Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl teda strašnej film. Původně jsem si myslela, že by to mohlo být aspoň zajímavé, neokoukaný námět, ale byla to teda hrůza jen co je pravda. Přetažená délka a slušná nuda už od půlky a ten konec, neboli morální ponaučení už byla jen třešnička na zkaženém dortě. Koho při debatě mezi prezidenty zajímá jak se tam nějáký chlapík vykecává ze svého života? Některé happyendy jsou opravdu strašné a tenhle patřil mezi ty nejhorší co jsem kdy viděla. A nakonec celý film čekáte na to, koho teda zvolí a ono to tam ani neni ukázané. No tohle teda byla opravdu ztráta času. 2* A to možná ještě trochu víc nadhodnotím. Btw. Ta jeho dcera Molly byla jedno z nejotravnějších filmových dětí co jsem kdy viděla, pořád se tvářila děsně tragicky a navíc to byla hrozná vševědka co do všeho kecá. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec zajímavý, prostředek ukrutně dlouhý, klidně to mohli o 20 minut zkrátit. Myšlenka morální transformace arogantních politiků v citlivé a chápající lidi je zde dovedena až do absurdních mezí, nicméně komu by se takováhle myšlenka otevřené, občanské společnosti nelíbila. Proto 4 hvězdičky, protože je fajn, někdy myslet v takovýhle extrémech, které jen poukazují na to, jak nemorální a zkažené politiky doopravdy máme. Mnohem víc mne bavila dramatická linka o vztahu otce a dcery. 8/10! ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil, zejména první polovina - ta má švih a je tu pár skutečně dobrých gagů (zejména návštěva Bada v Air Force One), no druhá polovina, to už tu bylo tisíckrát (a ve filmech s Costnerem poměrně pravidelně) - s tak trochu zdviženým prstem nám hrdina promlouvá do duše, jak že se to máme chovat a vůbec, prostě je to hodně americky nabubřelé, což docela kazí dojem. Nápad skvělý (co kdyby výsledek voleb závisel na jednom člověku?) a Kevin je skutečně báječný (v prvních minutách dokonce natolik odporný jako lidská troska utápějící se v litrech alkoholu, natolik přesvědčivý, že jsem zvažovala, zda se na to vůbec budu dívat...). Takže určitě proč ne?! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Swing Vote je koncepciou vynikajúceho nápadu ale trošku priemerného prevedenia..niežeby Kevin Costner nepatril už do starého železa..ale z jeho konceptu a nábehu aký tento film mal...ostal len niekde na polceste...komédiou je tento film akurát možno do prvej hodiny..ale potom sa to mení na drámu..čo nie je zlý nápad...ale viacej sa k tomuto hodí komédia...je to dobré...práve koniec film je niečím správnym...tak sa to má skončiť...Swing Vote je vo výsledku trochu pretiahnutým, ale nie zlým filmom ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka, která nikam nechvátá a sem tam se i vrátí, aby těm, co nedávají pozor, něco zopakovala. Volební linie, která měla připomenout, že kampaně jsou jen prolhané komedie, byla průměrná, plná klišé a neoriginálních figurek. Mnohem lepší byla linie rodinná, kde ten volební tyjátr zafungoval jako zábavný impuls k nápravě otce notora, kterého si skvěle uvolněným způsobem střihl Kevin Costner za vydatné podpory sympatické Madeline Carroll. Není to žádný div světa, ale není to vůbec to není tak špatné, abych zatratil ty dvě hodinky, které jsem u něj strávil. Prostě nenáročná úsměvná pohoda, které nechybí ani několik zajímavých scén a dojemných momentů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama