Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli jsem v tomto případě čekal více, než jen mírně nadprůměrnou komedii... asi ano, nicméně na celkovém vyznění snímku se to nejspíše nepromítne. Simon Pegg se pomalu ale jistě stává jedním z nejvýraznějších komediantů nejen Británie, ale hlavně Hollywoodu, a na Megan Fox se bude dobře dívat ještě minimálně deset let. Ta holka je prostě hrající sexbomba/modelka a skoro mám chuť, přidat za její kukuč nějaké to procento navrch. Film mě příjemně pobavil a nudy jsem si moc nevšímal, i když občas tam cítit byla. Dramatické zvraty hlavně ke konci dle mého názoru snímku zdaleka neuškodily, alespoň se pořád něco dělo. Pár vtipných scének hodně dobrých, u dvou jsem dokonce nehorázně vyprsknul smíchy, a to se mi často nestává... Jeff Bridgess byl naprosto úžasný a užíval jsem si jej každou vteřinu, co se zde objevil. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ne nadprůměrná, ale přesto dobrá a hlavně milá (romantická) komedie. Získala si mě především hereckým obsazením, zápletkou už méně. Ta byla dost schematická, nebýt několika povedených gagů, dal bych spíš 3***. Kirsten Dunst je milá, Simon Pegg je sázka na jistotu, Jeff Bridges mohl dostat větší roli. 70% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po trilogii o Spider-Manovi se Kirsten Dunst definitivně přehoupla mezi blockbusterové herečky, což jí ale bohužel ve výsledku příliš nepomohlo. Pravda, měla lepší výchozí pozici pro zaujmutí s Marií Antoinetou, protože po Mary Jane už opravdu nikdo nepochyboval, kdo Kirsten je, ale nic víc se nestalo. [Respektive stalo, ale až po roce 2010.] Spíš se ještě více do hlubin povědomí propadl její první průlom v kariéře, bezchybné ztvárnění Claudie v přepisu románu Anne Rice Interview s upírem. A to tam bylo přirozené vnímání Kirsten jako nejvýraznější představitelky hrdinek chytrých teen filmů s neodolatelným kouzlem. V Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám se mělo ukázat, kam dál se bude vyvíjet kariéra Kirsten. Ale stejně jako v případě Megan Fox, i u ní jen celek prozrazuje (záměr) obsazení ještě před jejich novým stardomem a to není dobré. V konstelaci let 1999-2001 by Alison Olsen sedla Kirsten jak vyšitá, ale doba se změnila. Na poprvé jsem si tedy prožila ty necelé dvě hodiny s touto metamorfózou na sebe se vršící trapnosti s naprostou pachutí. Nevkus, který celým filmem rezonuje se skutečně jen tak nevidí. Co nápad, to trest za mrhání filmovým časem. Logické je pouze to, že právě zde svou poctu nalezl Sladký život... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg v romantickém filmu ... to je jako dát si biftek a jako přílohu dort. Ale i sebepodivnější recept někdy chutná víc, než byste si mysleli ... Ne příliš ostrý, ale každopádně trefný a hodně zábavný šíp poslaný do řad novinářů píšících o filmech a filmových celebritách i "celebritách". Vtipné, chytré, skvěle obsazené a zručně zrežírované dílko, které potěší zejména fanoušky filmu.... Podle mého se jedná o jeden z nejzábavnějších (ne-li nejzábavnější) filmů tohoto roku ... proto také vůbec nepřekvapuje země původu :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)
  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)

Reklama

Reklama