Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážené dámy, vážení pánové. Prosím o slavnostní fanfáru pro ´Tédvojku´. Poprvé jsem totiž narazil na jeho příspěvek, ve kterém má vyplněné najednou všechny tři nepostradatelné údaje, bez nichž bych si zdejší fungování už ani nedokázal představit. Tentokráte je tučné písmo na místě, gratuluji a přeji hodně černé barvy do další tvorby. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

–Dělám v personálním –Vážně? –Spíš jen vyhazuju Komedie z ranku těch zabijáckých (V Bruggách, Pekař), která je chytřejší než lehké vizuální oťukání (a fakt, že se natáčela 26 dní) napovídá. Bez debat jde v prvé řadě o výkon super-charismatického Bena Kingsleyho, jenž coby neodolatelný zmetek nevykrádá své dřívější neodolatelné zmetky. Jako bonus tvoří výtečný páreček s Téou Leoni, přesně tou ženou, již bez cavyků uvěříte, že nemá zábrany milovat nájemného zabijáka. Milostná dějová linie zde není do počtu a jako vánočka se chytře proplétá s linií „zabiják ztrácí jistotu ve svém džobu“ a „zabiják zjišťuje, co je to empatie“. Vše posypané humorem tak vznešeně černým, až režisérovo příjmení budí podezření z jeho příbuznosti s jistým Roaldem. Vtipné jsou rovněž hry se slovy a jejich významy, začínající již titulem You Kill Me skutečně ve smyslu „ty mě zabiješ“, ne třeba „asi z tebe zešílím“. Tohle brání věcí doslovně, neschopnost zapojit abstraktní myšlení je přítomno častěji (Golden Gate místo Boha). Nejspíš jako výsměch americkému chladnokrevnému pragmatismu. Apendix: Dostanete-li po You Kill Me chuť okoštovat něco podobného, mrkněte na Grosse Pointe Blank. 80% Zajímavé komentáře: jojinecko, Radiq ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Príjemná vtipná gangsterka o nájomnom vrahovi ktorý má problém s alkoholom čo mu samozrejme sťažuje plnenie úloh. Keď čaká na obeť a namiesto toho sa v aute nachľasce a zaspí je ťažké niečo vysvetliť šéfovi hlavne po tom čo mu pod nohy hodí šabľu. A tak odchádza na nútenú protialkoholickú dovolenku s tým že si nájde nejakú slušnú práca. Stretnutiami anonymných alkoholikov zo začiatku pohŕda no keď sa v novej práci, márnici, zoznámi s krásnou zákazníčkou, začne na svoj život s alkoholom nazerať aj z tej druhej strany. A tak sa začne so svojimi problémami otvárať i pred cudzími ľuďmi na protialkoholických stretnutiach a vtedy začína sranda. Ben Kingley a Tea Leoni sú vo svojich úlohách perfektný kedykoľvek sú spolu na pľaci a film je vydarenou kombináciou romantická komédia / seriózna gangsterka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Polská mafie v Buffalu je tak malá, že si musí přivydělávat odhrnováním sněhu. A její jediný zabiják je alkoholik. Malá černá komedie, která si utahuje nejen z mafiánských válek, alkoholiků a lásky. Výborný Ben Kingsley tu nemá slabou chvilku ať už jako cynik nevěřícně hledící na první schůzku AA, jako alkoholik vysvětlující ostatním alkoholikům, že mu chlast brání dobře zabíjet lidi nebo zabiják v trenclích vysvětlující proč by ho měl nepohodlný úředník poslouchat. Luke Wilson je pro příběh postradatelný a jaksi navíc, Bill Pullman si svého vlezlého dohližitele vychutnal a Tea Leoni cynicky komentující Frankovo přiznání, že je nájemný vrah, slovy "Nikdo není dokonalý," je kouzelná. Přestože bych uvítal více černého humoru na úkor nepříliš nutné romantické linky, stále je to zábavná pohodovka, která potěší. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

"Když ti chlast překáží v práci, nepracuj." Moc pěkné heslo, ovšem, v případě, že jste polský nájemný vrahoun, práce je vám koníčkem a víte, že jste "fakt dobří", nezbývá, než vyhledat odbornou pomoc. Kingsleyho nakropený čistič a cynická prodavačka času(!!!) Téa Leoni jsou párek k pohledání. Velké překvapení! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama