Reklama

Reklama

Arthur Bishop pracuje jako zabiják pro tajnou vládní organizaci. Je disciplinovaný a ve svém životě má vše srovnané. Jednoho dne dostane nový úkol, který mu je víc než proti srsti. Má zabít jednoho ze svých šéfů, starého přítele McKenna. Domluví si tedy schůzku s druhým šéfem, Finchem. Ten mu ukáže důkazy o tom, že McKenn je zradil. Bishop v domnění, že jedná v zájmu dobra, svého kámoše skutečně odstraní. Brzy ale zjistí, že vše bylo přece jen trochu jinak. Setkává se i s McKennovým synem Stevem. Ten nemá pořádnou práci a neví, co bude po smrti otce dělat. Zabiják si ho tedy vezme pod ochranná křídla a snaží se ho naučit vše, co umí. Mladík je učenlivý, a tak brzy splní svůj první úkol v roli nájemného zabijáka, i když akce neproběhne přesně podle plánu. Bishopovi se ozve Finch, kterému se vůbec nelíbí, že ho zaučuje. Zabiják při dalším úkolu potkává na letišti muže, který měl být zabit kvůli údajné McKennově zradě. Z toho pochopí, že byl šéfem podveden. Finchova člověka na letišti zabije a rozhodne se zlikvidovat i jeho. On už však posílá skupinu zabijáků, aby oba, Bishopa i Stevea, odstranili. Steveovi dochází, že vrahem jeho otce je právě Bishop. Nenapadne ho, dokud nezabijí Finche. Po jeho smrti začíná boj mezi mistrem a jeho učněm. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (636)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle se mezi Stathamovo nejlepsi kousky nezaradi ani omylem. Pokus o drsnej thriller s cool akcnima scenama bohuzel Westovi moc nevysel. Jako thriller to moc nefunguje z duvodu hyper debilniho milionkrat videnyho pribehu, kde je vam jasnej kazdej zvrat a clovek ma chvilema chut popadnout scenaristy pod krkem. Co se tyce akce, ta je dobra, jenze je ji desne malo. Nastesti Statham je proste borec prvni tridy a Foster se taky snazi, i kdyz oproti Stathamovi je to takovej navztekanej skritek. Aspon, ze je film celkem slusne natocenej a i kdyz se vcelku tahne, akce zabavit dokaze a nuda nehrozi. Lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď na Vás vypíšu takovou odměnu, že když se uvidíte v zrcadle, budete se chtít zastřelit." Znám bezpečnější činnosti než nasrat nájemnýho vraha. Třeba takovej nasranej Bishop je vynikající a já mám slabost pro jeho zabijáckej ksicht plnej ušlechtilý dobroty a tak mi zase až tak moc nevadí, že Mechanikův remake má stejně nulovou originalitu jako prezidentskej novoroční projev. Takže nic novýho pod filmovým sluncem, ale já přesto dávám přednost Stathamově profesní pohodovosti před Bronsonovou utrápenou utahaností. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham to tam sypal. Byl tvrdej jako svině, hustej jak párátko po vyčištině zubů a něžnej asi jako kurva před akcí. Tenhle film byl prostě akční náhul a dalo se na to koukat, protože všecko bylo takové, jak má být. Akce, hlášky, postavy...Plnej počet ze mně nevypadne jenom proto, že Jason Statham prostě není Arnold Schwarzenegger, Jean Claude Van Damme nebo Sylvester Stallone. U něj mi hrozně chybí emoce. Ale fakt je, že jednou se na ten post asi dostane. Z těch současných akčních herců má k tomu nejblíž. No, uvidíme. Mechanik zabiják zatím zabodoval. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Renesancia akčného žánru sa podľa očakávania nekoná a Simon West si tak môže v kolonke režírovaných filmov odškrtnúť ďalší zabudnuteľný počin. Priemernejšie to už totiž snaď ani nešlo. Ale čo Mechanica tiahne o stupienok vyššie je charizmatický Statham, nekompromisná akcia a prijateľná dĺžka. Ďaľšie plusy sa už každopádne nedostavili. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jason Statham nikdy netočil vyloženě blockbustery, ale spíše takové levnější akčňáky a tento patří mezi jeho nejlepší. Film nabízí zajímavou zápletku, akční sekvence jsou také pěkné zpracované, ale tato odnož akčních filmů zjevně nefrčí...Mě to ale příjemně překvapilo...Jo a Simon West opět ukázal, proč je mé top 10 nejoblíbenějších režisérů...90% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (21)

  • V jednej zo scén je v spomalenom zábere vidieť vystrelenú slepú nábojnicu. (carAnthony)
  • Natáčení začalo v říjnu roku 2009 ve Virginii, Michiganu, Louisianě a Washingtonu D.C. Závěr filmu se natáčel v Itálii, konkrétně v provincii Kampánii ve městě Neapol. (Kuzmik)
  • Keď si Arthur prezerá zoznam zákaziek, ktoré hľadajú "Mechanika", nájde medzi nimi aj ponuku na odstránenie Harryho M. McKennu. Z nej je možné vičítať, že Harry sa narodil 9. novembra 1947, no Donald Sutherland, ktorý Harryho McKennu hrá, je v skutočnosti starší o takmer 12 rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Denzel si naverboval režiséra Drive

Denzel si naverboval režiséra Drive

12.12.2012

The Equalizer je seriál z osmdesátých let, který vydržel na obrazovkách čtyři sezóny. Jeho hrdinou byl bývalý tajný agent Robert McCall (Edward Woodward), jenž jako pokání za svou minulost zvolil… (více)

Režisér pro Expendables 2

Režisér pro Expendables 2

20.06.2011

Původně chtěl film režírovat sám Stallone, ale nakonec se rozhodl předat žezlo. Osud pokračování hitového krváku tak přechází do rukou Simona Westa. Ten má pořád pověst „režiséra Con Airu“ (jednoho z… (více)

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Reklama

Reklama