Reklama

Reklama

Harold a Kumar se vracejí a tentokrát míří do Amsterdamu, kde je snadno k mání marihuana. Problémy však začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s teroristou. Oba hrdinové se tak ocitnou na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct...
Harold a Kumar jsou zpátky, ještě vyhulenější a vymaštěnější než bývali. Před čtyřmi lety se vydali za hamburgery, dneska si to namířili přímo do Amsterdamu. Se snadným cílem a stejným průběhem: spousta alkoholu, lehkých drog a sbírka podivných postav, o kterých se vám většinou jenom zdá - na cestě za poznáním. Bohužel problémy začínají už v letadle, kde si jedna pasažérka splete Kumara s nebezpečným teroristou. Oba hrdiny pošlou šupem do vězení na Guantanamu, odkud se jim podaří utéct, a vrací se i starý známý Neil Patrick Harris, který hraje sám sebe, takže o zábavu je postaráno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Harold & Kumar rozhodně není snímek, který si bez mrknutí oka zasluhuje plný počet hvězd, ale jedná se o solidní zábavu, která má několik příjemně překvapivých momentů. Tato až šokujícně nekorektní komedie začínáji, přiznejme si trochu jinak než jsme čekali. Zpočátku se totiž může zdát, že hlavním hnacím pohonem tu bude důraz kladený na fekální humor v těch nejméně vhodných okamžicích. Ale není to pravda. Jen co uběhne několik minut, dozvídáme se, že Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay je nejen komedie z příběhem, ale hlavně s dokonale uhozenou zápletkou, která dovede vytáhnout vtipy i z míst, kde bych je nikdy nečekal. Na jednu stranu se nejedná o žádný velký humor, ale jak řekl (napsal) EdaS spíš o "nezávaznou letní blbinu", na stranu druhou si nelze všimnou absolutně přesného timingu jednotlivých vtípků, které v celkovém kontextu fungují opravdu skvěle. Stačí se jen odreagovat a naladit se na správnou vlnu, Harold & Kumar, vám s tím však rádi pomohou. Komedie, překračující tabu, která si dělá srandu z věcí, o kterých se nevtipkuje. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Doušek marihuanového kouře do tváře George W. Z extrému do většího extrému uhánějící komedie, která nezná pojem „politická korektnost“, nerespektuje žádná společenská tabu a ze dvou variant vždy volí tu, která naštve více lidí. S menší dávkou nadhledu a větší dávkou zbytečných prasečinek než Borat, poukazují Harold a Kumar na tupost jistých Američanů, primárně těch, jež živí byrokracie onoho státu, který je „za vodou“ pouze doslovně. Velice dobré, ani se nestydím napsat chytré vtipy jsou vytahovány ze stejného pytle, kde je k nalezení mimo jiné vynucený orální sex, párty „dole bez“, extrémně nevkusná a po pár vteřinách nevtipná soulož s krásnou dívkou a velkým balíkem trávy. Zmíněné scény mi osobně dost vadily, ale rád jsem před nimi zavřel dobrý vkus do skříně v naději, že bude následovat další vtip typu „Mluví dialektem, který jsem ještě nikdy neslyšel“. A ano, vážně se jich ještě pár našlo, jenom to čekání na ně mohlo být kratší (což ostatně mohl být celý film). Třeba veškeré dojemné chvilky, napsané zjevně během vzácných chvilek střízlivosti scénáristů/režiséru, patří do úplně jiného filmu. Apendix: Neil Patrick Harris NENÍ mrtvý! (Aneb, proč se vyplatí vyčkat až do samého konce.) 75% Zajímavé komentáře: Lateef, Shit , Pedestrian ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je možná stejně dobrý, jako ten první, ale přijde mi, že se v něm míň hulí:-) Najde se tu opět pár povedených záběrů, jako třeba návštěva u myslivce:-) Docela hustý je také vrchní vyšetřovatel a nechybí starý známý z Hvězdné pěchoty:-) Byť je to dobrá komedie, jednička je lepší a nejde se i hodně jiných lepších...60% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice uz tu neni takovej nabeh na kultovnost jako v pripade prvniho dilu a celej film se rozpada na jednotlivy scenky, nicmene jedna scenka je vostrejsi nez druha a mezitim prakticky neni hluchy misto, takze to je stejne pekna jizda. Par foru bylo sice uz zbytecne prasackejch a neco slo vyuzit vic, ale stejne sem se bavil. Navic Penn, Cho i Harris sou porad strasny krutaci a jelikoz je film v podstate roadmovie, tak ani na okamzik nenudi a par foru fakt stoji za to videt, obcas tu jsou desne brutalni veci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snad ještě úchylnější a ujetější než jednička, to však neznamená, že lepší – spíše trapnější…Ta párty bez spodních dílů plavek – nebránil bych se…španělské ptáčky bych si na Guantanamu rozhodně „dát“ nechtěl ani omylem. Problém však je, že místy se tu objevily vskutku dobré humorné scény, ovšem převažovala naprosto trapná podívaná, okořeněná další dávkou až fekálního humoru, bizarních postav a zhuleným Bushem. Harold a Kumar však mají jediné velké štěstí a to, že oba jedou po fakt pěkných ženských a tak se to s nimi dá přetrpět…. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (13)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • Z celkovej dĺžky filmu 103 minút strávia Harold (John Cho) a Kumar (Kal Penn) na Guantanáme iba 5 minút a 33 sekúnd. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno