Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Staňte se svědky příběhu z fiktivní země Monsterland - dobrodružství El Superbeasta, vyvrženého mexického zápasníka a jeho sestry a žhavé družky Suzi-X, jak se spolu postaví ďábelskému zlosynu Dr. Satanovi! Jedná se o adaptaci komiksu z mozku Roba Zombie, ten se navíc ujmul i produkce a celý projekt se odehrává pod jeho křídly. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (216)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zábavná jízda strašidelným světem narvaná odkazy na všechno možné, zejména pak rozličné horrorové a sci-fi snímky. Mám pocit, že jak jsem je zaznamenával, tak je nyní ani nedokážu všechny vyjmenovat - Moucha, Vetřelec, Frankensteinova nevěsta, Ohavný Dr.Phibes, StarWars, Carrie! ad. Kromě toho se vyskytnou i postavy ze světa literatury - Shakespeare, Poe... či parodie reklam, Tv pořadů, show...prostě jeden velký mišmaš, kdy fantazie autorů se utrhla ze řetězu. Zcela chápu, že někomu se tenhle dort pejska a kočičky brzy přejí. Pokud však máte rádi klasické comicsy, animované filmy, horror, vtip, nadsázku, gore, filmové a popkulturní odkazy, bizarnosti, s/m, gejzíry krve, sliz, lavinu análních krys, zombie nácky, Hitlerovu hlavu v láku, nekromancii, zoofilii, robotofilii, ňadra, obří ňadra, vraždící ňadra, krásné ženy, hnusné ženy, smradlavé gorily či otevírající se hroby a přitom je vám silný příběh tam, kde končí záda, nu, pak směle do toho! Úchylný svět Mistra Zombieho otevírá svoji laskavou náruč jen pro vás! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Wooohou! Exkluzívne chutne-nechutná zverina, ktorá nemá konkurenciu! Už len z toho dôvodu by to chcelu aj štvrtú hviezdičku, pretože Rob Zombie sa jednoducho neserie, a keď ho niekto naserie (neúspech remake/prequelu Halloweenu - kvôli producentským ťahaniciam za nitky počas výroby filmov už nejeden režisér predsa skončil skoro na psychiatrii), tak sa vie aj takto vybúriť. A stojí to za to. Príbeh aj celkové spracovanie je poriadna gýčovina, do každej scény sú úchyloviny a pokus o vtip doslova pretlačené a Zombie mohol dať príbehu trošku vydýchnuť. Ale s jeho následným učlovečením by prišlo asi iba zbytočné sklamanie a scény plné klišé, takže som asi nakoniec rád, že sa z toho stalo takéto bláznovstvo. 70%. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak, jak říkal slasher - není to bůhví co, smíchy neumřete, ale nudit se určitě taky nebudete. Mě bavily nejvíc odkazy. Byly jich tam mraky, hlavně na nejrůznější horory (ten úplnej začátek, byla parodie na začátek starýho Frankensteina, pak se tam taky objeví Frankensteinova nevěsta, Fantom opery s beďarama, Jack Nicholson se sekerou, Michael Myers, Vetřelec, nějaký ty vlkodlaci atd.). Sem tam se objevila nějaká skvělá hláška. Uzemnila mě Suzzi X: "Druhý vzestup Třetí říše je vlastně první vzestup Čtvrtý říše". Osobně toho Superbeasta samotnýho jsem moc nemusel, klidně bych se bez něj obešel. Suzzi X. byla celkem roztomilá postavička, navíc skvěle namluvená, a utáhla by to sama. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie natočil snímek „The Haunted World of El Superbeasto“ jako takovou úlitbu sám sobě, svým světům, svým představám. A vyšlo mu to skvěle. Zvolená animace funguje, do toho je skutečně parádní hudba a dostatečně ujetý příběh, který vás nejspíš bude bavit až do konce. Rozhodně netradiční film. Sice není hororový, ale dostanete zážitek, který bude jedinečný. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní to satira. Na jednu stranu je vidět, že se Zombie vyzná a má opravdu hodně nakoukáno (Cartoon Network - Cow and chicken a podobné šílenosti, ostatně celá animace má podezřele vizuál Rena a Stimpyho, horror connections) i načteno (manga comic books). Nicméně se mu nedaří ukočírovat stopáž (ano, mluvím o těch 70ti minutách), která neoplývá materiálem déle než na 15-ti minutový kraťas. A tak se často přistihnete, že se nudíte a to i přesto, že o BOOBS, PUSSIES, pejorativní mluvu, chytlavé songy a krev není nouze. Ve výsledku tedy za slabší 3*, protože od někoho, kdo stvořil House of a 1000 corpses a Devils Rejects bych čekal daleko více. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • V úvodní scéně s castingem nosí El Superbeasto (Tom Papa) jako režisér monokl, což je odkaz na slavného rakouského a později i amerického režiséra Fritze Langa. (Petsuchos)
  • Jméno hlavní postavy El Superbeasta je odkazem na jeden z nejúspěšnějších songů Roba Zombieho s názvem „Superbeast“. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama