Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

otík 

všechny recenze uživatele

Vždy ocením, když se podaří příjemný a svěží romantický film. Na tomto poli už snad nejde vymyslet nic nového, a i proto jsem rád, že se zase po delší době podařil milý hezký film, který ukazuje upřímnou lásku jako velkou hodnotu v životě obyčejného člověka. Film, který nenudí především díky okouzlující a přitom zcela přirozené Katherine Heigl, je tím pravým pro dlouhé letní večery. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb krademe, kde můžeme!! Tvůrci se snaží maximálně vymačkat současný hvězdný status Katherine Heigl (kasičky kin tahle držitelka Emmy řádně naplnila), ale byla to právě ona, kdo mi občas mimořádně lezl krkem. To její pitvoření, toporné repliky (za ty pochopitelně nemůže), uťápnutost nedostupné panny a neustálý výraz „jsem v pohodě“ se možná hodí do Grey´s Anatomy, ale jako oltářem posedlá postava, která má utáhnout celý film, ne vždy funguje. Naopak modroočko James Marsden spolehlivě osvěží a prozáří každou (ať sebepitomější) scénu, ve které se objeví. Nic zásadního netřeba očekávat – ONA s chutí plánuje cizí svatby, sní o své vlastní, tajně miluje svého šéfa, vyfouknutého vlastní nepříliš pravdomluvnou sestrou, brzy pozná JEHO, svatebního pisálka, zprvu ho nenávidí, ale jak beznadějný romantik tuší, všechno bude úplně jinak. Na první pohled chybí čistší scenáristická práce – skáče se tu mezi nevypointovanými sekvencemi, v nichž se humor příliš nepraktikuje, romantiky je poskrovnu a stojedenáctiminutová délka se zdá být neúnosná, i když něco by se vyseknout mohlo (zkoušení všech sedmadvaceti šatů, barová opíjená atp.). Útok na dámské kapesníčky se tak nekoná, nicméně spokojenost v oněch řadách bude převládat. ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ OK, nebyl to film pro mne a věděl jsem to, ještě než vůbec začal. Koukal jsem na to s přítelkyní. Ale sakra když napíšu, že je to KOMEDIE, tak bych se měl sakra obtěžovat dát tam aspoň jeden vtip. Aspoň jeden. Copak tvůrcům nedochází, že na tyhle filmy občas koukají PÁRY? A že i ten chlapík by se chtěl občas zasmát? Je to fakt tak přehnaný přání? Nebo tam ty fóry někde byly, a já si jich, tupec, nevšimnul? Teď jsem kouknul, co ještě režisérka tohohle veledíla natočila a vida - Step Up! Tak tím se to vysvětluje... Jediné pozitivum je, že při tomhle trendu už to snad nemůže být horší. ()

sta 

všechny recenze uživatele

už by si ty počítače, co podobné filmy píšou, měly založit odbory, aby všichni věděli, na čem jsou..30 % za prostě výtečného Marsdena a Heiglovou.. škoda, že je dobrý pocit utopen tím tlustým nánosem stereotypní špíny plné klišé.. btw: oeňovat, že to "funguje" je nesmysl, protože to schéma je tak vygenerované, aby "fungovalo".. romantika však vskutku filmově "existuje" tam, kde se o ten velký cit spolu s postavami neustále strachujeme.. ať se přizná ten, kdo si na začátku myslel, že konec nebude takový, jaký je. prvním dvaceti jsem ochoten dát pětikorunu na rohlík, protože takovým lidem musíme pomáhat, nemají to ve světě lehké. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

typicky priklad Bckoveho filmu - oblubene motivy z inych filmoch v inom sate a inych kombinaciach. Len nechapem, ze to tak dobre zaraba... Psychicka vycerpanost z maturit a prijimacok na VS ma dohnala k nekritickemu vyberu filmu, len podla zanru. Lutujem toto. Zial, tento film.. ako tisicky dalsich jemu podobnych ma nezaujal. V pamati ostane dalsi max. mesiac a potom si ani nespomeniem na meno hl. postav.. zadnu stopu nezanechal ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. ledna 2008 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)

Reklama

Reklama