Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rádoby česká lidová komedie pro všechny alá Slunce,seno se vůbec nepovedla.Atmosféra jedné zapadlé vesničky se vůbec nepovedla.To, že jí zaplníte řadou známejch herců, ještě totiž neznamená že máte vyhráno. Je totiž tady až moc přelidněno a skoro nikdo nemá pomalu co hrát. Jenom ten Polívka se opět snaží, ale chybějí mu nějaké hlášky. A Klein už asi taky definitivně zapomněl, jak se točí pořádná komedie, zvlášť když je to o ničem. Zábavnou (nebo alespoň zajímavou) scénu aby člověk hledal lupou. Je to tak blbě natočený, že i ta prostá hospodská rvačka je trapná. Prostě další z řady českejch průserů, u kterých bude divák víc trpět, než se smát. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Příliš natahovaná a naprosto zbytečnými postavičkami přehuštěná komedie, která by po pročištění nemusela být špatná, ale víc nudí, než baví. Hodnocení dám nadprůměrné proto, že když si všimnete té inteligentní a navíc i vtipné roviny, můžete se bavit. Nesmíte se ale babrat v tom, co tam sakra dělají Medvecká, Budař či Vojtek... ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne a ještě jednou NE! Komedie? Tak to asi těžko. Nepřišlo mi vtipné nic a bohužel ani mnou oblíbené tváře jako je Bolek Polívka(poslední dobou mě začíná opravdu štvát), Miroslav Šimůnek, Jitka Čvančarová, Marek Vašut a Jan Budař mě také nějak nepotěšili - a ještě více mě naštvalo, že při nedostatku peněz pravděpodobně nejlepším nápadem tvůrců bylo obsadit modelky. Jít na takovýhle odporně vesnický a nevtipně vyhlížející film do kina tak se opravdu rozčílím. Za celých těch 96 minut se nestalo absolutně nic co by stálo za zapamatování. Nemyslete si, že jsem striktně měšťácký typ co nesnáší vesnické filmy(třeba miluji Bobule, všechny díly Slunce, Seno i když jsou některé horší než ty druhé...), ale vadí mi, když si Češi zvyknou ve vesnických filmech ze sebe dělat tupce a to je snad horší než kdybych sledovala dokument od české televize o dechovce. Takže tyhle filmy jdou mimo mě a jelikož jsem ještě neviděla Babovřesky z kterých jsou zase všichni nefilmoví inteligenti paf troufám si stejně tvrdit, že tenhle holý nesmysl je předchůdce nápadu natočit Babovřesky. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Tak vesničani z jižní Moravy se urazili, že takhle to u nich nevypadá a že to takhle u nich nechodí? A myslíte, že v Praze všichni vypadají a chovají se jako Homolkovi nebo Samotáři? Trochu nadhledu by neškodilo. Ano, i já vidím chyby v této komedii. Ale pořád je v ní toho dobrého a zajímavého dost na to, aby dostala víc než jen 37%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Muži si hrají na vojáčky a ženy touží po lásce. Na tohle jít v roce 2008 do kina? Přitom film má vděčné zázemí moravského městečka. Charaktery jsou nevyužité, velké rozdíly v hereckých výkonech (např. příšerný Vojtek). Trapná zápletka o soupeření dvou obcí plnokrevnou atmosféru Vesničky mé střediskové nevykřeše. Krásná píseň Čechomoru je jak z jiného filmu. Film je to neškodně lidový, občas vtipný. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Představitelka filmová přítelkyně postavy Miroslava Šimůnka Jana Doleželová se může pochlubit titulem Miss ČR 2004. (Olík)
  • Dušan Klein odpověděl na dotaz, proč obsadil Bolka Polívku, slovy: „Bolek je velká osobnost, člověk s bohatou fantasií a vtipem, takže do své postavy vždy vnáší něco ze sebe“. (Olík)
  • Většina exteriérů i interiérů se natáčela v moravské vesnici Starovice. (DaViD´82)

Reklama

Reklama