Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak od čtvrtého dílu se mohlo zdát, že tato série konečně jde trochu kupředu, jenomže se tento vzestup opět zastavil hned u pátého pokračování, které je totální fiasko. Nenabízí totiž nic, co by stálo za zmínku. Vraždy jsou neskutečně nudné a opakující se. Kladný hrdina svým chováním vůbec sympatický není a příběh jakoby byl sesmolen za deštivého večera... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ak sa prenesiete cez pointu, zistíte, že je to vlastne čistý, a výborný, typický 80s slasher. Cenzúra nemilosrdne šla po Piatkoch, ale zopár šťavnatých, a vynaliezavých kills sa tu nájde. Na mnohých miestach vykukuje aj úmyselný zmysel pre humor, hlavne v charakteroch. Prostredie perfektné, hudba ako stále ikonická, maskovaný killer tak ako má byť, réžia svižná, ani sa nestihnete nudiť. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poněkud jiné než na co jsem byl doposavad zvyklý.Děj se odehrává kolem Tommyho ,který v předešlém díle zmasakroval Jasona ,ted je v ústavu pro narušené jedince. Jenže se opět objevuje Jason v masce a vraždí nebo spíše jen přízrak ,ktetrý vraždí až po hodině se ojeví v celé kráse jenže něco tu nehraje a to ,že má Jason novou masku bez škrábanců. Celý film jsem čekal na nákou rozumnou pointu ,jak že Jason přišel zpět na svět. Rozuzlení přišlo ,ale poněkud jiné než by jsme čekali. Ale zase velmi logické. Teda až na samotný závěr v nemocnici jestli to vše byla jen noční můra ,tak to beru ,ale jestli to bylo opravdu tak to mě docela zaskočilo a nesedí mě to k tomu. ps: co mě tu chybělo byla Tommyho sestra ,která rovněž přežila ,ale tady o ní není ani zmínka. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl téměř odpad nebýt finální scény v nemocnici. Herci spíše jako panáci bez charakteru. Nudné prostředí, tuctové vraždy a nasnímané tak zpola. Jen z pohledu umírajícího nebo brzy ustřihnuté. Film ztratil tajemno. Zápletka chytrá, ale tvůrci natáčeli zcela bez nějaké inovace. Samí modelové a chování jak z Tak jde čas... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V princípe nemám problém s tým, že s výnimkou vízií a flashbackov tu nie je Jason (to spoiler nie je, je to jasné už z toho, ako sú rámcované scény), pravdou ale je, že kvôli tomu tu pravdaže chýba mystika okolo Jasona a kempu pri Crystal Lake, čo je riadne mínus na atmosfére. Kľúčovým problémom je, že scenár je taký odfláknutý a postavy také debilné, že je to ešte otravnejšie než v trojke. Vraždy, sex i debilita postáv je tu úplne úmyselne hnaná až na úroveň "too much of a good thing". Okrem toho je tu Tommy Jarvis úplne zbytočný (a riadne dementne zahraný) a s výnimkou úplného záveru film nijako nenadväzuje na koniec štvorky. PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Roli Tomyho Jarvise měl opět ztvárnit Corey Feldman, pro kterého byla role napsána, ale herec mezitím začal natáčet snímek Buráci (1985). Scénář byl tedy poupraven a Feldman se ve filmu objeví jen na chvíli jako 12letý Tommy na začátku filmu. Staršího Tommyho hraje John Shepherd. (Stocki)
  • Violet (Tiffany Helm) tančí ve svém pokoji a Jason (Tom Morga) k ní pomalu přichází se zakrvavenou mačetou, ale když ji vráží mačetu do břicha, tak je čistá. (Stocki)
  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)

Reklama

Reklama