Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Není to tak zlý, na to, že jsme na bráchově pohřbu." Na začátku trochu rozpačitá a nepřehledná "Blaxploitation" verze, britského originálu, ve které všechny komické dialogy a situace s takřka mechanickou přesností, postupně gradují a ze které jsem si odnesl dvě ponaučení. Zaprvé, nebrat si Valium v bytě dealera, studenta farmakologie a za druhé, existuje i lepší způsob, jak se zbavit vyděrače, než je jeho likvidace. P.S.: Při natáčení tohoto filmu, nebyl usmrcen žádný lilipután. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Myslím si že američtí tvůrci chtěli udělat remake úspěšného evropského filmu a zle se jim to nepovedlo jako například u REC a jeho na scénu stejné konverze Quarantine a já prosím ať už to nedělají. V tomto případě se snaží zamaskovat stupiditu a nezajímavost nápisem, že je to spíše parodie. A s takovýmto obsazením se mohlo povést daleko ale daleko lépe. Jediný Marsden se mi líbil, ale když tvůrci nedokáží prodat ani Zoe Saldanu tak je tu něco špatně. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat, ale podle hodnocení je tohle o hodně horší, tak nevím. Možná až se podívám na původní film, tak na tento změním názor. Edit: každý film má něco do sebe, ale krom herců je tohle hodně podobné originálu. Nezkoumal jsem, kdo zde bude hrát, proto mě obsazení mile překvapilo. Tolik známých tváří se nevidí moc často. Ze začátku jsem si říkal, že mezi těma černochama chybí už jen Martin Lawrence a po chvíli se tam najednou objevil. Bylo to celkem dobrý. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdu 50%...??? OPRAVDU?? Chápu uživatele, kteří jsou fanoušky "původní" Anglické verze z roku 2007. Přeci jen je tohle o dosti jiné a obhroublejší (BÉČKOVĚJŠÍ), než první verze. Jenže já jsem tenhle film viděl jako PRVNÍ, a tu Anglickou z roku 2007 až jako druhou. A upřímně řečeno, obě jsou parádní! Každá úplně jiná, ALE přesto skvělá. Docela by mě zajímalo, kolik z vás "milovníků 2007čky" je ochotno přiznat, že pokud by ji neznalo, nebyli by na tento film tak tvrdí. Za mě 4 slunce, a jasných 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na anglický originál to určitě nemá, ale podle mě se tenhle remake vydařil. Ono záleží na úhlu pohledu, takže jestliže člověk dává přednost anglické suchařině, tak tady bude ohrnovat nos. Nicméně natočeno to bylo s citem, gagů, které jsou tolik charakteristické pro americkou komediální tvorbu, tu bylo úměrně a herecky to nakonec taky vyšlo. Tvůrci zkrátka chtěli původní verzi přiblížit americkému publiku a povedlo se jim to. 70% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)
  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)

Reklama

Reklama