Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Tak vesničani z jižní Moravy se urazili, že takhle to u nich nevypadá a že to takhle u nich nechodí? A myslíte, že v Praze všichni vypadají a chovají se jako Homolkovi nebo Samotáři? Trochu nadhledu by neškodilo. Ano, i já vidím chyby v této komedii. Ale pořád je v ní toho dobrého a zajímavého dost na to, aby dostala víc než jen 37%. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Film je dost o ničem. Dává na odiv typické vesnické burany což perfektně splňuje moravská herecká "elita". Nikdy jsem nechápal tyhle "vděčné" filmy, které dělají z našeho národa idioty. Kdybych viděl Bolka Polívku poletovat s pistolí ve zpomalených záběrech přišlo by mi to taky asi nepatřičné, ale to že nejsme schopní dát dohromady pár kloudných scénářů do roka je ubohost/neschopnost, zvášť když točíme defacto jen komedie a dramata.. Když není co točit, proč se točí takovéhle zvěrstva? Český film může klidně zemřít. Na historicky hodnotné kusy se navazovat nedaří dvacet let, tak to vzdejme. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, měl jsem pocit, že kromě Josefa Somra se v tomhle filmu snad nikdo ani nesnažil hrát. Svatba na bitevním poli chtěla být komedií, ale jakýmsi velmi smutným způsobem se jí to nepodařilo. Vypadá to prostě tak, že si Dušan Klein na chvíli odskočil od režírování Ulice, dokázal sehnat pár herců, kteří zrovna nic neměli (a pokud měli, byl to taky nějaký seriál, v němž je zrovna nepotřebovali), strávili spolu pár týdnů na Moravě u Bolka Polívky, zablbli si před kamerami… A film byl brzy hotový. No jo, ale proč se bavili jen oni? Proč se nebaví i divák? A co ta opakovaná reklama na střešní krytinu, jejíž název sem nenapíšu, protože té okaté propagace už přece jenom bylo dost? Ach jo. Abych ale jen nerýpal, tak Polívkovo „Königová je blbáááá!“ mě docela pobavilo. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Buďme tolerantní a dopřejme hercům a tvůrcům trochu povyražení. Více než o bitevní pole a nějakou svatbu tady jde o klání ansámblů z Ordinace, Pojišťovny a samostatné jednotky Polívky s pupeční šňůrou Pechou. Umíte si představit ty krásné večery? Herci popíjí, třeba si i trochu zašpásují, pan režisér spokojeně bafá z nové fajfky, kterou dostal při první klapce, paní scénáristka operativně píše průběh dalšího dne a producent kontroluje zda jsou položky Má dáti-Dal ve stejné harmonii, jako veselá společnost. Tuhle pohodičku oceňuji jednou hvězdičkou a na to, co natočili, už mi další nezbývá. Kapitalismus v Čechách není Dušanu Kleinovi, stejně jako Štěpánu Šafránkovi nakloněn a jeho umělecké ambice skončily s Koncem básníků… ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Po dlhočiznom čase som si pozrel nejaký film v TV a dlhý čas túto potrebu mať nebudem:) ... Pár krát som sa zasmial, pár krát som nechápavo krútil hlavou, Bolka mám rád a blá blá... Nemám šajnu o čom ten film chcel a mal byť a po skončení som si povedal "no fajn" a šiel spať. Film na jedno pozretie, ktorý neurazí a hlavne nezanechá stopu, lebo je prázdny ako bublina. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Letecké záběry vznikaly ve dnech 28. a 29. září 2007 v Rané u Loun. (hippyman)
  • V průměru filmaři natočili 760 metrů filmového materiálu denně a 45 záběrů. (DaViD´82)
  • Průměrný počet herců na place: 9,5. (hippyman)

Reklama

Reklama