Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 531)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak druha Sifra se nekona. Bohuzel. Prvni tretina filmu se utapi v silenym vysvetlovani a je to docela nuda. Zbyly dve tretiny by se sice daly oznacit za akcni, jenze je to cely tak trochu stereotypni, nekam se presunem, odkecame si par dialogu, presun dal a tak furt dokola. Navic je film zbytecne dlouhej, cela zapletka, ac docela zajimava, je plna klise a porad to je jenom pribeh o unosu a bombovy hrozbe zasazena do zajimavejch kulis a nejde tu o zadny velky objevy, navic konec silene protahovanej, jen aby se sem mohli nasekat nejaky ty zvraty. Tech je tu sice tak akorat, jenze vsechny jsou silene predvidatelny. Co se tyce hercu, film stoji pouze na Hanksovi, ten nema zadnyho zajimavyho partaka, takze se musi snazit sam, ale i presto, ze vypada celkem ve forme a uces se zlepsil, nema proste moc co hrat, takze se kolikrat jen blbe xichti. Co se tyce McGregora, ten mi sem absolutne nesednul, stejne tak jeho postava, ktera je naprosto mimo a neverohodna. To ani nemluvim o postave pana unosce, kterej vyskakuje, jak se mu to zrovna hodi, jak v tom nejlacinejsim hororu. Vyslednej dojem tak dost zachranuje hudba, Zimmer to tam pere fakt pod tlakem, diky cemuz maj nektery sceny slusnou atmosferu a film je i napinavej, ale to proste na vic nez 4* nestaci. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že dokázal Ron Howard natočit tak namyšlený a složitě se tvářící film podle tak jednoduché a nenáročné knihy. Na knize Andělé a démoni se mi líbilo, že byla natolik plná nesmyslů, že ji snad nikdo nemohl brát vážně (rozumějte nikdo, kdo zároveň někdy nakouknul do učebnice dějepisu pro první třídu), ale přesto byla zábavná a četla se velmi dobře... kéž by byl tak stravitelný i film. Ten je dlouhý, nudný a sžírá se ve vlastní dokonalosti. Zároveň je ale také neuvěřitelně hloupý, až je to k smíchu. Tom Hanks běhá po prázdných památkách, kdy zrovna náhodou ty, který potřebuje navštívit, jsou v rekonstrukci a bez personálu, bez turistů a dokonce i bez jakéhokoli zabezpečení, aby ho nikdo nerušil... Vedle něj neustále kluše spanilá děva, která ale není naprosto k ničemu dobrá a za dvě hodiny se Robert Langdon neuráčí vysvětlit, proč ji s sebou vlastně tahá, když mezi nimi zároveň není žádné jiskření nebo náznak budoucího vztahu, což by z ní dělalo "alespoň" zkrášlení scén. Není ani to. V Šifře to bylo alespoň poprvé, tady tohle už působí jako špatný vtip. Andělé a démoni jsou zoufale špatné pozlátko pro nenáročné diváky, kteří budou mít po jeho zhlédnutí pocit, že jsou teď historicky i kinematograficky vzdělaní... Je to samozřejmě velký omyl, nicméně aspoň někomu udělá film radost. PS: Hans Zimmer se tentokrát ani netváří, že by vymyslel něco nového. Prostě v soundtracku Šifry zdůraznil chorály... Opět mu to projde, protože to zní dobře, ale tentokrát už si toho ředění snad musí všimnout každý... PPS: Je pro mě neuvěřitelné, že Ron Howard, který natočil kousky jako Aplollo 13, Čistá duše nebo Frost/Nixon, dokázal vytvořit i takovouto slátaninu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme. Další adaptaci knihy podle Dana Browna. Opět připomínám, že knihu jsem nečetl, takže hodnotím zcela nezávisle. A hodnotím velmi kladně. Nejprve čtyřmi hvězdičkami, ovšem po brainstormingu a konzultaci s kámoškou jsem tomu přidal i tu hvězdičkou pátou. Toto zpracování mi prostě skvěle sedí a Tom Hanks, to je prostě pan Herec...90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to stejně jako s knižními předlohami - Andělé a démoni jsou lepší než Da Vinciho kód. Díky Howardovi, který celý film natočil jako zběsilý závod s časem, díky Zimmerovi, jehož hudba byla skoro i vidět, jak byla výrazná, díky zajímavé vatikánské zápletce, sympatickému Hanksovi... Ale jo, čtyři hvězdy jsou adekvátní. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jak se do adaptací spisovatele Dana Browna ženou slavná jména (říkal někdo, že to tu smrdí penězi?). Ron Howard si dává druhé dostaveníčko společně s Tomem Hanksem a tentokrát kromě kratšího účesu přijali také lepší "partnerku" Sherlocka Bonda Ayelet Zurer, skvělého a kultivovaně vypadajícího Ewana McGregora, drsného Stellana Skarsgarda a třeba ještě vynikajícího Armina Muellera-Stahla. Plejáda skvělých herců ve filmu podle brakové knihy... Smutné? Komerce. Film předchází Šifře, ale Howard se z ní viditelně nepoučil. Film má střídá lepší okamžiky se slabšími, tempo je nevyvážené, hádanky v podstatě nejsou hádanky (ani efektně vizuálně zpracované nejsou...), ale monolog Roberta Langdona a všemu dává korunu neuvěřitelně průhledný příběh. Odlišnosti oproti knize nemá cenu komentovat a efektní finále je opravdu pouze efektní... Slabé napětí a pochybná motivace i myšlení postav (máme pistoli až jako poslední možnost, jak se odsud dostat:)). Na druhou stranu pro nenáročného diváka to může působit jako dobrých 138 minut oddechu bez nutnosti myslet (čímž by přišel o všechno kouzlo filmu, jen u mě to je někdy těžké...). Několik dobrých scén a snaha o monumentální záběry a autenticky vypadající makety nestačí, Rone. Krom toho dvojice Koepp a Goldsman je ztělesněním zla a naopak Hans Zimmer je poslední jistotou hudebního nebe. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Vatikán filmárom nedal povolenie nakrúcať v priestoroch sídla pápeža, ani vo svojich rímskych kostoloch. Dve z kľúčových scén sa odohrávajú v kostoloch Santa Maria del Popolo a Santa Maria della Vittoria, kde nájdu telá zavraždených kardinálov. Zákaz však nebránil natáčaniu exteriérov kostolov. (Greenpeacak)
  • Robert Langdon (Tom Hanks) nosí hodinky s Mickey Mousem –⁠ a to jako připomenutí, aby zůstal v mysli mladý. (Shley)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama