Malí válečníci
Akční / Animovaný / Rodinný / Sci-Fi
USA, 1998, 108 min
Joe DanteHudba:
Jerry GoldsmithHrají:
David Cross, Jay Mohr, Denis Leary, Gregory Smith, Dick Miller, Kirsten Dunst, Jonathan Bouck, Kevin Dunn, Ann Magnuson, Wendy Schaal, Phil Hartman, Robert Picardo, Tommy Lee Jones, Frank Langella, Ernest Borgnine, Jim Brown, Bruce Dern, George Kennedy, Clint Walker, Christopher Guest, Michael McKean, Harry Shearer, Sarah Michelle Gellar, Christina Ricci, Jim Cummings, Cheri Oteri, Gregory Itzin, Rance HowardPlakáty
Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! MALÍ VÁLEČNÍCI je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (oficiální text distributora)
Djkoma
Kravina pro malé dětičky co si rádi hrají s vojáčky. Pár slušných vtipů a chvílemi černý humor film drží nad totální nudou.(27.7.2005)
Anthony
Velká sranda. Pokud někdo chce kritizovat výrobu bojových hraček, má to dělat takto a ne tak stupidně jako Barry Levinson v Hračkách. Odkazy na válečné filmy (především Tucet špinavců či Patton) jsou roztomilé, bojové scény skvěle natočené. Na to, že jde o velkou zábavu, přistoupil i Jerry Goldsmith, který cituje hudbu z mnoha válečných filmů (včetně třeba svého Pattona) a schválně to ještě přehání. Mladý Gregory Smith je docela příjemný, stejně jako Kirsten Dunst. Líbila se mi postava její matky, která se začne v kritických chvílích jako rozený generál. Mezi nezapomenutelné scény patří úvodní proslov Chipa Hazarda, zcela ve stylu všech možných válečných filmů, především pak Tuctu špinavců a pak samozřejmě závěrečná strhující bitva. Naopak nezajímavý byl pro mě motiv vytlačování starých hraček novými jen pro peníze – vůbec všechny ty scény z továrny byly pro mě zbytečné. Myslím tím tedy ten konflikt mezi arogantním ředitelem a dobráckými návrháři. Cinema tomu původně (u recenze) dala 60% a později to změnila na 40% (u videa nebo TV), tak nevím.(29.7.2003)
AngelAngie
Zvláštní animace .. nudný příběh ..(28.5.2008)
║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $54,682,547║Tržby Celosvetovo $94,200,000║ škoda toho prvoplánového príbehu, obraz, zvuk a postavičky bojovníkov na úrovni /55%/(12.3.2010)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $54,682,547(24.4.2007)
tron
Ako z osemdesiatych rokov. Až na to, že tieto potvorky nie sú také podarené, ako boli t.č. Gremlini s Kritermi. Vykreslenie zaspatého mestečka sa Danteovi (Piraňa) podarilo, Spielbergov DreamWorks sa postaral o politicky nekorektný humor... ale nejako som sa nebavil. Pripadá mi to ako vyvolávanie duchov. Je chvályhodné, že ujo Steven ide proti súdeniu na prvý pohľad (t.j. zlí sú mariňáci a škaredí harryhausenovskí Gorgoniti kladní), ale je to len priemer. Priemer s Kirsten Dunstovou (Interview s upírom, Džumandži).(14.7.2006)
B!shop
Takova pohodova variace na valecny filmy, dokonce sem tu misty nejaky sceny poznaval, treba z Apokalypsy. Akorat mi prislo, ze vojaci jsou az moc velky drsnaci a prisery jsou az moc velky pochcanci, takze jsem ve vysledku fandil spis vojakum. Ale trikove jsou zvladnuty perfektne. Jinak herci jsou docela v pohode, zadny traparny se nekonaj, sem tam je nakej dobrej vtip a film v docela slusnym tempu odsejpa, taky diky paradni hudbe, takze jsme se celou dobu bavil.(6.4.2008)
Tuxedo
Veliká zábava pro malé i velké!(30.12.2005)
choze
Po slabé NOCI V MUZEU jsem si potřeboval něčím spravit chuť a tenhle mix TOY STORY (v hlavní roli oživlé hračky) a GREMLINS (něco roztomilého a zdánlivě neškodného způsobí chaos na poklidném maloměstě, režie rovněž Joe Dante plus rolička Dicka Millera) byl ideální. Příjemný rodinný film plný popkultuních odkazů nejen na válečné filmy jako TUCET ŠPINAVCů (několik představitelů "špinavců" nadabovalo vojáčky), APOKALYPSU (útok helikoptérou, do kterého hraje Jízda Valkýr) či GENERÁLA PATTONA (proslov Chipa Hazzarda k jeho mužům), včetně podobných hudebních motivů (hudba Jerry Goldsmith - PATTON), který se příliš nezatěžuje logikou, ale disponuje mladou Kirsten Dunst a dobrým destrukčním finále. Škoda, že té akce nebylo víc.(15.6.2007)
Dever
Podarená rodinná rozprávka pre menších, ktorý zo Small Soldiers majú obrovskú radosť, no pre väčších to je len ďalšia priemerná rozprávka. Tiež celkom vydarený soundtrack Jerryho Goldsmitha obohacujúci atmosféru pri bojových scénach ale i mimo nich posúva kvalitu filmu na vyššiu úroveň........ 50%(5.5.2011)
NinadeL
Pěkná spojka mezi Rogerem a Toy story. Škoda, že to nemá pokračování, jak prohlásila naše mladá.(20.9.2010)
Deimos
DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +námět, obsazení, akce, mnoho dobrých scén -některá trošku slabší místa, mohlo by být klidně více válečný/// Náramně jsem se bavil a dlouho se na tento snímek tešil. Přestože je mi už trošku více než hlavním aktérům, nechal jsem se strhnout atmosférou děje, příběhem a vlastně skoro celím filmem. Rozhodně chválím režiséra a klidně bych bral pokračování a nebo další Gremliny./// Celkem 79%///(17.6.2007)
Bauer
V levém rohu jsou Gorgonité. Příšerky odněkud z neznáma, ale prý jsou z Gorgonu, což asi nikdo neví kde je. V pravém rohu je Chip Hazard se svými vojáky. Bude to velká bitva, kdo asi zvítězí? Když to napíšu takto, tak si každý bude myslet, že jde o nějaký sci-fi akční film. Ano, o sci-fi akční film jde. Jenže je zabalený v rodinném balení a Gorgonité a Chip Hazard a jeho vojáci jsou hračky, kterým byl implantován armádní procesor, který z těchto hraček udělal super zabíjející hračky. Tento film je bezesporu originální a navíc nabízí i slušnou dávku humoru. Najdeme i slušné odkazy na některé slavné válečné filmy. Jen teda nevím, jestli je to vhodné pro děti. Přeci jen smrt v drtiči na odpadky je docela burální a to i když jde o hračku. Všechny hračky mi byli sympatické, ať už šlo o monstra nebo o normální vojáky. Navíc Chip Hazard je stylový voják, kterému hrozně dobře padne hlas Tommy Leeho Jonesa. Konec filmu (zhruba posledních 30 minut), byl dost akční a možná až moc. Z herců docela potěšil mladý Gregory Smith. Ovšem Kirsten Dunst se mi nelíbila jak ve Spider manovi, tak ani tady. A to myslím vzhledově a ani její výkon mně neoslovil. Každopádně, takhle nějak si představuju komedii!(25.7.2008)
Chrustyn
Povedená zábava určená spíše pro menší publikum. Skvělé triky z dílny Stana Winstona a dokonalá hudba Jerryho Goldsmithe.(20.2.2009)
Campbell
Tenhle film jsem viděl asi v 10 letech, a ani po dalších 10 letech neopustil svoje kouzlo. Moc se mi líbil příběh a taky jak je film natočen, Joe Dante má pro tyhle dětský filmy cit a už to dokázal několikrát(viz. Gremlins). I když tohle ke Gremlinům nedosahuje tak jsem se bavil, jen co trochu překáželo byly občas někteří herci. Co se ale musí nejvíce pochválit jsou efekty. Ty byly výborné. Film i když pro dnešního diváka nic nenabídne, tak člověka co na tom vyrůstal tak se mu to líbit bude.(27.11.2010)
Yardak
Kdybych byl znovu malej kluk, tak bych si přál hračky jako byly v tomhle filmu!(24.9.2007)
SeBig
viděl jsem to poprvý když jsem byl malej a hrozne se mi to libilo je to Toy Story akorát o trochu akčnější :D(5.7.2010)
mysiak
"Toys are hell"...asi preto nemám hračky...skvelá rozprávka, borci z ILM sa opäť ukázali, videl som to ešte keď som bol dieťa..ale stále je to vynikajúce predstavenie, a hlavne funguje chémia medzi hercami a hračkami... vďaka bohu za vydanie..(22.2.2009)
Kryton
Oproti Toy Story málo hravé a zábavné. I přes tento handicap se na to dalo dívat. Na jeden zátah a nic víc'(20.6.2008)
Pejpr
Zdá se, že to asi nehodnotí 10letí kluci, jinak totiž nedokážu pochopit tak nízké hodnocení ostatních. Ještě, že jsou tady všichni tak dospělí a uvědomělí.(4.2.2008)