Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 039)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem střeštěnou komedii pro teanegery a " nápor na bránici " při různých zlomyslnostech, které připraví " domácí mazlíček " svým novým majitelům, zvlášť když do hlavní mužské role byl obsazen Owen Wilson . Dočkal jsem se však ( k mému velkému překvapení ) " něčeho mnohem většího ". Nečekaně ( pro mě ) chytrý snímek o mladém páru, který si pořídí ( místo dítěte ) " domácího mazlíčka " a prochází s ním celým jeho i svým životem ( od pracovních vztahů, založení rodiny, stěhování...) a s tím souvisejících radostí a překážek, které život přináší. Překvapivě dobře to " šlape " ústřednímu hereckému duu Owen Wilson a Jennifer Aniston. Zvlášť u Owena jsem byl mile překvapen! ( tím, ale nechci říct, že si nedovedu představit lepší herecké obsazení ). Opravdu hodně povedený snímek, dávám 4*, ale v rámci žánru bych se nebál jít i na plné hodnocení! p.s. bez mučení přiznávám, že i ta slza ukápla ke konci snímku za Marleyho...... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

film som si všimol vzhľadom na prepálené hodnotetenie v cineme (100%).keď som však ho zhliadol bol som úplne nadšený. je to síce len hollywoodsky rodinný film ale s nesmierne sympatickými a veľmi dobre zahranými postavami,kvalitným prevedením a na žáner s veľkou dávkou realizmu.inak som nesmierne šťastný, že konečne v americkom filme niekto ukázal, že manželia majú byť najlepšími priateľmi opačného pohlavia a nie navzájom priťahujúci sa muž a žena.Nečakať ďalšieho beethovena!je to niečo ako keď si harry a sally kúpili psa. hodnotenie musím prepáliť aj ja, ale robím to s kľudným svedomím ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

počůranej koberec, roztrhaná rohožka, díra u pergoly, okousaná lavička, díra v povlečení, rozkousaná záclona, díra u bazénu, z pantoflí se stala pantofel, díra uprostřed zahrady, okousaný plot, rozlitá voda, díra v pelíšku, chlupy všude, stopy v záhonku, neidentifikovaná kytka, poloviční trpaslík, díra u záhonku, stromeček bez kořenů.. koupě nových misek, roztrhanej obojek, koupě nových hraček, složenka na kousky... no.. nejen Marley ví jak své páníčky potěšit :) kdo by ale těm psím očím dokázal odolat?? když se k Vám přitulí a olízne.. rázem zapomenete na všechno, co psí nezbeda provedl :) ale teď k věci, prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit, jak se měří kliše a kýč?? to když už se jednou natočí film o psu.. tak další už má nálepku klišé?? Marley a já přesně ukazuje, že pes není bezstarostná záležitost, je jako dítě :) musíte se mu věnovat.. dát nažrat a vyvenčit mu opravdu nestačí :) dejte mu svoje srdce a on Vám dá na oplátku své.. to je přesně o co tu běží :) nádherný příběh, se smutným koncem, který mě teda jako citové vydírání nepřijde, je to život.. a tohle k němu patří, bohužel ;) odnesly to jenom 4 kapesníčky :) Pokud máte rádi pejsky a proti rodinné komedii nic nenamítáte, Marleyova rodina a jejich život Vás bude bavit :) 90% bez váhání :) P.S. pokud jste si nikdo nevšiml, film není vhodný pro děti do 12 let :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní příběh o dvou lidech, co si pořídí milého pejska, aby následně zjistili, že život s ním nebude tak úplně jednoduchý. Časem se z něj stane neoddělitelná část rodiny a vy až do famózního konce budete sledovat celý ten neuvěřitelný sled psích karambolů. Marley je naprosto kouzelný pes, Jeniffer je kost, 0wen je fajn. Tenhle film prostě nemá chybu...100% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První reakce po shlédnutí traileru: "Ježíši zase další blbost pro děti o roztomilém pejskovi alá Bethoven". První reakce po shlédnutí filmu: "Sakra, kde mám ten kapesník". Ta mediální kampaň tentokrát byla opravdu mimo, protože děti si tohle užijou tak z půlky. Jde totiž o pohled do života jednoho páru, který zažívá dobré a horší chvíle a pes zde je někdy spíše až na druhé koleji. Místy mi to pomalu připomínalo takovej Nouzový východ, akorát pro to rodinný publikum. Vždycky tam totiž přijde roztomilej psík a udělá nějakou tu skopičinu. Jenže film na nich naštěstí nestojí spíš tu jsou takovým doplňkem. Film stojí hlavně na výborné režii a hercích. Owen Wilson se po pár průměrných filmech vrací zpátky do sedla (doufejme) a Jennifer Aniston nikdy nebyla snesitelnější. Zaujme i Alan Arkin ve vedlejší roli, který vždycky utrousí nějakou tu hlášku. Prostě výbornej film se psem, který na konci vymaní slzu z každýho pejskaře a že to u mě nebylo těžký, když mám podobnýho doma. Nicméně mohlo to bejt malinko kratší a ten slzopudnej závěr chvilkama až moc tlačí na pilu. 80% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • Jennifer Aniston (Jenny) nečetla román, dokud nedostala do ruky scénář. Nejprve však roli odmítla, protože film o psovi považovala za nezajímavý. (Geriel)
  • Pláž, kde probíhalo filmování, získala po uvedení filmu přezdívku "Dog Beach". Jedná se o lokalitu  v Briny Breezes. (Elisebah)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama