Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 741)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu jsem docela vedle..jelikož nesnáším šikanování a týrání, chtěla jsem film nejprve vypnout. Mám Angelinu ráda, ale v tu chvíli jsem ji nenáviděla! Celý film mi vlastně přišel jako fikce a jako hloupé vybití se na mladém klukovi. Tento dojem to asi ve mě zanechat nemělo. Naštěstí konec vše vyrovnal a film se mi jako celek kupodivu líbil..MOŽNÁ byl i chytrý?! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Aneb jak se Češi rozloučili s Pendolinem (nebo jeho karikaturou) a to skončilo v nějakém obřím kaňonu, o kterém na mapách naší vlasti není ani zmínka. Ne, teď bez srandy. Bekmambetov po opravdu zdatně předělaných hlídkách přichází s adaptací ultrabrutálního komiksu, který vypráví příběh jedné kancelářské krysy, jejíž otec nebyl zdaleka takový, jako on. A díky němu se i z ní stane zabijáckej borec bez citu.. Kočka Fox Jolie, slizký Freeman v jedné ze svých nejzajimavějších rolí, kupa hnusných badassů a jedno temné tajemství. To vše podáno takovým stylem a s takovou hravostí, že zůstává rozum stát. Timur daleko převyšuje zbytek své party, o které stejně nikdo neslyšel od dávných dob a natáčí jednu pecku za druhou. Zatáčení kulek, skoky mezi mrakodrapy, zpomalené srážení kulek, totální masakry, to vše nám přináší Wanted. Jeden z nejlepších a nejefektivnějších filmů století. F*ck you! Danny Elfman se znovu vyznamenal, jeho Little things mi zní v uších do teď. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nechte si zvýšit tep na 400, nechte se políbit Angelinou a hlavně nechte všechno ležet ladem. Protože je to stejně jenom marné hemžení odnikud nikam. Svéráznější druh cesty za duševní obrodou hned tak nenajdete. Zakruťte cestu kulkám, splňte poslání a nebo si to jenom parádně užijte. Protože nad vámi bdí James McAvoy jako Bůh Chaosu a dává zapomenout na to, že zápletka o tkaném poselství je vlastně jeden velký nesmysl. Takže teď už mi můžete říct, proč jste tady...? ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku Wanted asociuje Matrix, ať už dynamickou úvodní akcí popírající fyzikální zákony (řekl bych, že nejlepší v celém filmu, měla na mě až euforický účinek jako jízda sporťáku po stěně vysokopodlažního baráku v Denní hlídce), hrdinovým paběrkováním v kancelářské kóji a jeho verbováním. Pak už se Bekmambetův snímek vydává svou cestou, ačkoliv hrdina musí projít specifickým tréninkem a je podroben mentorskému dohledu smyslné Angeliny. Už dopředu bylo jasné, že hlavní atrakcí vedle Jolie bude frenetický Bekmambetův vizuální styl. Ve Wanted se i přes zachování svých trademarků vcelku mírnil a snad jen s výjimkou části závěrečné akce se akční scény nezvrhávájí v nepřehledný výbušný chaos. Ale i tak platí, že pokud se vám líbilo zpracování obou Hlídek, problém tu mít nebudete. Jen škoda, že po úvodním náhulu už další akce nevzbuzují takový "wow" dojem (subjektivní, jestliže vás nadchnou vzduchem rotující sporťáky a do propasti padající vlaky) a kolize obloukem letících kulek se nepravděpodobně opakují. Příběh, stylizace, postavy, vše je podřízeno jednoduché komiksové adaptaci, zbytečné hledat tu více. A ačkoliv jsem od filmu možná čekal větší "nářezovost", uspokojil mě. Jen bych měl další drobnou výtku k anachronickému využití příslušníka socialistického vozového parku během moravské mise. Zaplaťpánbu za to Pendolino. 7/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kazzašský dovoz, Timur Bekmambetov, dokazuje, že stopáž je pouze relativní. Jedním slovem strhující jízda, kde scéna střídá scénu takovým fofrem, že většina diváků ani nestačí vydechnout. Jistým odpočinkem je prostředí část, která ač nemá tak šílené tempo, neustále funguje a baví. Wanted není snímkem, který by si chtěl od začátku zakládat na brilantním nápadu a promyšleném scénáři, ale filmem, který chce hlavně bavit (a vydělávat) a to se mu daří na jedničku. Audiovizuální bomba, která dokáže bavit každou sekundou. Navíc opět v hlavní roli Česká republika, které poslední dobou může spousta známých postav děkovat za svou existenci. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Když padá Pendolino z mostu, začíná pád zadním vagónem. V následujícím záběru ale probíhá od prostřední části vlaku. (Globus_Jirka)
  • Na kulce, kterou Fox (Angelina Jolie) na konci filmu vypálí, je nápis „Goodbye“. (Komoi)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama