Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, ač je to nenudící, tak na komedii docela mdlý a bez nějaký většího zábavnýho faktoru, jen pár scén vyvolá jakž takž úsměv na tváři. Ale pak, až se příběh trochu usadí Frank Oz rozehraje docela dobrou komediální jízdu plnou černýho britskýho humoru, která s přibývajícími minutami zvyšuje ještě obrátky. Sice nemůžu říct, že bych se nějak extra nasmál, i když pár scén bylo fakt dobrých, ale pobavil sem se dobře ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená černočerná komedie (jako smrt) spolehlivého Franka Oze, která od úvodních do závěrečných titulků neustále graduje, překvapuje, baví, baví a baví. Ačkoliv mě jedním záchodovým okamžikem doopravdy znechutila, smál jsem se prakticky pořád. A obsazení je tak skvělé, že nevím, koho bych měl chválit dříve. Nenápadná perla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

O filme sa dlho nahlas medzi geekmi hovorilo, ako o totálnej "ujetosti". Ja som o ňom počul v krčme od ďalšieho nadšeného geeka a tunajšie hodnotenie mi nedávalo dôvod neveriť, že by tomu tak byť nemalo. Zhruba po trištvrte hodine som si ale začal uvedomovať, že film sa už dávno rozbehol a ja som sa iba nedokázal naladiť na správnu britskú suchohumornú vlnu. Fóriky neprichádzali, situácie neboli ani zďaleka vyťažené na maximum a jediný krát som sa od srdca zasmial až pri úplne záverečnej scéne filmu. Fekálny humor je tu rovnako trápny, ako v komédiách amerických a ten čierny je skôr nevýrazne šedý. Pre mňa je Death at a funeral rovnakým sklamaním, ako rovnako kultový Hangover. No a čo z toho vyplýva? Že nie som geek. Komediálnym vrcholom tvorby Franka Oza tak u mňa naďalej zostáva Trhák pána Bowfingera. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková malá, nenápadná britská komedie plná černého humoru, které mě hodně překvapila. Bavil jsem se od začátku do konce. Scénář je totiž vynikající plný výborných dialogů a situací, u kterých se prostě nemůžete nesmát. Navíc obsazení je fakt vydařené a je taky velkým plusem filmu (možná jenom ten Ewen Bremmer zůstal trochu nevyužit). Prostě skvělá černá komedie, která pobaví za každé situace. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)

Reklama

Reklama