Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První český slasher. Vypadá to, že ve městě začal řádit seriový vrah. Pod maskou může být kdokoliv - kdo bude další na řadě? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

obitus 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že tu ještě nikdo nezačal operovat českým Uwe Bollem, asi se klukům z čsfd už nedostává humoru. Čepel smrti je samozřejmě technicky špatná, místy bohužel až odfláknutá, což zamrzí dvojnásob, když zjistíme, že příběh v rámci (sub)žánru šlape a chybí v něm jen nějaké ty kozy. Na druhou stranu je super, že si ji autoři dokázali procpat až do běžné distribuce a pomáhají tak šířit žánr i mezi plebs. Nezbývá, než režisérovi, jeho souputníkům a jejich dabérům držet pěsti, aby to příště vypadalo trochu lépe. Ale ať je to klidně stejně přímočaré. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že bez Džambulky tenhle Kučerův filmeček málem zapadl a po letech už by ho náhodný divák neodlišil od všech těch marných žánrových pokusů ve stylu Všichni do jednoho Karla Žaluda, Total Detox Romana Vojkůvky nebo Zahradníka Marcela Bystroně. Ale Kučera měl dost odvahy na to, aby natočil ještě jeden kousek. Takže na něj už nikdy nezapomeneme. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú nejakí podozriví?“ – „Zatiaľ len ty.“ Režijne celovečerne debutujúci Tomáš Kučera nakrútil nízkorozpočtový slasher, určený fanúšikom slasheru a chalanom, ktorých frajerky sa radi boja pri krvákoch. Čo sa gore týka, i vzhľadom na malý rozpočet je to slušné (v posledných troch úmrtiach to slušne strieka) a často to cituje môj obľúbený Vreskot. K tomu logické nedostatky (ako je možné, že na konci zavolali políciu, keď v budove nebol signál?), pekné dievčatá a znepokojujúca, tiesnivú atmosféru. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/cesko-slovenske/210-cepel-smrti-40- ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Český slasher... čekal jsem nudu, nijakost a trapnost (něco jako norský 22), ale nic z toho nepřišlo. Naopak, byla to sranda. Není mi úplně jasný, jestli to byl účel a zda se jedná o parodii na vyvražďovačky, ale i kdyby ne, tím snad ještě lépe. Ty kecy jsou prostě super (policajtský zvlášť), špatný dabing a celkově domácí vzezření tomu taky nijak neubírá. Stejně tak 'obálkovému' vrahovi nemám co vytknout, osobně mám slabost pro masky takže pohoda. Dobrá byla i nevšední volba prostředí na finale - kancelářských prostor. Prostě dobře jsem se bavil a když vezmu v úvahu poměry amatérských hororů, je to jasná trojka. Není nic horšího než nudná amatéřina. ()

Reverger odpad!

všechny recenze uživatele

Cokoliv bych mohl divákům doporučit k tomuhle filmu? Nehledejte žádné chyby, celý tenhle snímek je chyba. Vůbec se nezkoušejte tvářit zděšeně, ledaže se bojíte i Ježíška. Nesmějte se, hrozí, že se budete smát po celou dobu. Nevztekejte se, ublížíte někomu, koho máte rádi. Připravte si raději pořádný kýbl, bude se zvracet…A poslední – chcete-li se všemu vyhnout, nepouštějte si to! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Dany Morávkové, Miloslava Mejzlíka a Vladimíra Brabce byli všichni herci při postsynchronech předabováni profesionálními dabéry. (funhouse)
  • Během party ve vysoké budově se dozvíme, že mobily nefungují, protože budova má svojí síť. Jak je tedy možné, že vrah na konci se dovolá na policii? (Gastovski)
  • Celkový počet mrtvých je šestnáct lidí + dva rodiče ze zmiňované autonehody. (Zeke001)

Reklama

Reklama