Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dean Craig | Hudba: Murray Gold | Distribúcia: Verve Pictures, MGM | Štúdio: Sidney Kimmel Entertainment | Rozpočet: 9 miliónov $ | Tržby: 46,789,413 $ | Ocenenia: 2 výhry - Frank Oz (Locarno IFF Audience Aw., US Comedz AF Audience Aw.) || Ozová ukážka o tom, ako sa z obyčajnej sprosťárny môže vyžmýkať podarený filmový úkaz. Avšak, ešte raz by som to vidieť určite nechcel, a to asi kôli tomu trpaslíkovi ;) 75% | HD, THX, EN DTS | ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ OTEC BYL VYJÍMEČNÝ ČLOVĚK...MOŽNÁ NEBYL ZCELA DOKONALÝ...CHTĚL JSEM SE SNÍM DNES JEN DŮSTOJNĚ ROZLOUČIT...ŘEKNĚTE – CHTĚL JSEM TAK MOC????"..... /// Film o pohřbu a všech veselých a vtipných věcech s tím souvisejících. CO VŠECHNO SE MŮŽE STÁT NA POHŘBU? Ani ve snu by mě nenapadlo, kolik groteskních situací a černýho humoru narvete do 80ti minut. VŠECHNO JE TAK KUREVSKY ZELENÝ! Já se fakt smál – vlastně se smáli všichni! Na pohřeb celkem vzrušující... a přitom nikdy nevíte, kdy se to může stát i vám.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milovník černýho anglickýho humoru. 2.) Poznám, proč není normální po příchodu do cizího bytu sežrat nalezené pilulky. 3.) Chci se naučit, jak (NE)posazovat postiženýho na záchod. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Dean Craig .. Všechno je tu tak kurevsky zelený… Poctivá porce staré dobré britské komediální školy. Humor, který je od začátku tak suchý, až se z něj místy dokonce zapráší nám později pomale, ale o to intenzivněji černá a černá. Cesta rakve do hrobu totiž může být dlouhá - a zábavná! Dean Craig si s tématem patřičně vyhrál a Frank Oz už neměl ani tak moc složitou práci, zvláště když si přibral pestrou škálu výborných, veskrze britských herců. Opravdu jsem se nasmál, nějaké vážnější zadrhnutí v tempu děje se prakticky nekonají, timing gagů je precizní a veškerý situační humor tak krásně funguje. Jedna z mála zdařilých komedií jinak spíše suchého roku 2007! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Typicky britská břitká a černo humorná konverzačně-situační komedie, která dokazuje, že Britům není vážně nic svaté...a že skutečně dobrá komedie si vystačí postaru pouze s dobře napsanými replikami hutně prokládanými výraznou situační komikou... Až potud by to byl naprosto předvídatelný a jasný komentář, až na to, že celý film je paradoxně americký, i když lokalizovaný do Anglie a s režisérem narozeným tamtéž. Ne nadarmo se mi tak na jazyk dere příměr o tom, že Death at a Funeral je vlastně naprosto nejlepší díl rovněž amerického komediálně-funerálního seriálu Odpočívej v pokoji... :-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Videl som dno britského humoru. Film, ktorého kvalitu najlepšie vystihuje jeho český distribučný názov. Tie vysoké hodnotenia, čo tu vidím, nedokážem pochopiť, pretože ja som videl znôšku až bolestivo nevtipných pokusov o humor, väčšinou trápneho prehrávania (Alana Tudyka by som za tie "sfetované" grimasy okamžite utratil) a celkovej otrepanosti a predvídateľnosti. Po polhodine som si myslel, že horšie to už byť nemôže - lenže potom ešte prišli teplý trpaslík a exkrementy strýka Alfieho. Nebyť záverečnej hlášky, tak som sa ani raz nezasmial. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Frank Oz se svěřil, že bylo na natáčení nemožné rozesmát Petera Vaughana, protože se příliš vžil do role podivínského strýčka Alfieho. Proto také není v závěrečných titulcích, kde je sestřih smějících se herců, žádný záběr s Vaughanem. (HappySmile)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)

Reklama

Reklama