Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubokém vesmíru je dopraven nový vězeň Saint Georges do výzkumného jednotky Dante 01. Vězňové jsou zde na planetě s vysoce toxickým prostředím využívání k různým experimentům. Saint Georges vnáší do komunity vzbouřeneckého ducha a jeho spoluvězňové jsou jím podněcováni ke vzpouře, která má proměnit tento děsivý svět vzhůru nohama... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Těžko uchopitelný film. Na jedné straně oblíbení herci dua Jeunet a Caro se zeleným feelingem a typickou kamerou. Na straně druhé až antidivácký děj ( kdo hovoří o odpadu, nechť se podívá na Eden Log ). Příjemná francouzština a zajímavý konec (příjemně) a přiznávám, že jsem z něho měl strach. Jinak bych šel s hodnocením dolů. Scénář by měl být košatější a ne jak na podzim... :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VYSVĚTLÍM TI ZÁKLADNÍ PRAVIDLA NAŠEHO MALÉHO SVĚTA," pronese na začátku jedna z postav a v rámci vězeňského prostoru to udělá. Škoda že si podobný princip nevzali k srdci scénárista i sám režisér, který se na scénáři podílel, protože to, co potom sledujete, je hotový maglajs flikující třetího VETŘELCE, ZELENOU MÍLI a SOLARIS do jedné laty na díře ve spodkách Kubrickovy VESMÍRNÉ ODYSEY. Tu je největší snaha trumfnout v epileptickém závěru, který by se dal dekódovat jako hodně zmatená náboženská symbolika o vykoupení. Přitom, po stránce výpravy a triků nejde o nic zavrženíhodného. Nehrát si za každou cenu na vizionáře a filozofa (už jen ty mytologicky-historické jména postav, jako vystřižená z příručky pro oborového nádeníka), mohlo jít o příjemné evropské překvapení. Hudba: Raphael Elig, Eric Wenger. 40% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je smutné jen stoupat a sestupovat po cizích žebřících.. Nemyslíte ??" - "Jak to myslela ??" Docela výstižné.. Pokud tedy - No, říkejme mu třeba režisér.. - Marc Caro není naopak naprostý génius - Ačkoliv já si to nemyslím.. Spíš se jednoduše celou dobu veze na chvostu Jeunetovy výjimečnosti !! - a jen to celé prostě nepodělal střihač, který ztratil ty zásadní pasáže snímku nutné k tomu, aby tohle nesmírně atmosférické a znepokojivé dílko nakonec nebylo k smíchu..;) Pokud ano, nechť je v rámci jediné spravedlnosti, totiž spravedlnosti boží, vystřelen na planetu Dante, kde mu budiž za trest jeho výtvor pouštěn znovu a znovu až do konce světa !! Totiž pardon, až do okamžiku Velkého rozervání !! ;) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto patrnou věcí při hodnocené tohoto filmu je ta, že se mnoho lidí nechá ovlivnit druhými. Připouštím, tenhle film rozhodně není bomba a dalo by se mu vytknou první poslední, přesto si myslím, že patří spíše do středního proudu sci-fi, nežli mezi odpadní stoku. Příběh byl poměrně divný a nakonec ani nebyl dovyprávěný. Mnohé otázky zůstaly nezodpovězeny. Přesto by se dal ocenit alespoň nápad a také vizuální stránka. Budovaná atmosféra také nebyla špatná. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Myšlienka? Pointa? Je to vôbec film? Dá sa tomu vlastne porozumieť? Nie, nedá. Caro sa asi načisto zbláznil, že divákovi ponúkol film, ktorý nemá hlavu ani pätu. Prostredie je v skutku seriózne, ale zvyšok je totálna sračka. Neviem ako sa mi podarilo celý film dopozerať, ale dopozeral som ho až do konca. Po skončení som bol mierne šokovaný, že sa mi nedostavilo nič, čo by mi pripadalo (okrem prostredia) normálne. Všetko bolo od veci, herci, scenár, proste všetko. Som znechutení a dlhú dobu ešte budem... 15% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Marc Caro si představoval jiné zakončení filmu, ale kvůli zkrácení rozpočtu z 8 milionů Euro na 4 miliony jej nemohl realizovat. (Cheeker)

Reklama

Reklama