Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takýto typ humoru mám rada. Film mal 90 min, čo bolo veľmi príjemné. Dej sa odohrával v jeden deň, takže tam neboli prestrihy. Každá scéna mala zmysel a humor. Režírované to bolo tiež veľmi dobre. Výber hercov chválim, každý zvládol svoju úlohu. Scenár tiež veľmi dobrý. Soundtrack nevtieravý a len prehlboval dojem z filmu. Už veľmi dávno som sa tak dobre a schuti zasmiala. 100% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Frank Oz sa špecializuje na komédie a za tie roky sa naozaj vypracoval a ja tomu fandím, lebo v dnešnej dobe a hlavne v Amerike je ťažké urobiť kvalitnú a vtipnú komédie a ľudí, ktorí by sa špecializovali len na tento náročný žáner je čoraz mene. Už Bowfinger sa mi veľmi páčil, no ako milovník čierneho humoru musím oceniť toto dielko. Má síce pomalý rozbeh a zo začiatku vám môže vyschnúť v hrdle zo suchého anglického humoru, no potom sa to rozbehne a suchý anglický humor, ktorý ja osobne mám celkom rád, sa stane suchým anglickým čiernym humorom obohateným o prímes príjemnej situačnej komiky, takže výsledok je príjemná "anglická" situačná čierna televízna komédia zaľudnená fajn figúrkami a občas na hranici bizarnosti balansujúcimi scénkami. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Everything's so fucking green. Překvápko zahalené v pohřebním rouchu. I přes pomalejší rozjezd dokázal Frank Oz rozehrát, v prostorách jedné místnosi a altánku, typicky britskou černou komedii, postavnou na myšlence absurdity obřadností kolem pohřbu. Smekám před hereckými výkony s Alanem Tudykem - v roli "valiem" omámeného Simona - v čele. We can live with dignity. We can't die with it. ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová komedie s dobrým námětem a solidními hereckými výkony akorát s trochu přehnaným příběhem. No trochu hodně přehnaným. Nicméně zábava na večer solidní, jen si dejte bacha na remake se stejným názvem. Jedná se o takřka přesný přepis celého děje, ale jen s tím rozdílem, že remake je tupá černošská komedie ala Eddie Murphy. 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)
  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)

Reklama

Reklama