Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál o cestování časem. Ze začátku kvalita jednotlivých dílů sice kolísá, ale od nějakého 7. dílu to nabere úžasné tempo a už je to jenom lepší. Kevin McKidd je navíc dostatečně charizmatický, takže seriál utáhne. Je proto škoda, že byl seriál po 13. dílech zrušen. Byl tu totiž potenciál alespoň pro jednu sérii a navíc to nemělo ani pořádné zakončení. I tak ale tahle malá seriálová jednohubka potěší. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Sci-fi seriál o maníkovi, který se občas propadne do jiné doby, aby tam zasáhl do osudu nějakého jedince a tím ovlivnil další chod dějin.. Možná je to pro někoho dobrý a koukatelný seriál, ale já se pokaždé při jeho sledování propadnu k ledničce, kterou vyrabuju, abych alespoň nějak smysluplně naplnil čask, kdy koukám na Cestovatele.. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, s velice sympatickým hlavním představitelem. Kevin McKidd si u mě šplchnul už druhou seriálovou rolí (Chirurgové). Mě se tento seriál hodně libíl. Podle mě bylo cestování velice zajímavě zakomponovaný. Škoda jen, že seriál končí první serií. Jak tady někdo píše, tak - Seriál totiž neskončil, jen přestal. A je to veliká škoda... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný námet sa nepodarilo pretaviť do stopercentného diela. Ženská herecká časť jednoznačne predčí mužov, a to či už manželka alebo Moon Bloodgood (mimochodom to je už meno). Hlavný hrdina si moje sympatie nezískal, ale keď nastupuje na scénu jeho brat, tak prichádza vrchol nesympatie. Do všetkého sa stará, to by mu tam už nejeden brat poriadne šlehol. Niektoré prípady o ničom, s vyšetrovaním FBI ale zas nastupuje aj napätie. Takže celkovo priemer. ()

icoico 

všechny recenze uživatele

velice dlouho jsem se nemel k tomu shlednout tento serial. odrazovalo mne hlavne to, ze byl zrusen, takze i kdyby se mne pripadne libil, tak bych nakonec nutne musel byt zklaman. az kdyz uz nebylo na co koukat, jsem to zkusil a prekvapilo mne to. hlavny motiv navratu do minulosti neni nic noveho, i forma se podoba Tru Calling, i to finalni zduvodneni priciny navratu neni moc presvedcive, ale... ale zpracovani je vice nez dobre! vsech 13 dilu si udrzuje prekvapive napjatu atmosferu, coz je uz temer nadlidsky vykon scenaristu, protoze vetsina dilu je uzavrena a nema souvislost s hlavnym pribehem sezony a priznejme si to, koho zajima pribeh, jak se z gamblera stane sef centra pro pomoc chudakum :-) dokonce tech 13 dilu je tak akorat. presne tolik, aby tema vytezili uplne do mrte. vse, co by jste od casovky cekali, tam je. zmena budoucnosti nevhodnym zasahovanim do minulosti, setkani sam se sebou, klasicky Back to the future motiv (napravovani pokazeneho prvniho rande), moznost zneuzivani cestovatelu vladou a dulezitost utajeni, motiv z The Butterfly Effect, nostalgie starych casu (projevy v TV, obleceni). A velice pekny (a originalni) motiv setkavani dvou cestovatelu z ruznych dob. dalsim bonusem je hlavny hrdina, ktery sice neni moc sympatak, ale presne odpovida charakteru hlavne postavy. zaver - i kdyz to zrusili, prvni sezona stoji za shlednuti, DOPORUCUJI! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Škola, kam chodí syn Dan Vassera (Kevin McKidd) se jmenuje Herbert Wells. Herbert George Wells, pod známější zkratkou H.G.Wells, je autorem známého vědeckofantastického románu Stroj času, který je také o muži cestujícím časem. (formelin)
  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama