Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (846)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Všetci neustále kričia, behajú, skáču, kĺžu, lietajú, robia kotrmelce, padajú do priepastí, rozbíjajú si huby a preskakujú z kryhy na kryhu (v skalách, v ľade, v žeravej láve). Nič proti, zaujať detskú pozornosť na poldruha hodiny je fuška. Problém je, že aj takýto "ubehaný" film sa dá urobiť inteligentne a vtipne. To ale nie je prípad Ice Age 3. Keby sa tam neobjavila tá Peggova jednooká lasica a keby Scratove trampoty so žaluďom (tentoraz v oboch zmysloch) neboli stále fajn, pohybujem sa s hodnotením len tesne nad odpadom. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

naprostá bomba! pojem třetí pokračování už sám o sobě dává tušit pořádnýmu průseru, což jsem po slabší dvojce i trochu očekával, ale opak byl pravdou - bravurní akční sekvence, (samozřejmě) perfektní animace, příjemný děj a stále nové a nové gagy s roztomilým, ale někdy i dost černým humorem, prostě k prasknutí nabitá hodinka a půl dokonalosti... uff, došly mi superlativy, naštěstí ještě umím do sta - 100% p.s.: tohle si prostě musím dát ještě (minimálně) jednou ve 3D :-) ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tohle, že mělo bejt lepší než první díl?! Nebavila mě ani veverka a nebejt Simona Pegga a jeho výborný postavičky vůbec bych se nebál jít s hodnocenim níž. Za celejch pětaosmdesát minut jsem se usmál dvakrát, což je vzhledem k žánru dost smutný. U prvního dílu jsem smíchy brečel. A i přes fakt, že je film napakovanej akcí, tak postrádal jakoukoli dynamičnost a to dokonce i s DTS ozvučenim. Celkovej dojem kazila i hudba. Navíc už všechno známe z dílů předchozích a nabízí se jedno starý rčení a sice to, že "Opakovaný vtip není vtipem." Zklamání roku. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Inu, chtěl jsem na vlastní oči (uši) poznat, jak to s tou Dobou ledovou je. Jestli je lepší než dvojka, nebo nastejno... nebo úplně jinak. Tak to nejprv pořádně "rozpitvám". Třetí díl je každopádně zábavnější a vtipnější než dvojka (avšak humor ve filmu není tak tupý a trapný jako v Madagaskaru - je inteligentní), záživnější a plynulejší, plný neotřelých náladů a úžasně vykreslených charakterů. Přibyly nám tu dvě...respektive tři nové postavy: vtipná a arogatní postava "asičáka" Bucka, která je skvěle nadabovaná - a co věta, to perla. Druhou postavou (jak mnoho z vás ví) je Scratova "vyvolená" Scratte, která působí dojmem zámožné a drahé vábičky, jež se dokáže proměnit v ďábelskou veverčici a nastolit si svá pravidla :) A třetí postavou... je dítě, ale neřeknu koho :D Takže to shrnu - nové postavy se zkrátka vyvedly. Z těch původních postav tu dostává velký prostor Sid, který srší nápady a vtipem, což je velmi dobře, jelikož se tak nemusí diváci těšit jenom na Scrata, který celý předchozí film jenom zachraňoval zábavu. Navíc tvůrci dokázali trochu zredukovat ty dvě otravné vačice, co mě v Oblevě tak lezly na nervy a měl chuť je zaškrtit. Dokonce si troufnu tvrdit, že jsem si je už i oblíbil. Co však musím opravdu ocenit, je (překvapivě) skvělý český dabing a vynikající hudba, která se mi ze všech tří filmů líbila právě nejvíce. Ale abych jenom nevynášel samé komplimenty, tak musím filmu vytknout možná námět, který ve vás po shlédnutí filmu nezanechá příliš silný pocit a je průhledný jako síto. I tak se s tím však tvůrci dokázali popasovat a za to si snad určitě zaslouží 4 hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úspešnej sérii štúdia Blue Sky sa darí prekvapivo držať latku na rovnakej úrovni. Nie je tak vysoko, ako Pixarovská a Armanovská, o trochu nižšie ako Dreamworkovská, ale nie o moc. Predchádzajúcimi tržbami povinná trojka prekvapila výpravnosťou, zakomponovaním milých zvieratiek z názvu a adrenalínovou záverečnou akciou. Poctivé tri hviezdy. Ďalej by som už nepokračoval, možno skúsil ďalších Robotov. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama