Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- PRVNÍ SÉRIE --- Spojení teenage seriálu a krimi je velmi lákavé. Seriál se trochu pomaleji rozjíždí, Veronica na mě charakterem zpočátku působila trochu nesympaticky. Postupem času, jak se hlavní dějová linka začala vyvíjet dál, ale hlavní postava trochu znejistěla, nebyla už tak suverénní, což mi v prvních dílech docela vadilo. Postupem času jsem ji tedy na chuť přišel, stejně tak decentnímu inteligentnímu humoru. Dějová linka v první sérii plyne spíše poklidně a nic se nikam nehrne a o to víc mě překvapilo několik závěrečných dílů, kdy scénáristé ukázali, že umí pořádně přitlačit na pilu a děj celé série v plné parádě zakončili. Pokud čekáte seriál s intenzivním příběhem a zvraty v každém dílu, tak hledejte jinde. Veronica Mars je především oddychovka. Ale na ty zvraty taky občas dojde. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Druhá série začala trochu zostra a je znát větší důraz na hlavní dějovou linku. Vaty není tolik a ačkoli se zdál příběh první série zakončený, druhá série mnohé přidává a určitě okolnosti převrací vzhůru nohama. Logan je čímdál větší sympaťák, k mé radosti je Duncan hodně v pozadí a na scénu se dostává hromada vedlejších postav. Co ovšem tvůrci tohoto seriálu umí je především pomalá, ale zručná gradace děje, který svým season finale překvapuje i po druhé. Na teenage seriál nezvykle dospělé, promyšlené a přiměřeně vztahové. Hodnocení série: 4/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Děj seriálu se ze střední přesunuje na vysokou, do seriálu vstupují nové postavy, představí se zbrusu nový opening a celkově dospělejší pojetí. Do pozadí naopak ustupuje hlavní dějová linka z prvních dvou sérii, která je už dost vyčerpaná. Na druhou stranou se před Veronicou objevují propracovanější případy a výzvy, které se někdy táhnou i přes několik dílů. Série je zakončená poměrně otevřeně, což naštěstí nevadí - fandové si vyžebrali film, který snad seriál důstojně uzavře. Hodnocení série: 4/5 ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první sezónu a moc se mi líbila. Je to takový mix CSI a Beverly Hills 90210. Většina epizod má více dějových linek, kde Veronica, popřípadě její otec, pracuje na vcelku rozmanitých zakázkách jako dva soukromí detektivové. Celým seriálem se ještě táhne další vyšetřování, konkrétně vraždy. Na tento seriál se skvěle kouká, hlavně kvůli vyrovnané kvalitě epizod, neokoukaným příběhům a všudypřítomným hláškám. Sice jsou rozhovory možná až příliš strojené, opravdu si nedokážu představit lidi, kteří by i v nejvypjatějších životních situacích mluvili takhle "cool" - neustále naráželi na všechny odnože popkultury, ale divák si rychle zvykne a vždy potěší, když takovou narážku pochopí. Herci, hlavně Kristen Bell a Jason Dohring, jsou také super. Také musím ocenit, že na konci sezóny je vražda vyřešena a tak seriál nepůsobí natahovacím dojmem. Rozmýšlím se mezi 4* a 5*, dám nakonec nižší, protože mi zde přecejen něco chybí, uvidíme po druhé řadě, rozhodně ale doporučuju. Update: Ne, je to na jasných 5*, na jaký středoškolský seriál se dá koukat furt dokola, a furt dokáže svými perfektními zápletkami, ale i hláškami bavit? Na málokterý, na Veronicu ale furt. A teď by to chtělo poslat menší petardu do Novy, když ten jejich strašný dabing zavinil propad seriálu do modrých čísel. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

(ukončil jsem sledování po první sezóně, a to ne kvůli tomu, že by mě to nebavilo, nýbrž proto, že čas je vzácný; je pravděpodobné, že na podzim - pokud tedy nějaký podzim vůbec bude ;-)) - se k Veronice vrátím, mrknu na druhou a třetí řadu (čtvrtá po nějakých 13 letech mě moc nezajímá), a půjdu s hodnocením nahoru; tímhle nešikovným komentářem se snažím říct, že tenhle seriál je chytřejší (ne nadarmo o něm referuje Mittel v Complex TV) než by se mohlo zdát a než by mohlo napovídat mé hodnocení, pozornost si rozhodně zaslouží, třebas epizody 1x21 a 1x22, těm bych se nebál udělit 5*; za to, že jsem si na tomhle seriálu nevybudoval závislost - tedy že v něm nepokračuji navzdory tomu, že můj čas je vzácný - může hlavně to, že absolutně neholduji teenagerským narativům à la Beverly Hills, taky jsem si z celého toho fikčního světa oblíbil pouze Veronicu a jejího otce; ale tak uvidíme co další série, pakliže se k ním tedy někdy dostanu...) ()

lord Ball 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to jen teen-seriál, ale shrňme si klady: na seriál ze střední školy je i poměrně inteligentní se sem tam i docela chytrými dialogy. Další kladem je, že dějová linie seriálu je i docela zajímavá a jednotlivé případy, které řeší dávají smysl. No a třetím kladem je nádherná a rozkošná Kristen Bell. Nelze samozřejmě i nezmínit zápory, jako je neuvěřitelně inteligentní a šikovná cool dívka, jako hlavní hrdinka, no ale myslím, že tuto menší vadu na kráse pominu. ()

carly 

všechny recenze uživatele

začala som to pozerať kvôli Loganovi a Veronice a pozerám to ďalej kvôli Loganovi a Veronice. je to dobrá kriminálka a je v nej humor, ktorý mi absolútne vyhovuje. plus je tu úžasné obsadenie. a scenár dokáže zakaždým prekvapiť. ale aj tak to pozerám vlastne len kvôli Loganovi a Veronice. ETA: S2 bola tak za 3,5* a tretiu už som psychicky nezvládla. tento seriál mi sprotivil Kristen Bell a Roba Thomasa na večné veky. na druhej strane som spoznala Jasona Dohringa. ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Tvůrce seriálu Rob Thomas se pokusil udržet Veronicu Mars na obrazovce i po třetí sérii a natočil zkušební díl čtvrté série, kde by nastal velký časový posun. Místo toho, aby byla Veronica na vysoké, má už po promoci a nastupuje do FBI. Kromě Veronicy se zde neobjevil nikdo ze starých známých postav, místo toho tato ukázka představovala všechny nové postavy, které se měly v seriálu objevit. Producentům se tato nová verze Veronicy Mars nelíbila a natáčení zrušili. (HappySmile)
  • Veronica a Duncan měli být původně příbuzní. (HappySmile)
  • Sam Huntington (Luke) a Aaron Ashmore (Troy) pokračovali v natáčení rolí Jimmyho Olsena v různých adaptacích komiksu Superman. Sam si zahrál Olsena ve filmu Superman se vrací (2006) a Aaron v seriálu Smallville (2001). (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama