Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Víno je má vášeň... k oblasti, kde se natáčelo mám víc než kladný vztah... takže s přimhouřením všech 4 očí (i těch skleněných) je to za tři hvězdy.... :-) .... jnak je to o hvězdičku míň, což považuji za velkou škodu, ten film by mohl být jinak skvělý, ale to je zase o tom, že po bitvě je každý generál, že???? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pozor - lehké SPOILERY. Existují filmy, ve kterých hlavní hrdina je kretén, ale láska jej napraví. Pak také filmy, ve kterých hlavní hrdinka chodí s kreténem, který není hlavním hrdinou, ten se nenapraví a proto ostrouhá. Kombinace těchto přístupů nejsou vzácností. A že jde často o díla, která svůj konec necudně odhalí již v první čtvrthodině, nemusím snad zdůrazňovat. Ale co na tom, že hlavní hrdina prodělá změnu, hluboce psychologicky propracovanou, kterou lze ve vnitřním monologu popsat jako: "Byl jsem kretén, zmrd a podvodník, ale golfový míček z mládí a sex s krásnou slečnou mě přivedly na správnou cestu a od teď budu zákonadbalý, poctivý, moudrý, prostý, čestný a hrdý občan a milenec." Vždyť tento film mi slibuje ukázat krásy moravského vína a řve: "Já tě budu strašně bavit, řičet smíchy budeš. Dám cokoliv, abych tě rozesmál." Občas sice rozesměje, ale povětšinou člověk nevěřícně kroutí hlavou, jakých že to nepodob umí humor nabýt. Méně snesitelná je ovšem reklama na vínečko (to mám víno rád a velmi). Od levnohumorného "archivního burčáku" přenáší se přes kreténské líčení populárního obrazu Pražáka jako vinného barbara (znám moraváky tisíckrát barbarštější), vychvalování moravského vína nad argentinské (což v červeném víně v nějakém významějším měřítku - je, pravda, pár moravských výjimek - prostě není hrdost, ale buranská, smradlavá sebechvála, jelikož naše podnebí prostě něco nedovoluje), rurální kýčovité idylky (ač moravské vinice umí být i zcela nekýčovité), vybuchující burčák (o kterém režisér nejdříve trapně dialogem prozradí, že vybuchne, pak nedočkavě volá záběrem: "Pozor, teď už přijde," a tudíž, když to pak opravdu přijde, efekt je nula) ke spoustě dalších drobných s vínem spojených, více či méně uměle naroubovaným momentkám. Podbízí se dívčími vnadami. A zůstává po něm kocovina. P.S.: Navíc určitě způsobuje nedorozumění v mém životě, neb čas od času vypiji s dívkou 3 lahve a jen výjimečně si myslím v duchu: "Jedna je aby byla povolnější a dvě pro mě na kuráž." ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krásný pálavský kraj nepotřebuje kýčovitou reklamu leteckých záběrů, to spíše tento "sobotní megafilm" z produkce nejmenované komerční televize, jenž by se jinak jen na základě svých kvalit prodával docela obtížně.. Snaha o poetiku funguje okrajově, snaha o humor Trošku trapná, karikaturní a hlavně neoriginální. Celé mi to přišlo, jako kdyby vám ve vinném sklípku nalili své nejkvalitnější Rulandské modré a pak ho smíchali s colou.. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velká převeliká škoda té "pražské" části, protože v okamžiku, kdy se děj přesune na Moravu, začne ohromná pohoda, která způsobí to, že budete mít nepřekonatelnou chuť vydat se obdivovat krásy Moravy a ochutnávat výborné víno do nejednoho sklípku. Nádherná kamera a nenucený příběh vytváří film, který prostě perfektně vystihuje slovo "pohoda". ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné osvieženie na poli tuzemských komédií. Už začiatok na mňa pôsobil ako nezáväzný letný flirt, po ktorom je ťažko povedať, kam to celé bude smerovať. Či k vážnejšiemu stretnutiu, alebo sa pôjde na pohárik a skončí to len jednorázovou záležitosťou. Režisér zvolil pre príbeh variant druhý a film tak aj pôsobil. Nerozvážny dej striedal situácie a scény, kde čistokrvnú komédiu miestami pretlačila znesiteľná romantika, či menej hodiaci sa sentiment a trpkosť. Vtipné scény profitovali hlavne z atraktívneho prostredia a ani vtipná policajná zápletka nemohla nič pokaziť. Škoda, že sa nekonal väčší útok na bránice divákov, s výsledkom som však spokojný. 70%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Vinař Michalica (Václav Postránecký) říká, že mají ve vesnici, kde bydlí strýc František, večer krojový ples. Krojové plesy se ale pořádají v zimě, v létě se mohly maximálně konat krojové hody. (klara.leb)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama