Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje musím podotknout, že je mi úplně jedno, kdo to natočil. Já se díval na film z Vietnamu a především na zpracování klaustrofobických tunelů. Toto téma mne osobně velmi zajímá a tak jsem se na 1968 Tunnel Rats prostě těšil. Nechybí tomu akce, bezmoc a ani utrpení ve velmi drsném, až opravdu hodně brutálním hávu. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa vám podarí prehrýzť sa cez tie únavné kecy v prvej tretine filmu, ktoré Uwe pajcol z mnohých predošlých vojnových snímkov a ktoré majú slúžiť ako intro ku charakterom postáv, tak potom vám začne byť úplne jedno, kto a ako v tých dierach zatrepe krpcami. Zamrzeli aj slabšie výkony hercov, ktoré pomohli tomu, že atmosféra v tuneloch síce hustá bola, no rozdýchať sa dala. Rozchodiť asi nie, skôr rozplaziť. Tri a tretina krysy. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vše co se týká Vietnamské války beru všema deseti. Ať už to jsou filmy nebo hry. Od Uweho akčňáku Tunnel Rats jsem absolutně nic nečekal a velmi mile mě překvapil. Zejména proto, jak je jeho film neamerický. Není to tak, že amíci jsou ti dobří a čongové ti zlí. Všichni jsou to prostě a jednoduše lidi, kteří se připletli do pořádnejch sraček. Snímek je to hodně drsný a realistický. Některé nepřesnosti co se týče dobové techniky vem čert. Atmosféra tunelů je hodně hutná a film u mě navozoval nepříjemný pocit klaustrofobie. Kapitolou samou o sobě je atypický závěr. Na happy endy se tu prostě nehraje. A hudba? Ta tomu naprosto sedla. Snad jen akorát chyběla moje oblíbená Fortune Son, ale to bych už chtěl asi moc. 4* ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Od Uwe Bolla jsem viděl zatím pouze Alone in the Dark , což byla neuvěřitelná kravina a snad jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl. Psát o tom, že Uwe Boll je nejhorší režisér současnosti napsat také nemůžu a to i přesto, že hodnocení jeho filmů zde je příšerné. Doposud jsem od něj viděl dva filmy. Jeden byl příšerný a druhý je velice dobrý. S filmem Tunnel Rats u mně Uwe Boll neuvěřitelně zabodoval. Čekal jsem něco ve stylu Alone in the Dark , že půjde o nějakou debilitu. Jenže jsem se šeredně zmýlil. Jde o velice povedený válečný film, kterému chybí snad jen luxusnější akce. Kam tím mířím? Všechno vypadá hrozně levně, ale co bych chtěl o bandě vojáků, kteří lezou klaustrofóbickými tunely a bojují ve vietnamské válce? Opravdu zde není možnost, jak předvést nějakou velkolepější akci ve stylu Zachraňte vojína Ryane, kde by jezdili třeba tanky. Konec je docela povedený a docela dobře natočený. Líbil se mi scénář. Myslím, že ještě nikdo (možná se pletu) nenatočil snímek s podobným tématem. Dočkal jsem se dobré atmosféry, která ve mně vyvolala pocit, že bych do tunelu nikdy nevlezl. Pár krvavějších a docela drsných scén, které určitě k válečnému žánru patří a ja jsem celkem spokojený. Z herců jsem znal jen Michaela Parého. Jinak ty ostatní jsem neznal vůbec, avšak jejich výkony byli uspokojivé. Je mi jasné, že tomu někdo dát odpad, protože v tom figuruje jméno Uwe Boll, ale ja můžu s čistým svědomím napsat, že jde o dobře odvedenou práci! ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama