Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 3

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 598)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Když já nevím, na jednu stranu bych tu jednu hvězdu ještě přidat chtěla. Nový Spider-Man není špatný film, po příběhové stránce film sice nenabízí vůbec nic, co bychom neviděli v původním Spider-Manovi, ale jde více do hloubky postav i vztahů. Film funguje po emocionální stránce, i jistý emocionální zvrat v Peterově životě v první části filmu na jedničku splnil svůj účel. Od Marca Webba se samozřejmě čekala jistota především v milostné linii a očekávání splnil. Andrew Garfield byl výbornou volbou pro roli Spider-Mana a Emma Stone ho skvěle doplňovala. Ale pak ten kámen úrazu. Záporák. Horšího záporáka jsem už dlouho neviděla, kdykoliv se objevil na scéně, celý film stahoval sebou dolů, najednou jsem se dívala na dětský film, kde nějaká obří ještěrka leze po budově a převrací auta. V současné konkurenci komiksových filmů zkrátka tento záporák nemá šanci obstát a je to hrozná škoda, protože jinak je nový Spider-Man hravý, zábavný a příjemný blockbuster. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Amazing Spider-Man je fajn (vlastně se mi asi líbil víc než původní raimiovky - nejsem si úplně jistý, protože už si je skoro vůbec nepamatuju), ale dost mě mrzí, že ten film nezkouší vůbec nic navíc (a nejen že nezkouší, on zcela ignoruje i to, co se samo nabízí, viz vina za smrt strýce). Prostě klasicky matný superhrdinský origin, jehož nahoru táhne ledatak sympaťák v titulní roli. Lizard je naproti tomu nejméně charismatický záporák od dob zlého kosmického mraku z Green Lanterna. Zkrátka příjemná, leč ničím výjimečná komiksová rutina, navíc asi dost bolestivě prostříhaná / přepisovaná, neboť to, jak nahodile / skokově / dramaturgicky plytce se dojde k některým zvratům a odhalením (Peterovo zjištění identity Lizarda, vyrovnání se se strýcovou smrtí, změna chování spolužáka Flashe atd. atd.), je až udivující. 7/10 ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dokud snímek tancuje po vláknech dramatických, pubertálních, traumatických a rodinných, je to příjemná podívaná, kde neruší ani moje neoblíbená permanentně Stoned Emma a kde jsou vztahy mezi postavami dovedně spřadené a uvěřitelné, čemuž herci víc než napomáhají. Jakmile se ovšem z kanálu vynoří přežraná ještěrka, jde nadějný prolog do kelu a výsledek mi nepřišel amazing, ale jako cosi, co bych s dovolením přirovnala k orálu poskytovanému bezhlavým jezdcem. Jako snaha byla, ale kde nic není, ani smrt nebere... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozhodně amazing a navíc i vtipný Spider-Man to je. Andrew Garfield je v té roli boží a jeho Peter Parker je mnohem víc cool. Povahově je stejnej, ale není to takovej šprt. Hrozně se mi líbilo, jak Spider-Man dělá v bitkách vtípky, jak v kreslenym seriálu a konečně má síťostřely a neprodukuje pavoučí mrdky z rukou. Taky mě potěšilo, že ve finálním fightu mu pomáhal policajt s brokovnicí, který vůbec nebyl tak otravný, jak se ze začátku zdálo. A zde vysmívaní jeřábníci byli fajn. Chápu proč je zlí jazykové haní, ale mě to tam sedí. Jsou to prostě ty dobráci, obyčený lidi, ze který Spider-Man bojuje v první řadě. Proti Raimiho verzi nemůžu říct nic, ale tahle je přinejmenším stejně fajn. Má hezčí holku a Martin Sheen jako strýček Ben je castingovej epic win. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Pracovný názov filmu bol "Fiona´s Tale". (Greenpeacak)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama