Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie sleduje tři generace nefungující rodiny, jež přijíždějí na pohřeb do Rhode Island. Je to opravdu vydařená rodinka. Syn Daniel tajně hraje v pornografických filmech, dcera Lucy je lesbička a hodlá se provdat za svou lásku Judy, což vyvolá hysterickou reakci její neurotické sestry Alice. Pak je tu další bratr Skip a jeho dva nevychovaní synové, vdova Charlotte, která je tak vytočená ze svých potomků, že se pokusí o sebevraždu, a to nejsou ještě všichni. Dávná rodinná tajemství se odhalují, staré rány otvírají a je zaděláno na nové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dědeček, komplikovaný člověk, kterého moc lidí nemilovalo nebo si to alespoň nemyslelo, umřel. Poněkud rozvrácená a podivíny nabitá rodinka se sjíždí, aby uctila památku starého pána. Jedinou normální postavou je dědova vnučka, která příběh vypráví, ostatní členové famílie jsou divní, každý něčím jiným. To pochopitelně v různých kombinacích přínáší různé následky, vznikají vtipné situace, někdy málo, někdy více. Obvykle se jedná o černý humor. Problém je, že scény ani celý film nejsou uvěřitelné a ani co do vtipnosti to není nijak extrémní. Nakonec se i díky slušným hereckým výkonům jedná o průměr. ()

Budweiser 

všechny recenze uživatele

Černý humor moc nemusím, ale u této komedie nabité černým humorem jsem se doslova válel smíchy po zemi. Smrt hlavy rodiny má za následek opětovné setkání celé rodiny. A že to není ledajaká rodinka. Jedna větev trpí sexuální posedlostí, druhá nemluví, třetí dítě je lesbička a oznámí že si svoji přítelkyni bude brát a poslední čtvrté dítě je herec, jehož kariéra vyvrcholila, když mu bylo osm v reklamě na nutelu. Že jim to ale dalo práce, než si všechno vyříkali a dědečka pohřbili :o) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Taká pohodová čierna komédia, ktorá nijako extra nevyniká, ale zase ani nesklamala. Celkom mi to scenárom pripomína tie tuctové americké vianočné filmy, kedy sa zíde celá rodina a znovu spomínajú na všetky veci, čo spolu prežili, no zároveň na povrch vyplávajú nečakané tajomstvá - vzniká zápletka v podobe rôznych hádok, na ktoré nadviaže ako inak zmierovanie. Takže čo sa scenáru týka, tak nič moc - tuctový vianočný film, až na to že miesto Vianoc sa tu "slávil" pohreb. Mnoho scén bolo naozaj vydarených a zároveň aj rozosmiali. Takže ako oddychovka celkom fajn. Najväčším plus celého filmu bola postava Kate, ktorú hrala Zooey Deschenel - no radosť sa pozerať na každý film, kde hrá jednu z hlavných úloh práve ona. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Film se lehce podobá Death at the Funeral. Není tak vtipný, má jinou pointu, ale podobá se mu. Obsazení a herecké výkony na výbornou, protože to mezi nimi funguje. Nezapomenu na to, jak mě sem tam otravovaly rodinné hádky, jak si jeden herec vystačil za celý film s jediným slovem a na Zooey , její oči a její "hravost", v tomhle snímku asi nejvíc vynikala. # příběh 7 | hudba 5 | humor 5 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 7 ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pohřeb na kterém se sejde celá početná rodina. Takže můžou vypuknout sváry, hádky, konflikty .... jako za mlada. Co na tom, že každý má už svůj samostatný život se svojí rodinou. Atmosféra původního domova dokáže i dlouho dospělé vrátit znovu do dětství se všemi jeho nezapomenutelnými křivdami. „Nemohli bychom se následující dva dny chovat normálně? - Týká se to i tebe nebo nám prostě říkáš, co máme dělat?“ A mít znovu možnost servat se s vlastní sestrou jako kdysi. Nádhera. „Je to snad příliš mnoho, chtít, abychom dědečka pochovali s trochou důstojnosti? - Myslím, že je.“ Žánr? Snad satirická tragikomedie. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama