Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl asi v 10 letech, a ani po dalších 10 letech neopustil svoje kouzlo. Moc se mi líbil příběh a taky jak je film natočen, Joe Dante má pro tyhle dětský filmy cit a už to dokázal několikrát(viz. Gremlins). I když tohle ke Gremlinům nedosahuje tak jsem se bavil, jen co trochu překáželo byly občas někteří herci. Co se ale musí nejvíce pochválit jsou efekty. Ty byly výborné. Film i když pro dnešního diváka nic nenabídne, tak člověka co na tom vyrůstal tak se mu to líbit bude. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Při sledování akčních scén s překvapivou dávkou brutality jsem si říkal, že něco podobného jsem u filmu o dětech a primárně pro ně už viděl. Vše mi objasnilo jméno režiséra, který má za sebou stylem podobně laděné Gremliny. Ale zpět k té akci, akční scény jsou na možnosti cílové skupiny opravdu nápadité, brutální i vtipné. Boj vojáků s Gorgonity tak ani na okamžik nenudí a já si to velice užil. Ale nebylo to jenom díky postavičkám ale i hlavní herecké dvojici. Gregory Smith a Kirsten Dunst jsou autentičtí a máte chuť jim fandit. Navíc finální rozuzlení, kdy Denis Leary jako skutečný kapitalista všechno zachrání ve svůj prospěch, i na to, kromě akce, vzpomínám ještě teď. Ideální film pro děti i rodiče. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je tak slibný ! Slyšení u pana Marse ; dítě celé bez sebe nad útočnými hračkami ; úprava stromu, aby nepřekážel televiznímu signálu ; dojemný stesk Gorgoňanů po "ztracené" vlasti.... Skvělým tahem tvůrců bylo převrácení rolí modelových zastánců dobra a zla, dílu prospělo i to, že se rozhodli tentokrát nevydírat diváka roztomilostí postaviček - i v okamžiku, kdy je olizován kočkou, si Lučištník zachová tvář, o komandu panenek nemluvě. Bohužel v druhé půlce dostaly zelenou obvyklé bojové hry, které známe nazpaměť : v duchu zavedených pravidel, nastavených "fantazií" Spielbergovy líhně, zahrnují hezké, důmyslné a odvážné děti Nového světa, pokročilou techniku téhož a bezmezné ničení hmoty všeho druhu. (Rozbíjení věcí nacimprcampr, projíždění aut výlohami obchodů, výbuchy, požáry a znovu výbuchy - pro americké akční drama nebo veselohru skoro závazek - prozrazují, nakolik tamní kultura propadla hmotě a jejímu vlastnění ; noční můra se tu stává zdrojem zábavy.) Z rauše uprostřed trosek se režisér vzpamatuje až v závěru, aby nám výstupem pana Marse zas připomněl skutečnost tohoto světa. Společenstvo země Gorgo odplouvá, my zůstáváme.... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus 80. zábavy, který umí dodat Joe Dante. Hodně to připomíná Gremliny, jen je to natočeno s lepšími triky o zhruba o 10 let později. Nejvtipnější scénou je pro mě, když elitní jednotka narazí v pokojíku na bárbíny. Hlášky skvělé a sympatické postavy. Tohle se docela povedlo. Po zásluze kvalitní guilty pleasure. 60% ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Malým klukům, jako jsem byl já se film bude líbit, ale s přibývajícím věkem jsem já musel usoudit, že film je taková blbůstka plná nelogických a nevchytaných trhlin ve scénáři. Samotná logika, která se točí kolem hraček je dost nelogická. Opravdu si nemyslím, že by hračka začala sama přemýšlet, kdyby ji někdo do hlavy vložil armádní čip. Tuhle chybičku to chtělo malinko doladit. Film je průměrný. Srandy tu jsou, ale bohužel i špatný výkon hlavního představitele Gregory Smithe, který filmu ublížil nejvíc. Jak jsem řekl, pro děti to je pecka, ale pro dospělé, jako jsem nyní já je to bída. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama