Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

ladko 

všechny recenze uživatele

Zaujiímavá upírska kriminálka, ktorá zatiaľ(videl som ešte len 5 častí) dopláca na jednotvárnosť. V každej časti sa rieši iný prípad a chýba nejaká silnejšia ústredná dejová línia, ktorá by to spojila do jedného celku(no možno sa to ešte zmení v zostávajúcich 11-tich častiach). Akcia je spracovaná na to, že je to seriál, nadpriemerne. Ale od Joela Silvera som po skvelej Veronice Mars čakal niečo lepšie. A asi sa skoro nedočkám, lebo Moonlight je po prvej sérii zrušený(napriek tomu, že si v sledovanosti viedol celkom dobre). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Téměř 90%. Pro mě (překvapivá) jednička mezi seriály nesoucí se na poslední módní vlně upírské tématiky. Moonlight na to jde s poměrně inovativním přístupem a představy o upírech si vykládá po svém. Navíc, pokud někomu nestačí k extázi vidět v TV upíra, seriál vkusně kombinuje upírskou love story s čistě detektivním krimi žánrem, který nabízí množství možností, jak zatraktivnit každý díl a přicházet se stále novými nápady. Dobrá atmosféra, vychytaný příběh a ucházející herci... Jediné, co v mých očích shazuje kvalitu, jsou poměrně nepovedené úvodní díly - seriál se rozjíždí dost pomalu a nezajímavě. Kolem 4. dílu se vše ale zlomí a začíná kolotoč úžasného děje, chytrého navazování děje jednotlivých epizod a velké efektivity v zaujmutí diváka. Dále pak smutný fakt, že tak dobrý seriál byl po první sezóně zrušen, když zde byl prostor dovyprávět skvěle nakousnutý příběh v minimálně ještě jedné sérii. Shame on you CBS! True Blood působí při porovnání jako trapný vykradač nápadů... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upírská detektivka řízlá trošku moc velkou dávkou romantiky, ale to se dalo snést, protože mám s hlavním hrdinou společnou slabost pro Sophii Myles. Co díl to případ a jako nit se všemi šestncti díly vine pomalu se vyvíjející vztah dvou hlavních hrdinů. Potěšilo mě, že tady se slabší nedala nazvat ani jedna z epizod. Škoda, že to producenti zarazili, protože náběh na další řadu tam byl a navnadil. 85% ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Jestliže pro někoho je nejlepším seriálem Dexter (který uznávám až od šesté série, což je dost pozdě), pak já mám alternativu - svého vlastního Dextera. Ano, můj Dexter má to, co ten jejich ne. Tedy tvůrce, kteří vědí, kdy určité jevy nepropagovat. Jako ano, ani tento Dexter není plně dokonalý, občas se objeví nějaká ta logická chybka, ale oproti Dexterovi se mi tento seriál víc líbí. Koukám však, že Dextera tu zmiňuji nějak hodněkrát, a musím tedy říct, že tento seriál s Dexterem nemá nic společného, vlastně, co se týče děje. Nelze ty dva seriály ani srovnat. Můžete nesouhlasit, anebo zkusit tenhle seriál. _ _ _ Závěr úvodního dílu je top, a uživatel Mystery13 si může psát, co chce. :) V epizodě s01e11 je pro nás připravena první logická díra. Ale jde ji ignorovat, protože jinak opravdu nejde vypsat děj tam, kam směřuje. _ _ _ Píšu komentář po zhlédnutí s01e11, takže zatím vysoká spokojenost, a jsem zvědav na posledních 5 epizod. Epizody s01e12; s01e13 měly zachovanou tu správnou atmosféru před s01e11. Epizoda s01e14 ale kvalitu seriálu namířila dolů. _ _ _ Ukončení (epizoda s01e16) seriálu bylo pak zklamání. Ale takhle to prostě je, že záleží na tom, co chce Vesmír, a ne, co vy. Což ostatně bylo řečeno i v seriálu. ✔ ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

originalni, zabavny a poutavy serial se sympatickymi postavami, ktere jsem bohuzel zacala opravdu milovat az na konci (napriklad upir nerd byl super, se zbytkem mohli vytvorit nejaky upirsky tym :D). — hned jsem si na tom vytvorila zavislost; v letech 2005-2010 proste umeli natacet serialy (mentalista, skins, merlin,..). — je hodne velka skoda, ze to takhle rychle ukoncili :( jinak uzasny!!! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (16)

  • Poručíka Carla Davise měl původně hrát James Black. (Barrymore)
  • Seriál byl po šestnácti epizodách první série zrušen. I přes nesouhlas fanoušků nebyl obnoven. (Amroth666)

Reklama

Reklama