Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

mm13 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Supermana, ale toto je skutočne jeden z jeho najlepších príbehov. I tak sa však tento poloboh už zo svojej podstaty vzpiera každému temnejšiemu a poľudšťujúcejšiemu pokusu, nie je v týchto polohách tak suverénne presvedčivý, ako väčšina jeho druhov v zbrani zo stránok hrdinských komiksov. Naďalej zostávam v presvedčení, že Richard Donner túto látku pochopil najviac a v tom 1978-om s ňou naložil najlepšie ako sa dalo. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animácia nie taká dobrá, ako dnes, staromódne prechádzanie medzi scénami, v úvodnej desaťminútovke by nezaškodila nejaká akcia a je jasné, ako to dopadne. S výčitkami som skončil, nie sú veľmi veľké a vychutnanie dobrého príbehu (vyrovnaní súperi, ťahanie za kratší koniec, zvraty, riešenie vzťahu Superman-Lois) podporeného napínavou akciou a jemným humorom nepokazia. Škoda len, že zápletka v Batman v Superman: Dawn of Justice bola aj vďaka Batmanovi, Snyderovej réžii, surrealizmu a hlbšiemu ponoreniu do postáv využitá lepšie. Inak dobrý film, čo by nemal uniknúť žiadnemu DC fanúšikovi. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Proč někdo radši vloží obrovské peníze do Singera a jeho vize Supermana než, aby natočil takových 20 filmů jako je Superman: Doomsday? Asi je málo fanoušků, kteří by dali své peníze za kreslený krvavý a drsný komiks, který převálcuje všechno, co vzniklo o supermanovi od dob smrti Generála Zoda. Krev teče i stříká, domy padají, tanky létají a Superman se dokonce předvede ve svém černém kostýmu ala Spiderman. Celých 75 minut jsem se skvěle bavil a dočkal neskutečnou porci akce a i nový pohled na morální dilema, kterým může někdy Superman procházet. Myslíte, že je to Bůh? Já si to myslel, dokud jsem ho neviděl poprvé krvácet a zůstal jsem zírat. Úžasná atmosféra doplněná dějem, který prakticky nezastaví a ve chvíli, kdy si řeknete "Bude se dál něco dít? Vždyť už mi film nemá co říct", tak se teprve rozjede ten pravý uragán akce. Tohle je ten správný Superman pro velké kluky. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné animované zpracování supermana. Já ho opravdu nemám rád, ani sem neviděl jeho slavnej návrat nicméně tady .. všechna čest. Animace mi naprosto vyhovovala, nepotřebuju detailní a mnohamilionové zobrazení k tomu, abych uznal, že mam před sebou dobrej animáč. Dokonce ani to spermíkovo lítání mi tady nelezlo na nervy .-) co mě však dostalo nejvíce, jak autoři při té víceméně nevinné animaci dokázali film obestoupit temnotou a masakrálními praktikami. ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá animácia, výborný temný a mierne krvavý dej. Na Supermana veľmi zvyknutý nie som, skôr sa mu vyhýbam, tento animák bol ale celkom kvalitný a to aj tým, že nejde o vyslovene detskú zábavu, ale o film s niekoľkými drsnejšími scénami. Kvalitný temný animovaný film, pre fanúšikov určite povinnosť, pre nezasvätených zaujímavosť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)

Reklama

Reklama