Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je mi zcela jedno, zda ulice Buffala ovládnou gangsteři z Irska, Polska, Řecka či Lysé nad Labem, ale polský zabiják notorik dokázal můj nezájem naklonit na stanu červené a bílé. Sdílel jsem s ním jeho smutek, že nedokáže z lidí dělat mrtvoly k jejich naprosté spokojenosti, bavil jsem se při každém jeho vystoupení na schůzkách anonymních alkoholiků a záviděl jsem mu pragmatickou reklamní agentku, která ho s klidem nechala vtrhnout do svého života. Od snímku podobného typu nemohu žádat více. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážené dámy, vážení pánové. Prosím o slavnostní fanfáru pro ´Tédvojku´. Poprvé jsem totiž narazil na jeho příspěvek, ve kterém má vyplněné najednou všechny tři nepostradatelné údaje, bez nichž bych si zdejší fungování už ani nedokázal představit. Tentokráte je tučné písmo na místě, gratuluji a přeji hodně černé barvy do další tvorby. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Černohumorná jednohubka se skvělým Kingsleym a podivně zestárlou Teou Leoni. Na první pohled je vidět že režisér a scénárista si zbytečně nekomplikovali práci. Dramatická linka je nevýrazná, romantická taktéž, a atmosféra taková nedomrlá. Postavy sice řeší zásadní témata, ale místo emocí jenom tak kloužou po povrchu, nic neprožijí do hloubky. Silné scény sice nechybí, ale prošly mnou skoro bez povšimnutí. Humor je skrytý a postavený na absurdnosti situace, zasmál jsem se jenom málokdy. Přesto se film dobře sledoval. Podobné malé příběhy mám rád, i když bych ocenil preciznější zpracování. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná černá komedie, jejíž černý humor je nenásilný, vtipný a řekl bych i že celkem inteligentní. Ben Kingsley je fakt sympaťák a navíc jsem s ním opravdu cítil (co se týče toho chlastu). Téa Leoni mi připadá trochu opuchlá, ale i tak v pohodě. Jo, příjemně úsměvný film, kterému bych dal tři a půl hvězdičky, kdyby to šlo. ()

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Tento film som začal pozerať už druhý krát, prvýkrát ma nejak nezaujal a po pár minutách som to prepol... Vtedy som asi nemal na tento druh filmu náladu. Včera to bolo inak, alebo nebolo kam prepnúť? Nakoniec som neľutoval, zaujalo ma to najmä celkom originálnym scenárom. Príjemná krimi komédia, thriller ani moc nie, skôr romantiky za mak. Ben Kingsley nepatrí medzi mojich TOP10, ale tu bol veľmi sympatický. Ostatné postavy príjemne prekvapivo iné... 3.5* 70%, dnes to dávam hore na 4, mám dobrý den :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama