Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Je to oficiální. Zdejší komunita nemá žádný vkus :). Gemlins 2 je totální pecka s tolika odkazy na další filmy, knihy, postavy atd. že by se dala studovat celý den. Perfektní ukázka toho, co lze vytvořit s loutkami. Kdyby se pokračování natáčelo dnes, všichni gremlini by byli počítačem generovaní. Jedno z nejlepších filmových pokračování. Ever. https://www.youtube.com/watch?v=A-RoBdHHkcQ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kultové pokračovanie, ktoré sa už na nič nehrá. Ukážka režisérskeho nadšenia a priehrštie nápadov skvelo vyváži fakt, že chýba príbeh. Hororová (polo)paródia, ktorá nestihne nudiť a stihne uraziť množstvo iných filmov... IMHO geniálne premostenie na historku o nenávidení Vianoc z prvého dielu... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Taková megařežba jako u jedničky to není, zážitek ze sledování je také o něco menší, ale pořád je to výborná zábava se spoustou originálních scén. Navíc se děj odehrává v uzavřeném prostoru, takže je to ještě o to lepší... Potěšil návrat starých postav, ovšem Gizmo je stále bezkonkurenční. Pobavíte se velice slušně, ale takový dojem jako jednička to ve vás nezanechá. Já prostě gremliny miluju a níž jít ani nemůžu (a nechci). Aneb nejen lidé sledují televizi. Za mě 80%. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný. Na tenhle film jsem se původně dívat nechtěl ani jsem to neměl v plánu. Ale bylo něco po třetí hodině v noci, na jedné TV stanici právě skončil jistý pořad a já jen tak z nudy přepínal s tím, že za pár minut budou Simpsonovi, tak si mezitím najdu na chvíli nějaký pořad. A dostal jsem se právě na Primu, kde začínal tenhle film. Tak jsem pár minut koukal a chtěl jsem přepnout, ale zrovna se na obrazovce objevil malý Gizmo a já mám pro takovéto roztomilé potvůrky slabost, tak jsem to nepřepnul a nakonec jsem se vybodl i na Simpsonovi a dal jsem přednost tomuto filmu. A dobře jsem udělal. Film dostal spád a já se musel u většiny filmu smát, jinak to nešlo. Z filmu čiší originalita a vtip, a tyto aspekty já miluji. Originální potvůrky (gremlin, který vypije nějaké mozkové buňky a začne mluvit a je chytrý, gremlin, kterému narostou křídla a je z něj něco jako netopýr, gremlin, který si hraje na sekretářku, gremlin, který si hraje na kuchaře, gremlin, ze kterého rostou rajčata, apod.). To je prostě vtip a originalita, které nelze neocenit a nepochválit za ně tvůrce. A k tomu všemu ještě malinký a bezbranný Gizmo, kterého jeho zlé gremlinské odnože trápí a týrají a on se naštve, začne posilovat, začne trénovat a nakonec jednoho zabije. Už jen kvůli téhle roztomilé potvůrce stálo za to tento filmový kousek zhlédnout. A málem bych zapomněl na super vtipné cameo Hulka Hogana, to bylo vítané oživení filmu. Prostě paráda. Film se mi dost líbil, a proto dávám čtyři hvězdičky... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Gremlins (1984) se po uvedení do kin stali nečekaným hitem a studio Warner Bros. mělo v plánu zahájit ihned práce na pokračování. Režisér Joe Dante však byl natáčením tak vyčerpán, že nabídku odmítl. Studio bylo nuceno pokračovat bez něj a oslovilo jiné zájemce na pozici režiséra a scenáristy. Podle prvních verzí scénáře se druhý díl mohl odehrávat v Las Vegas a chvíli se dokonce uvažovalo o přesunutí děje na Mars. Když se však žádný z nápadů neuchytil, studio opět oslovilo Danteho, který potvrdil svou účast pod podmínkou, že bude mít volné pole působnosti a vyšší rozpočet. Pokračování však v kinech nedosáhlo vytouženého úspěchu, což podle Danteho zavinilo protahování natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama