Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byť filmaři nebyli o kvalitě vizuálních efektů dostatečně přesvědčeni, film za ně získal Oscara. Fantastická cesta se stala inspirací pro příběh naladěný do roviny parodické a komediální. Jsou zde zlí padouši, jak jinak, kteří se snaží získat převratný vynález. Dále zde máme jednoho zprvu nesympatického zkušebního pilota a chudáka Jacka, v jehož těle se onen pilot i s mini ponorkou nedopatřením ocitne. Vedle komických situací, jež z postupného sbližování se a spolupráce obou vyplývají, se objeví několik velmi napínavých scén. Má nejoblíbenější je napadení ponorky zmenšeným podmořským robotem, v jehož vnitřku se skrývá šílený zabiják. Roztočený vrták nezadržitelně proniká skrze okenní průzor ponorky... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neškodná, zábavná blbinka s pekným vizuálom 80. rokov. Príjemne ma prekvapil mladý Dennis Quaid, ktorému sa rola "frajírka" náramne hodila. Vnútorný vesmír srší humorom od začiatku až do konca, pričom sa tu nájde aj pár šialenejších scénok. Trikové efekty na svoju dobu tiež neboli zlé, takže u mňa spokojnosť, fajn filmový relax a spomienka na detské časy. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako zástupca generácie VHS kultúry druhej polovice 80tych rokov a začiatku 90tych nemôžem z nostalgie dať nižšie hodnotenie. Dante sa námetu miniaturizácie človeka za cieľom putovania po ľudskom tele zhostil oveĺa uvoľnenejšie, ako Fleischer vo Fantastickej ceste. Od bláznivých osemdesiatok ale samozrejme nemôžme očakávať nič iné ako únikové komédie a akčňáky. Aj po rokoch solídna zábava. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

No to byla sračka, to bylo snad horší než Super mario bros. a ejhle hodnocení uplně jiné.. snažil jsem se přijít na to, co na tom ty lidi asi tak bavilo a na nic jsem nepřišel.. je to vypískanost už na pohled, ale tak zkusit se má vše ne? A ten debilní konec tomu vzal ješte tu poslední hvězdu, kterou jsem chtěl nechat z milosti. Děs. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nápad je to výborný, a nebyť niektorých vyložene hlúpych postáv (kovboj a všetko okolo neho), bolo by to na štyri hviezdy. No boli to osemdesiate roky a vtedy sa veľmi nedbalo, aby aj v komédii malo všetko svoje správne miesto a zmysel. Okrem tých pár scén som sa bavil, ale zostal mi pocit, ako to mohlo byť lepšie. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama