Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Epos o největším francouzském gangsterovi vygradoval opravdu do velkého finále! Druhý díl je dle mého názoru a třídu lepší než díl s pořadovým číslem jedna. Jak jsem již psal u jedničky naprosto precizně odvedená práce všech. Kdo mě ale totálně odzbrojil je Vincent Cassel. Nikdy jsem tohoto herce nevyhledával a troufám si říci, že jsem se filmy s ním vyhýbal, ale tady mě opravdu dostal. Podal naprosto famózní výkon, ze kterého nelze vytknout vůbec nic. V tomto díle mu zdařile sekunduje Mathieu Amalric. Trochu lituji, že jsem na "dvojku" nevyrazil do kina, protože by to za to určitě stálo. Nebudu se dále rozepisovat, zkrátka pokud jste viděli jedničku, tak rychle utíkejte do kina. Bohužel bez Part 1 se nemá cenu na tohle dívat.......... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než první část a to jak po stránce děje, tak hlavně i co se týče prokreslenější psychologie ústřední postavy, jejích pochybných motivací a vztahu k okolnímu světu. Přesto se ale neubráním dojmu že masivní zkrácení a složení Mesrina do jednoho filmu bez některých hluchých míst a méně důležitých akčních vložek by mu dosti prospělo. 8/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Akčnější, svižnější, napínavější a hlavně ucelenější než první část. Konečně se dostáváme Mesrinovi pořádně pod kůži a Cassel zvládá bravurně i polohu, kdy už byl z Mesrina totální magor. Akce nemá chybu, silných scén je nespočet, člověk se v tom mnohem lépe orientuje. Rozhodně o třídu lepší než první část. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ve světě zločinu nejsou hrdinové…. Začínáme tam, kde jsme začali. SMRT NEBO SVOBODA! Přehlídka Jaquesových kousků, srandičky u soudního přelíčení, zesměšňování policie. Žije bez pravidel, s nepřáteli se nemazlí a bere peníze tam kde jsou. V bankách. Akčnější, krvavější, napínavější, ale také vtipnější než part1. Tvůrcům věřím, že takový byl J.Mesrine a V.Cassel by mohl v klidu vyrazit se samopalem v ruce do Société Générale. Dobrá práce pánové! PŘÍBĚH***** HUMOR** AKCE**** NAPĚTÍ **** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Většina uživatelů si to asi nemyslí, ale první část jsem subjektivně vnímal jako tu lepší. Plnou dějových zvratů, plnou hledání a nacházení. Jako celek je ale Veřejný nepřítel č. 1 doslova fenomén - formálně, vizuálně, ikonograficky... Postava Jacquea Mesrinea má nebývalou sílu. Rámcová kompozice, v níž se podvakráte v různých konotacích opakuje stěžejní scéna policejní popravy, celou tuhle gangsterskou ságu umně ohraničuje, předjímá i završuje. Podobné filmy: Povídka o policajtovi, Americký gangster, Baader Meinhof Komplex ()

Galerie (22)

Zajímavosti (15)

  • V závěru filmu se objevuje český nákladní vůz značky Avia. (noelcoward73)
  • Mesrine občas vyhrožuje tzv. "Baaderovci". Jednalo se o teroristickou skupinu, která v 70. letech sužovala Německo. Měli na svědomí několik bombových útoků, spoustu vražd i únos. (Chrustyn)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama