Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela milá Hřebejko-šabachovina, kterou táhne především výborný herec a občasný alkoholik Bolek. Není to tedy vůbec vtipné, ale jedná se o milou kombinaci letní pohody, alá Rozmarné léte se vsuvkou, jak okrást zloděje. Pokud od filmu budete očekávat nejhorší, tak téměř jistě nebudete zklamaní. U mě docela dobrý. Dávám takové poslabší 3*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No u mě dobrý moc ne. Pane Hřebejk co má znamenat ta první polovina filmu? O co tam vlastně má jít? Chápal jsem to trošku jako reklamu na rybaření, McDonalds a cigarety. Opravdu si stačí film pustit v momentě kdy skořápkáři oberou Vladyku. Pak už je k vidění česká odpověď na Dannyho parťáky. S kterou jde ruku v ruce pro mě nostalgie na ty časy, které se již nikdy nevrátí a které uměl Hřebejk podat jak v Pelíškách tak v Pupendu. Mé resumé: První polovina o ničem a druhá strhnující. 65% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by film pokračoval v nastolenej kvalite prvej polovice, tak má u mňa vycapené dvojhviezdičkové hodnotenie a Hřebejk by klesol tak, ako by som to naozaj nečakal. Našťastie príde vykrádačsko-lupičská pointa, ktorá pretransformovala stupeň zábavy na potešujúcu úroveň a film môžem s čistým svedomím vyhlásiť za 'dobrý'. Celé je to zavŕšené nevtieravou pohodovou atmosférou a po dlhej dobe som videl uvoľnene hrať aj Polívku. 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažloutlý český "The Sting" z blešího trhu potvrzující skutečnost, že Hřebejk potřebuje v českém filmu zvýšenou konkurenci jako sůl. První polovina ze "stojatých" libeňských vod nedostatečná, Jarchovský se svým vypointovaným humorem dostatečný, Schmitzer s vizáží vietnamského veterána chvalitebný a eskamotér Polívka, jakožto tažná lokomotiva celého filmu, výborný, ale bohužel, ty ostatní vagóny za ním seřazené už vypustily nerušeně ven jen minimum motýlů.. Většina z vás tady do školy chodila, takže si výslednou známku na Jendově vysvědčení lehce spočítáte. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Panenko skákavá, a to čo bolo? Po obsahovej stránke totálne o ničom, príbeh ma trochu zaujal až svojim záverom kde Bolek Polívka a spol. napálili tých podvodníkov. Inak len urevané, ufňukané, uťahané a s melanchóliou, ktorá tu bola skôr na škodu ako na osoh, keďže príbeh nemal žiaden poriadny zmysel - také veľké nič. Ešte šťastie, že na hercov sa dalo pozerať. Veľmi slabý priemer, ale so zlým svedomím. 50/100 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Skutečný majitel Hospody u Budyho se jmenoval Milan Bukovský a zemřel v roce 2018. (sator)
  • Dublérem Bolka Polívky v kouzelnických scénách je profesionální kouzelník Petr Kasnar, který se v roli kouzelníka objevil například ve filmech Černí baroni (1992) nebo Samotáři (2000). (The.Joker)
  • Ve scéně, kdy je Kája (Miroslav Vladyka) na tržišti v Peep show, při představení první ženy je zevnitř na zdi nalepených několik papírů, kde je zobrazeno, co by se mělo při předvádění dělat. V dalším záběru tam papíry nejsou, pak zase jsou a pak opět nejsou. (ELBobes)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama