Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla děcko, připadal mi tenhle film nesmírně napínavý, dokonce i zábavný! Nevím čím to bylo, ale dnes mi přišel spíš docela nudný, a hlavně předvídatelný. Sice musím ocenit, v porovnání s filmy podobných žánrů z dnešních let, s jakou civilností byli ještě filmaři schopní pracovat, a že dokonce i obsazení a scénář jsou docela kvalitní. I tak ale, nic co by stálo za zapamatování. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo asi tak. Andrew Davis si udělal jméno na atraktivních, řemeslně vybroušených a napínavých podívaných, v případě Uprchlíka i velmi inteligentních. V dalším kousku ale své kvality rozhodně nepotvrdil, vzal hlavně několikrát přepisovaný scénář a „komplikovaný“ děj bez ladu a skladu přetáhl na plátno. V akčních scénách neoriginální, herecky skrz naskrz průměrné!! ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Davis si nevšimol, že už netočí Utečenca a narval sem toľko útekov pred políciou/zabijakmi, až sa divím ako je možné aby Keanu nemal problém s dychom. A tak hoci naháňačky sú spracované na úrovni a všetky sa odohrávajú v originálnych kulisách (dvíhajúci sa most, model lietadla, zamrznuté jazero...) tak dej na ich pozadí nestojí za starú belu. Čachre Freemana s Coxom sú skrátka zívačka, čo sa v ničom nevymykajú thrillerovej rutine. Reevesovi navyše chýba zdatný protivník, akým bol Fordovi Tommy Lee Jones. Film tak napokon môže byť rád aj za priemernú známku. 5+/10 ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přenudné školní instruktážní video z chemické laboratoře o tom, jak v ní (ne)dělat experimenty, jinak hrozí riziko výbuchu. Buď za to může roztržitý pan učitel nebo nezbedný nepozorný žák, ale když to udělá bum a vyletí celá škola do luftu, tak je viník vlastně jedno, kým je. V krajním případě za to může pan inspektor, protože zrovna přišel na inspekci a zjistil, že se ve školním prostředí děje něco nekalého, co vybočuje ze zavedených tradic školního řádu a to se prostě nesmí. Tečka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $21,226,204Tržby Celosvetovo $60,209,334║ škoda že z toho vznikla len bezvýznamná naháňačka o ktorú sa snažil v štýle Utečenca režisér Andrew Davis, nuž nie vždy to vyjde, dobré a nevyužité obsadenie zamrzí, film na pól plynu /45%/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Hlavné časti filmu boli natočené v Chicagu a okolí v štáte Illinois od 8.1 do 13.4.1996. (Arsenal83)
  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)
  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)

Reklama

Reklama