Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od svadby Giselle a Roberta uplynulo už pätnásť rokov, ale Giselle prišla o ilúzie ohľadom života v meste. Rozhodnú sa presunúť svoju rozrastajúcu rodinu do ospalého mestečka Monroeville v snahe nájsť rozprávkovejší život. Bohužiaľ, jej nádeje sa nenaplnia. Predmestie má svoje nové pravidlá a svoju miestnu včeliu kráľovnú Malvinu Monroe, vďaka ktorej sa Giselle ešte viac cíti, že nezapadá. Zo zúfalstva, že sa jej nedarí nájsť svoj šťastný koniec, využije mágiu z Andalasie a premení celé mesto na skutočnú rozprávku, čím ohrozí budúce šťastie svojej rodiny. Giselle vedie závod s časom, aby kúzlo zvrátila a pochopila, čo šťastný koniec pre ňu a pre jej rodinu skutočne znamená. (Disney+)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (51)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že to trochu přehnali s písněmi. V prvním díle, pokud se nepletu, tak jsou tři maximálně čtyři písně? Tím, že jich bylo tak málo, tak se na nich mohli vyřádit a udělali z nich pecky. Tady je píseň každých deset minut a udělali z toho pohádkový muzikál, což se mi bohužel vůbec nelíbilo. Ty písně ani vyloženě nebyli nijak chytlavé nebo zajímavé, zatímco z jedničky si je pamatuju. Příběh nebyl špatný, docela dobře napsaný, ale jak říkám, kazí to ta hromada písní, která prodlužuje stopáž a 121 minut málokteré dítě vydrží na pohádku koukat. Potěšila mě ale Amy Adams, která z Giselle neztratila absolutně nic. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jsem sama strašně překvapená, že nakonec dávám 4*, asi jsem si to pustila správně naladěná. Zatímco první díl byla spíše romantická komedie s pohádkovými prvky, druhý díl je již čistokrevná muzikálová pohádka a přesně takto jsem k filmu přistupovala, od prvního dílu se to značně odklonilo, tohle ale filmu já osobně moc vyčítat nemůžu, je přesně tím, čím chce být. Hlavním tématem filmu tentokrát není romantická láska, ale láska mezi dcerou a nevlastní matkou. Já si to jednoduše užila. Nevím úplně, komu bych film vlastně doporučila, určitě nečekejte nic převratného, ale jako roztomilý jednoduchý film pro rodinu to funguje. Jediný problém jsem měla s Patrickem Dempseym a jeho postavou, opravdu jsem nevěděla, jestli se mu smát, nebo jestli mi ho má být líto, jeho postava je zde úplně zbytečná, což rozumím, že pro milovníky Kouzelné romance může být překvapení a ne zrovna příjemné. ()

Reklama

RAFT 

všechny recenze uživatele

No nevím tak,dlouho jsme čekali na druhý díl že, už si ani za ty roky nepamatuji ten první .To co bylo v prvním díle  mělo svoje kouzlo a fungovalo to.Tady v druhém díle už to tak ,trochu pokulhává .Tohle se mělo točit o dost dřív než  čekat 15 let .Myslím si že, Prokletá romance nezvládla navázat na díl první.Za mě 50% víckrát už film vidět nepotřebuji. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Roky sme čakali na pokračovanie Disney komédie "Enchanted" a vo výsledku mám pocit, že to nakoniec asi nestálo úplne za to. "Disenchanted" nie je zlým filmom (to by som si nedovolil tvrdiť), no myslím si, že mal potenciál na to byť kvalitnejší. Musím však povedať, že po všetkých tých depresívnych dramatických rolách, ktoré na seba Amy Adams vzala ("The Woman In The Window", "Sharp Objects" alebo "Hilbilly Elegy") bolo super ju zase na chvíľku vidieť v niečom energickejšom a veselšom. A myslím si, že to zvláda tradične skvele. Problémom je ale trošku celkový príbeh, ktorý síce je vymyslený celkom kreatívne, no nie je to ani veľmi vtipné, ani veľmi zaujímavé a dokonca ani veľmi originálne. Opäť si robíme srandu z klasických Disney rozprávok (obzvlášť "Cinderella") no neviem čo si o tom celkovo myslieť. No zase vidieť Giselle v tých ohnivých šatách stálo za to. Rozhodne elegantná. A Maya Rudolph ako zloduch? Tej to rozhodne ide. Nemám s ňou problém. Po dlhej dobe bolo pre mňa super opäť vidieť Jaymu Mays, no prečo sa zase dostala do role, kde absolútne nevie pretlačiť svoj prirodzený šarm? To sa jej posledné roky dialo nejako furt. Vyzerá to okey (niektoré triky lepšie ako iné), hudba je dobrá, no príbeh to ťahá pre mňa dole. Ak ste zvedaví, tak si to čeknite, ale zázraky nečakajte. Hodnotenie: C+ ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Prokletá romance nezvládne navázat na kvality Kouzelné romance a rozhodně nepůsobí jako pokračování, které se chystalo přes dekádu. V součtu převazuje zklamání, které spasuje fakt, že sice existují mnohem lepší návraty k instantním klasikám, ale zároveň i mnohem horší. Z Prokleté romance alespoň nesrší neúcta k původnímu filmu a snaha na to jít alespoň částečně stejně. Ohýbání konceptu je ovšem ve finále nevyužité a Prokletá romance především postrádá uvědomělost, nadsázku a především kouzlo původního filmu. Jako záležitost pro celou rodinu na dvě hodiny neurazí, v katalogu Disney+ ovšem zapadne velmi snadno.... ()

Zajímavosti (2)

  • V Kouzelné romanci (2007) ztvárnila dceru Morgan herečka Rachel Covey. V tomto pokračování však Morgan ztvárnila Gabriella Baldacchino. Přesto zde můžeme Rachel zahlédnout, a to ve scéně, kdy se Giselle (Amy Adams) poprvé setká s královnou na trhu po změně městečka na království – Rachel zde stojí po pravé straně Giselle s menší holčičkou. (Barunn)

Reklama

Reklama