Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý potenciál, ale bohužel režisér to moc nezvládnul a to hlavně díky obsazení Brendana Frasera do hlavní role, ten chlap prostě neumí hrát. Takže mě to moc nenadchnulo, nebylo to napínavé, ani trochu, dopředu bylo jasné jak to dopadne což mi někde nevadí, ale tady mi to teda vadilo. Ale nebudu lhát, že jsem se na chvíli nezasnila, že by to nebylo špatný napsat si na papír co chceš aby se stalo a pak si to jednoduše přečíst nahlas. 3* a to jednu hvězdičku přidávám za nápad. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který mi v hlavě vyskočí, když se řekne "rodinný" žánr. Naivní, absurdní a hloupé, ale když člověk přistoupí na pravidla hry, tak se i může slušně pobavit. V Inkheart skřípe všechno od herců a scénáře počínaje, hudbou konče. Helen Mirren by se měla přestat všude cpát, protože mi tím dokáže znepříjemnit každý film a Fraser by se mohl konečně naučit hrát. Film ale až na posledních 15 minut celkem rychle plyne a ani jsem neměla potřebu zabývat se nelogičnostmi. Bohužel konečná čtvrthodina je učiněné peklo. Třetí hvězda je za Bettanyho, který jako jediný ten film vytahuje z úplného zatracení. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Fantasy od, kterého jsem čekal vzhledem k obsazení o něco více. Kvalitní herci zkrátka těžko pozvednou úroveň průměrného příběhu o lvl výše. Jak jsem očekával, tak z Eliza Bennet vyrostla do krásy a dneska je z ní moc pěkná mladá žena. Laťku filmu vzhůru naštěstí zvedlo mé oblíbené zvíře - fretka, která tu v jistém směru všechno zachránila :D... 60%, ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pohádkové vyprávění o lidech, kteří mají moc přivést knižní postavy k životu. A to doslova. Velice solidní námět, který se ovšem dočkal jen polovičatého zpracování. Takový potenciál měl nadějný scénář, ale Fraser rozhodně není hercem, který by nějaký film dokázal pozvednout a režie tomu také moc nepomohla. Nesmyslné konání postav, zmatené a plytké dialogy, nedotažený scénář. To vše kazilo celkový dojem. Jediný, koho musím pochválit, je Paul Bettany. Rodinná záležitost k zabití nudy při nudném víkendovém odpoledni, jinak bych ale sáhl po lepších kouscích. 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno