Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Od teď jezdím na stavbu jen v MITSUBISHI, stavím jen z BRAMACu, piju u toho ČERNOU HORU a když je mi z ní ráno blbě, dám si VYPROŠŤOVÁK a koukám na NOVU.Toť poselství této lidové (ne)komedie. A já vím, někdo to musel zaplatit...Taxi služba neví kde je Podolí. Troška má konkurenci. Jedna hvězda za JEDEN povedený joke s kulečníkovými koulemi. Do které jímky to odtéká náš český film ? ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jen další přírustek pro mé tvrzení,kde se nachází součastná(porevoluční) kinematografie.Ano,přímo tam,v totálních sra*kách.Neskutečně nablblý děj s "nenápadně" vloženou reklamou do každé druhé scény(to mě dokáže fakt neskutečně vytočit!),infantilními dialogy,trapný humor a ostuda každým záběrem.Jednu hvězdičku si u mě Svatba vydobila alespoň né tak (některými)topornými herci,jinak další velký provar a nuda z českých luhů a hájů. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

The děs! Chápu, že český film se momentálně nachází v klinické smrti, ale to ještě neznamená, že se musí neustále ztrapňovat. Klein naverboval polovinu lidé z Ulice do vesnice, dal jim scénář, který se povaloval někde pod kobylincem a řekl: „Tohle bude trhák!“. Nejen, že film není vůbec, opakuju vůbec vtipný (povětšinou se vše točí okolo vožralých nádeníků ze vsi), ale on i Polívka ztrácí na soudnosti a navíc tam jezdí na starým kole vykřikujíc něco o blbý bábě, která mu opřela kolo o Jednotu. __Chtěl jsem se dívat na Venkovského učitele, ale protože mě ostatní přehlasovali, musel jsem se podřídit a trpět! Trpěěěěěěěěěttttttttt!!!!!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem koukal, že to dávají v televizi, tak jsem se nakonec odhodlal a s vypětím sil se na to rozhodl podívat. Jak to dopadlo je patrné ze zdejšího hodnocení. Možná mi to všecko tak trochu připomínalo slunce seno, o to horší,že vlastně slunce seno je jenom jedno, a tahle svatba je taková kopie něčeho, co se překonat nedá, s Bolkem Polívkou, který se na tyto role pomalu už ani nehodí, nebo mi teda nepříjde, že by mu to sedlo, tak jak by on sám chtěl. Pár solidních vtípků by se tam sice našlo, ale nedokáží na to usadit celý film, a tak to nakonec dopadne tak jak to dopadlo. Podprůměrný příběh + Bolek Polívka + vesnička ala Hoštice dává dohromady příběh tak průměrný, až se z něj rozkočí hlava, když si na něj vzpomenu, ale ono vlastně není na co, tak ho vesměs přejíždím parním válcem a nenápadně se těším na další české filmy, které mě dokáží zaujmout více než právě tento. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také jsem se musel ujistit, zda to netočil pan Troška. Docela bych se divil, kdyby pana Kleina nestrašili v noci ti co padli u Slavkova. Celé to bylo takové nijaké, bez humoru, bez napětí, bez emocí... Opět se potvrzuje, že i přes ojedinělé herecké hvězdy, které ještě umí hrát, to s mizerným scénářem nejde vykouzlit a splácat jinak.... Divná kichta. * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Tvůrcům natáčení zabralo necelý měsíc, konkrétně 22 dní. (DaViD´82)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)
  • Průměrný počet herců na place: 9,5. (hippyman)

Reklama

Reklama