři a konzervativci ať se do něho raději nezakusují. ;) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Čarovný film a to v plnom zmysle slova. Viem ho pozerať dokolieska...Nie stále lebo niektoré pesničky lezú na nervy ale inak je to naozaj pekný film.........Je plný čarov. Kreslená časť sa mi tiež páčila....Konečne film v ktorom podotkli pravdu, že princezná sa nezamiluje do princa za jeden deň. James Mardsen spieva strašne a v origináli bol strašný zvuk keď kričal na ňu:,, Giselle" strach a hrôza....70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Prostupů mezi různými časovými obdobími je už habaděj a už bylo načase zinscenovat obdobu Space Jamu, a tentokráte je přemístěna (skoro) princezna z pohádkové země do rušného New Yorku. Celý tento příběh je jako samotné pohádky - jednoduchý, prostý, naivní a neuvěřitelný. "Žili spolu šťastně až navěky!" a "Zazvonil zvonec a pohádky je konec!" Herecké obsazení bylo zvoleno skvěle - Amy Adams je jako naivní pohádková dívka roztomilá, Timothy "Červíčkovi" Spallovi jdou záporné role jako po másle a Susan Sarandon mě prostě zklamat nemůže. A pak je tu samozřejmě úžasný veverčák Pip. Zkrátka krásná pohádka odehrávající se v moderní době o pohádkové "princezně" ze země, kde Karkulka honí vlka se sekyrou (to mě fakt dostalo) a novodobém "princi". Už jen ty uvozovky znamenají, že patří k sobě. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mne relativně vysoké hodnocení filmu. Čekal bych, že něco takového bude většina uživatelů oceňovat nízkým počtem hvězd či přímo odpadem; to jsem si ještě připadal se svými třemi hvězdami velkoryse... Z nějakého zvráceného důvodu se mi ta nebetyčná slátanina líbila, ač normálně filmy tohoto typu moc nemusím. Poměrně často jsem se i smál, jen ten konec to zase zabíjí. I tak slušná pohádka, dá-li se to tak nazvat... 60% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když o tom tak přemýšlím, se soundtrackem na uších, tohle je opravdu romance jako víno. Žádné krabicové, ale opravdová vyvážená lahůdka, o to cennější, že si v ní studio utahuje samo ze sebe. Škoda že byl tenhle báječný průnik žánrů bolestivě podceněn domácí kritikou (kdo nevidí tu úmyslnou nadsázku a "kýčařinu", nechť znovu nastoupí do první třídy základní filmové školy) - jeho hravost a schopnost shazovat sebe sama i ulpívat na diblíkovských detailech, a přesto dojímat mocněji než většina seriózních romancí, je těžko pochopitelná. Tak umělý koncept, tolik úmyslné nakašírovanosti, a přitom je ten polibek z pravé lásky opravdu, ehm, opravdu z pravé lásky. Ach, Amy, seš k pomilování. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Do kin byl film dodáván pod falešným názvem „Radio“. (HellFire)
  • Právnická firma, ve které pracuje Robert, se jmenuje Churchill, Harline and Smith, což jsou příjmení skladatelů písní k pohádce Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). (HellFire)
  • Jediná hlavní postava, která nezpívá, je Idina Menzel – držitelka dvou nominací Tony Award a jedné ceny za účinkování v broadwayském muzikálu. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama