Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

cariada 

všechny recenze uživatele

Skláním se před tvůrci ,něco takového natočit v době kdy ještě u nás reality show nikdo neznal ,těsně po na točení se začala vysílat první řada Vyvolených. Je vidět ,že i bez peněz se dá natočit zajímavý snímek ,který má nápad a děj. Vše se odehrává v jedné sklepní místnosti mezi 6 dobrovolníky. vsazeno na nezmámé herce což je dobře o to víc to bylo realičtější. 30 dní měli vydržet všichni ve sklepě nikdo to nesměl vzdát jinak by skončili všichni. Tak se pro jistotu zbavili komunikátorů ,aby někoho nenapadlo to vzdát. Jenže hned na začátku zjištují ,že nemají čas ,hodiny ,které vysí na zdi nemají baterku. Pak se jim ztrácí jídlo a začnou se podezřívat ,že jeden z nich je nastrčený ,ale kdo? To se nedozvíme ani jestli vůbec někdo takový byl. Jenže čas plyne konec se blíží ,ale situace se horší nakonec se jim podaří náhodou sice opustit místnost ,ale tunel je zavede zase zpátky do sklepa, kde se snaží hru ukončit ,ale nic se neděje a dochází jim ,je tohle vůbec hra? Nebo se nahoře něco stalo? Kdo ví..... Postavy jsou velice dobře zahrané a nesourodé. Jsem rád ,že i takový nízkorozpočtový filmy se u nás točí. Jen tak dál. Ps- Kateřina Janečková alias Ošklivka Katka tu je velice hezká a vůbec jsem jí nepoznal. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá záležitost, která přestože pochází z českých luhů a hájů, tak si nic nezadá se zahraničními produkcemi. Na tomhle se Žalud vážně vytáhl. Kousek je to vskutku originální a ona mysteriozní atmosféra je velice zručně budována. Postavy jsou jednak dobře zahrané, ale i napsané. Režie je taky velice zdařilá a Karel Žalud točit jednoduše umí, dovolí si i několik opravdu dobrých režisérských finesek. Všichni do jednoho si prošlapává svoji cestičku originality a já jen doufám, že je to pouze jedna z prvních vlaštovek. Víc takových Žaludů v české kinematografii. PS: Jednu hvězdičku nakonec ubírám po ranním vystřízlivěním. Ale jinak mohu doporučit všem. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin z českých luhů a hájů má být kritickým apelem na smutnou televizní současnost, kdy hlavním tahákem jsou vysílané reality show stavícího diváka do role až úchylného voyeura. Zajímavé téma a gradující napětí mezi účastníky sráží nedotaženost hereckých výkonů, které bohužel místy připomínají avantgardní divadelní představení. Místo konce vysvětlující titulky napovídají, že si ze závěrečnou pointou jakoby tvůrci nevěděli rady. Přitom po všem tom viděném a slyšeném mohlo být finále i překvapivé. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké výkony neherců, odvážný a originální počin -zanechá po sobě pachuť, hudební doprovod, charaktery postav/// Film který by v zahraniční produkci nejspíš zapadl, ale na české poměry se jedná o hodně originální snímek, kterýžto zvláště pro mě (po Vyvolených a BBčku) znamená trošku jiný náhled na věc. Rozhodně velké plus patří tomu, že se jedná o český film, zasazen do našeho světa a naší doby. Je to snímek který z velké části připomíná filmy jako Kostka či jiné horory. V porovnání s nimi však jasně vítězí. Na druhou stranu buďme upřímní: to vážně nemohli vybrat lepší (sympatičtější) herce a přihodit k tomu výraznější hudební doprovod? Nicméně kamera výborná, atmosféra stupňující, prostě houšť takových netradičních filmů. PS: určitě se po tomto snímku do žádné reality show nepřihlásíte./// Celkem 64%// ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za hledání nových témat a forem vyjádření bych byl ochoten dát i druhou hvězdičku, přestože herecké víkony jsou na hranici trapnosti - prakticky se nenajde jediný člen týmu, který by nepřehrával. Scénář je děravý jak fusekle po maratónu a o členech štábu se dá tvrdit, že patrně byli po pořádné pitce, přinejmenším kameramanovi se třásla ruka jak při absťáku a kamera lítala roztěkaně sem a tam....Jenže konec jde do ztracena a i to málo pozitivního, co hra přinesla, svým závěrem rozmělnila. Tak jako reality show parazitují na naší odvěké touze po voyaerství, tak tenhle kousek parazituje na tématu reality show, ale chybí mu schopnost jít do hloubky a celý problém zanalyzovat. Na našem malém českém písečku je to jeden z prvních pokusů uchopit téma reality show, ale ve světě bylo mnoho neskonale zdařilejších filmů a her s podobným námětem,, takže nemá smysl s tímhle ztrácet čas. Celkový dojem: 25 %. ()

Zajímavosti (9)

  • Ještě týden před natáčením neměl štáb kameru, tak si jí kameraman koupil sám. (cariada)
  • Aby se vůbec mohlo natáčet, museli se tvůrci i herci zříci všech svých honorářů. (cariada)
  • Natáčelo ve skutečném sklepě kdesi v pivovaru. Bylo tam 13 stupňů a venku bylo 30, byl červenec. Konec natáčení několik herců odneslo ulehnutím do postele. Herečka Kateřina Janečková měla poslední týden natáčení angínu a točila s horečkou. (cariada)

Reklama

Reklama