Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 550)

Dever 

všechny recenze uživatele

Krásne spravený celí animák od začiatku až po koniec, krásny dej, soundtrack a aj myšlienka........... Soundtrack Thomas Newman:1. Put On Your Sunday Clothes ,2. 2815 A.D. ,3. Wall-E ,4. The Spaceship ,5. EVE ,6. Thrust ,7. Bubble Wrap ,8. La Vie En Rose ,9. Eye Surgery ,10. Worry Wait ,11. First Date ,12. Eve Retrieve ,13. The Axiom ,14. BNL ,15. Foreign Contaminant ,16. Repair Ward ,17. 72 Degrees and Sunny ,18. Typing Bot ,19. Septuacentennial ,20. Gopher ,21. Wall-E's Pod Adventure ,22. Define Dancing ,23. No Splashing No Diving ,24. All That Love's About ,25. M-O ,26. Directive A-113 ,27. Mutiny! ,28. Fixing Wall-E ,29. Rogue Robots ,30. March of the Gels ,31. Tilt ,32. The Holo-Detector ,33. Hyperjump ,34. Desperate Eve ,35. Static ,36. It Only Takes a Moment ,37. Down to Earth ,38. Horizon 12.2, ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že začátek byl pro mě doslova zabijácký... taková nuda! Ale pak jsme se přenesli na palubu lodě s převživšíma... mno, tučnýma lidičkama. A tam pro mě jakoby film začal. Nejvíce mě bavilo posezení s kapitáne a jeho údivem. "Co je to ples? Co je to tanec?" plus jeho první krůčky a k tomu ta hudba.... toto bylo prostě božské! :-) Konec jasný, Walli a drsná Eva spolu... "Děti, vy budete pěstovat rostliny všeho druhu ... pizza rostliny!" XoD tenhle konec neměl chybu :-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Země je zanesená odpadem. VALL-I nás z něj vyhrabe…. Má svůj byteček, domácího mazlíčka, smysl pro pořádek a je romantik. Na robota dobrý. A co na to děti? Už dlouho jsem neviděl svýho synátora něco takto prožívat. I když možná víc než tu romantiku oceňuje to, že je s ním legrace a hlavně ŽE JE TO HRDINA! Před Pixarem smekám, protože ukázat lásku mezi kusy plechu tak, aby ji chápali i ti nejmenší – to už dá kapku práce. To, ale asi ocením spíš já. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi, výtečná komedie a pravděpodobně nejlepší animovaný rodinný film, který letos můžete vidět. Wall-E vás tak jako obvykle většina PIXAROVEK na začátku chytne a pustí až na konci a mezitím vás provede neuvěřitelně propracovaným vesmírem, kde má každá součástka své místo. Děti budou nadšené, dospělí budou v úžasu hledět na neuvěřitelné scenérie (kam se hrabe opuštěný New York z JSEM LEGENDA) a ti mezi snad obojí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pixar robil vždy filmy pre celú rodinu. Najmenších divákov poteší jemný humor, veľmi sympatické postavy a farebnosť. Starších zasa odkazy na iné filmy, hlbšia myšlienka a prepracovaná animácia. Robot Wall-E snáď ani nemohol byť vymyslený lepšie a dobíjanie kovového srdca Eve je podarené. Skvelá animácia, hudba, nápady a aj trošku humoru. Zapôsobilo to na mňa. Veľmi zlaté. 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Scéna padajících a klouzajících lidí z lodi Axiom je téměř totožná jako scéna z filmu Titanic (1997). (Jaroslaf)
  • Ve scénáři promlouval VALL-I normální angličtinou, aby bylo pro animátory lehčí vžít se do situace. Mezi roboty tedy probíhají normální dialogy. Slova byla ale nahrazena pípáním. (duklak2)
  • „Hlas“ většině robotického osazenstva dal zvukař Ben Burtt skrze různé mechanické zvuky vlastní výroby. (3DD!3)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama