Reklama

Reklama

Výměna

Trailer 2

Obsahy(1)

Je sobotní ráno roku 1928 a Christine Collinsová se loučí se svým synem Walterem a odchází do práce. Když se v podvečer vrátí domů, zjistí, že její chlapec zmizel. Zavolá policii, ale dozví se, že policie může vyhlásit pátrání po pohřešovaném až za dvacet čtyři hodin. Příštího dne se kapitán J. J. Jones z policejního oddělení v Los Angeles ujímá vyšetřování. O pět měsíců později kapitán Jones oznámí Christine, že v Illinois objevili chlapce, který prohlašuje, že je Walter Collins. Policie pozve novináře, aby se zúčastnili shledání matky se synem. Christine prohlásí, že to její syn není. Policie nechce přijít o kladné body, tak trvá na tom, že nalezenec je pohřešovaný Walter a matčiny protesty vysvětluje neskutečnou psychickou zátěží. Koho zajímá, že nalezený Walter je ve skutečnosti o něco menší než před svým zmizením a jak za těch pět měsíců přišel k obřízce? Christine se pustí do boje za svou pravdu s takovou vehemencí, že začne být nepohodlná... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 363)

Bart 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nemohu počítat mezi fanoušky Angeliny Jolie už jen proto, jaké role posledních pár let vytváří. Netvrdím, že je to její vina, role musí člověk přijímat tak, jak přicházejí. Konečně však dostala šanci v charakterní roli předvést, že je opravdu vynikající talentovanou herečkou. A také předvedla. Nominace na Zlatý globus a Oscara je právem zasloužená. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

"Co je čím starší, tím lepší?" padlo docela nedávno v jedné notně pitomé primácké soutěži, kterou nechám pro klid duše nejmenovanou. Víno? Lego? Psi? Ženy? Dr. House? Tom a Jerry? Ha! Kdybych onehdy viděl Výměnu a mohl se nadobro utvrdit ve svém počínajícím "podezření", bez prodlení bych prohlásil: "Ne, ne, ne, ne! Mýlíte se! Clint Eastwood, lidi. Clint Easwood!" Tolik citu, tolik starosvětské režijní bravury, tolik přehledu a úcty může na celuloid přenést jedině on. Téměř dokonalý film, jehož jedinou vadou je opravdu pouza ta rytmicky nepovedená paralelní montáž stříhající mezi dvěma soudními síněmi (ohleduplně vytknuta již na stránkách Cinepuru). Drobnost, která však nemá absolutní šanci přebýt zjevné a nadčasové kvality tohoto veledíla. Bravo! // Ale Grand Torino je lepší. ;) ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Už dlho ma žiaden film (okrem The Reader či Revolutionary Road) neprinútil rozmýšľať o tom, čo som to vlastne videla. Známa ikona predovšetkým z akčňákov, Angelina Jolie, presedlala na úlohu matky, ktorá zubami nechtami bráni svoje materinské presvedčenie a bojuje proti korupcii či nespravodlivosti. Priznávam, to krehké žieňa v hnedom kabáte, v priliehavom klobúčiku, s krikľavým rúžom na perách a plachým výrazom v tvári, za každú cenu sa skrývajúce pred krutosťou sveta, mi maximálne učarovalo. Angelina, posielam ti do Kalifornie úprimné ospravedlnenie za to, že som si dovolila pochybovať o tvojich hereckých schopnostiach :-) A čo by sa dalo čakať od Eastwooda, talentovaného chlapa, ktorý vie, ako ženu spoľahlivo pripraviť o rozum, ždímať jej vnútornú stabilitu a zároveň ju na ceste plnej strastí postaviť do pozície silnej, odhodlanej bojovníčky? Je to emocionálne až strach, ja som to však Eastwoodovi zožrala aj s navijakom. Klavírny doprovod je úchvatný... a Angelina v 30. rokoch minulého storočia neodolateľná! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie nosí 140 minut divný účes a klobouk, za což si hlasitě říká o dalšího Oscara. Příběh Christine Collins možná vypadal silně na papíře, ale Eastwoodovo rozmáchlé zpracování na mě spíš působilo jako citová vydíračka, které jsem nemohl podlehnout už kvůli tomu, že některé zásadní scény vyznívaly nechtěně humorně. Většinou za to mohla nepasující Angelina a často něco působilo hrozně na efekt: "Hele, ty lidi byli fakt svině a chudáka holku zatlačili do kouta. Ale ona bojovala dál, protože vážně chtěla zpátky vlastní dítě!" A proč je vlastně celý ten příběh výjimečný? Protože se Christine policie pořád dokola ptala, kdy už jí vrátí jejího syna, a tak dlouho jí trvalo přednést od začátku zcela jasné důkazy? Mnohem víc se mi líbila druhá dějová linka s odlehlou farmou, která mohla být v samostatném filmu vynikající. Kdepak, Clinte, tentokrát ti víc než technické kvality neuznám, promiň. 7/10 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pre tento snímok do bodky plati skutocnost, ze zivot sam je najlepsi namet pre film. A ked priratame uzasnu kombinaciu Clinta Eastwooda ako rezisera, Malkovicha, Jolie, Donovana a inych hercov, skveleho scenara a spacovanie, nezostava mi nic ine, ako dat plny zasah. Film splnil presne to, co som ocakavala, dokonca este viac. No proste Clint to vie. PS: Scena medzi chlapcom, policajtom a fotkami, uf uf. Najde sa vobec niekto, kto nemal zimomriavky? :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (30)

  • Rozpočet filmu činil 55 milionů amerických dolarů. Natáčet se začalo 15. října 2007 a konec natáčení byl 14. prosince 2007. (Pattrick)
  • Pro film bylo připraveno přes 150 historických aut, které byly zapůjčeny od sběratelů. (Pattrick)
  • Do některých kin byl film distribuován pod názvem „Nomad“. (HellFire)

Související novinky

Všichni chtějí Angelinu Jolie

Všichni chtějí Angelinu Jolie

22.10.2009

Aby ne. Přesvědčila kopáním do zadku v akčním Wanted i slzením v dramatu Výměna. V létě ji uvidíme v akčním špionážním thrilleru Phillipa Noyce Salt. Agentku (akorát ne CIA, ale Interpolu) si zahraje… (více)

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Zajímavé premiéry v Cannes

Zajímavé premiéry v Cannes

28.04.2008

Chystáte se na filmový festival v Cannes? ;-) Že ne? Nevadí. Tak nebo tak je přehled filmů, které na francouzské riviéře mezi 14. a 25. květnem poprvé uzří světla promítaček, pozoruhodný. Třeba Clint… (více)

Reklama

Reklama