Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (894)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory to u mě až na výjimky nemají lehké (stejně jako upírské), vždy jim však dám novou šanci. Vlkodlak ji dostal, avšak po polovině stopáže ji promrhal. Benicio Del Toro přijíždí vyřešit zmizení a následnou smrt svého bratra, potýká se s odcizeným otcem a nepřátelskou atmosférou městečka. Potud na jedničku. Atmosféra je hutná a z každého filmového políčka je cítit viktoriánská Anglie. Výprava, kostýmy, herci - to vše dělá z prvních pětačtyřiceti minut něco, co tu už dlouho nebylo. Poté však přijde zvrat, který pošle většinu zmíněného do kopru. Žánr se otočí o sto osmdesát stupňů a namísto perfektního mysteriozního thrilleru tu máme béčkový akční horor, který si hraje na rodinné drama o válce mezi otcem a synem. Takhle promrhanou příležitost jsem neviděl už delší dobu, alespoň se na obrazovce promenádují vynikající herci. Benicio je výborný v obou polovinách Vlkodlaka a Hugo Weaving si zaslouží vlastní spinoff, všechny ale strčí do kapsy Hopkins s jablkem ve scéně na schodišti. PS: Spoiler - namaskovaný Hopkins je výborným nechtěným digitálním vtipem. [Unrated director's cut] ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Vlkodlak by měl velkou šanci uspět, kdyby se mu do toho nepletl jeden velice mizernýc fakt, a to: problémem filmu byl velice nesympatický hrdina Lawrence (bylo to asi úplně spackaným výběrem herce do hlavní role, neboť Benicio Del Toro filmu nic nepřidal, ale troufám si říct, že mu dokonce odně sebral), kterého by mi bylo "líto", že ho pokousal vlkodlak možná za pár miliard korun. Celkově byly, ale byly jinak postavy vhodné do role a filmu naopak od Benicia přidala krásná Emily Blunt, která hrála skvěle, a tak i Anthony Hopkins. Hororové zpracování filmu bylo skvělé a brutálních scén bylo tak akorát. Omšelé prostředí filmu roku 1891 skvělé a nervové vypětí někdy taky velice velké. Dlouho jsem se rozhodoval, jestli mám dát tři nebo čtyři hvězdičky, ale nakonec jsem se rozhodl dát tomu velice těsné čtyři hvězdy za celkové vyznění filmu a Emily v roli Gwen. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

I s naditou peněženkou, vracející se scénáristickou legendou a do posledního komparzisty perfektně obsazenými herci lze natočit průměrný film. Kulisy, a vůbec celá výprava, triky a technická stránka jsou dokonalé, jenže všechno je to vyprávěno tak nějak ledabyle. Celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu o ‚klouzání po povrchu‘, kdy všechno jede podle dokonale nařízeného plánu, který neumí překvapit a bohužel se o to vlastně ani nesnaží. Dvě hodiny předete blahem, jak se na to dobře kouká, pak se rozjedou titulky, chcete si na něco vzpomenout… a v mysli vám vytane akorát chlupáč, kolem něhož se povaluje spousta krvavé šlichty, nic víc. 3 a ½. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Síce neprekvapí, no inak je to po všetký stránkach veľmi solídne zvládnutý oldschoolový horor s prima temnou atmosférou. Čo výnimočné je, je výborná herecká zostava a ikeď sa nedá povedať že herci excelujú, sú do svojich úloh bezchybne obsadený a užívajú si ich. Mierne mi vadilo, že kamera nesníma veľké celky, ktoré by ešte viac umocnili potemnelú "ospaládiera" atmosféru a je škoda, že parádne exteriery zostali tak trochu nevyužité. Zápletka točiaca sa okolo prekliatej rodiny a vlkodlakov spolu s parádnym dobovým prostredím sú však tutové. Cítiť z toho staré filmy ako Frankensteina spol. Takýchto staromilských filmov sa dnes točí málo a preto si ho treba užiť. (7/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Z "Vlkodlaka" mám rozporuplné pocity. Vlastně se mi líbíl a dá se říct, že mi na něm zásadně vadila pouze jediná věc. Ovšem u horroru dost podstatná - absence napětí... Divoká bestialita vlčího muže snímaná kamerou, která neuhýbá ani před opravdovými orgiemi krve a vnitřností (a já ji beru jako plus :)), totiž sama o sobě pocit tísnivého strachu nevyvolá. Osnova „dorůstající měsíc – úplněk – proměna – masakr“ působí dost mechanicky, vlkodlačí scény se opravdu nesou jen v duchu efektního otevírání lidských konzerv, postupné budování atmosféry hrůzy chybí. A to mě mrzí… Na druhou stranu výprava, a to od vymazlených kostýmů přes rodové panství až po blata a viktoriánský Londýn, nemá chybu, tady se vysoký rozpočet projevil na výbornou. To samé kamera. K výkonu herců taktéž nemám námitek, Hugo Weaving si roli inspektora Abberlina (příjemné pomrknutí na diváka) evidentně užívá, Benicio působí dostatečně temně i v lidské podobě a Anthony Hopkins zase jednou předvádí, že nečitelní a i přes nasazený úsměv děsiví samorosti mu jdou skvěle. O nikom jiném nemá cenu mluvit, Emily Blunt funguje jen jako ozdoba a zbytek jako více či méně důvtipný dobytek na porážku… Celkově jsem zklamán rozhodně nebyl, ale čekal jsem přece jen víc. Ty tři hvězdičky proto berte spíš jako 70%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Inspirací pro postavu inspektora Francise Abberlinea (Hugo Weaving) je skutečný detektiv téhož jména, který koncem 19. století vyšetřoval v Londýně vraždy Jacka Rozparovače. (casyy)
  • Medvěd ve vlastnictví cikánů je ten samý, který byl použit i ve filmu Zlatý kompas (2007), kde byl pomocí animace přeměněn z ledního medvěda na grizzlyho. (R´Hell)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama