Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká Vietnamské války beru všema deseti. Ať už to jsou filmy nebo hry. Od Uweho akčňáku Tunnel Rats jsem absolutně nic nečekal a velmi mile mě překvapil. Zejména proto, jak je jeho film neamerický. Není to tak, že amíci jsou ti dobří a čongové ti zlí. Všichni jsou to prostě a jednoduše lidi, kteří se připletli do pořádnejch sraček. Snímek je to hodně drsný a realistický. Některé nepřesnosti co se týče dobové techniky vem čert. Atmosféra tunelů je hodně hutná a film u mě navozoval nepříjemný pocit klaustrofobie. Kapitolou samou o sobě je atypický závěr. Na happy endy se tu prostě nehraje. A hudba? Ta tomu naprosto sedla. Snad jen akorát chyběla moje oblíbená Fortune Son, ale to bych už chtěl asi moc. 4* ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebyť ospalosti a často opakovanej nudy, dala by som aj 3*. Lebo na Uweho je to naozaj nečakane... skoro dobré. Herecké výkony v niektorých momentoch sú tým najlepším, čo sa dá v Bollových filmoch vidieť, Michael Paré je prekvapivo sympatický, zopár ďalších ksichtov ešte viac a záver je príjemne realistický (bol vrúcne očakávaný - chvalabohu nesklamal). Bohužiaľ, stále ešte to Uwe nezvláda tak dobre, aby sa mi aj hodinka a pol s ním nezdala večnosťou :-) ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast Cu Chi, Vietnam. ,,Seržante můžu se vás na něco zeptat? Dá se odsud dostat?“…. Tvorbou Uwe Bolla nedotčen, tedy bez předsudků a dokonce s nadějí a dobrovolně jsem vstoupil do béčkových vod, protože válka ve Vietnamu je vděčné téma. Čekal jsem akci a takové ty žánrové serepetičky. Nechápu, proč mě někdo nutí poslouchat půl hodiny ,,céčkový“ keci! Že v tunelu je tma ví i mé děti. Ale že v tý tmě je i za světla baterky hovno vidět, by měl vědět hlavně Boll! Taky kamera je slušně napsáno – nepřesvědčivá! A tak jsem zjistil, že s tunelu se nemá vystrkovat hlava, že M. Paré (taky) stárne a U.Boll u mě skončil. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Ve snaze mít co nejmenší náklady, se připravuje akce ,,Černoch v nočním tunelu“. O ději se moc neví, snad jen, že se to bude odehrávat za husté mlhy, ale bez rasového podtextu. Alespoň tak! ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Boll poprvé v životě u mě boduju!! Jsou tři důvody: zvolil zajímavé téma, autentickou akci a neokoukané herce ( neherce ), kteří hrajou velice obstojně a ještě je zde 4. důvod a tím je krátká stopáž!! Co se opět nepovedlo: pořád jsou zde režijní nedostatky, příklad: v tunelu se plíží několik vojáků...o několik vteřin později za nimi skáčou Vietnamci a ne a ne je dohonit...tím tempem jakým tam všichni lezli, by v tunelu byla za chvilku zácpa...v tunelu se střílí a hážou granáty, ale nikdo z nepřátel je neslyší??...o scénu dál máme dialog jak všichni musí být v tunelu tiše ani cigarety nesmí kouřit, protože nepřítel všechno slyší a cítí??...dál jsem měl spíš pocit, že se v tunelu plíží tak 20m a ne několik set metrů??...logika často pokulhávala, ale že bych se nudil...vůbec!! Ještě chci pochválit kameru, v tunelech je akce krásně přehledná!! Jednou větou: Boll se učí rychle...dám mu šanci...snad nezpychne!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Uwe Boll trval na tom, že herci musí před natáčením strávit 30 minut v temných tunelech, aby pocítili, jaké to je mít klaustrofobii. (Johnny.ARN)
  • Zobrazený malý americký základní tábor se nachází v těžkém terénu džungle, aniž by bylo možné vidět jeho hranice. To by bylo v pořádku, kdyby se to odehrávalo za druhé světové války v Tichomoří, aby se ukryl před japonskými letadly. Ale ve Vietnamu by byla džungle vyčištěna a pro obránce tábora by byly vytvořeny „zóny smrti“. Vnější a vnitřní několikanásobné ploty z ostnatého drátu by byly po obvodu tábora. Tato obranná stavební strategie by zabránila takovému překvapivému invaznímu útoku, jaký je zobrazen ve filmu. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama