Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (846)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivé tři. Největší mínus, které ale zároveň nelze tvůrcům zase tak moc vyčítat, je v přílišné dětinskosti celého snímku, kdy je několik scének z jinak výborného animáku až trapných. Jak ale jinak, když režiséři době vědí, pro jakou cílovou skupinu mají snímek nejlépe přizpůsobit, aby jim vydělal co nejvíce penízků. Moc dobré naopak je, že během celé stopáže se až na trošku utahaný začátek pořád něco děje, o akci není nouze. Dabing kupodivu povedený... Dále jsem také byl na 3D ve Village Cinemas v Praze, a je to sice pozlátko, ano, ale bez toho bych si film také tolik neužil. Velké brýle tedy rozhodně nebyly na škodu a jsem zvědavý, jaké filmy s nimi shlédnu v budoucnu. Doba Ledová 3 mě zaujala, pobavila (scénka s veverčákem a bublinami je super), ale unešený z ní nejsem, protože mi není o deset let méně. BTW ještě taková výtka: zajímalo by mě, co si myslelo dospělé osazenstvo v kině, když mamuti pojmenovali své dítě "chlupatá sladká broskvička", to bylo... divné :o) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Doba ledová 3" se Vám bude líbit za předpokladu, že: A) jste dítě, B) jste infantilní, C) při spatření kojence, koťátka, štěňátka, slůňátka, zkrátka libovolného zvířecího mláďátka dostáváte akutní záchvat šišlavosti. Já jsem film sledovala se svou starší sestrou, na kterou se vztahují všechny tři definice, a snad se část jejího nadšení přenesla i na mě. Malá část. Nebudu na tenhle animáč pět oslavné ódy a nebudu ho ani máchat v hnoji, bavila jsem se přiměřeně a nebýt už tak obroušená rašple, spokojenost by byla dost možná maximální. Pro odlitky fakt megahustej biják... fuj, kam až ten náš mateřský jazyk klesne :-/. 61% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Doba ľadová 3 je viac než skvelým pokračovaním série. Po dosť slabšom druhom dieli sa tvorcovia rozhodli poriadne oživiť sériu po všetkých stránkach. Táto snaha im vyšla mimoriadne. Nové pestré prostredie, skvelý Buck, roztomile zvieratká a aj použitie 3D zobrazenia v konečnom dôsledku vytvorili veľmi kvalitný animák, ktorý sa hodí v podstate pre všetky vekové kategórie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi, chodte se zahrabat. Ice Age vám právě sebrala titul nejakčnější animované podívané, jaká kdy vznikla. nejvíc akční, nejvíc přerostlých ještěrů a nejvíc barviček. tolik nebylo ani ve Star Wars 3. Jediné co tomuto dobremu guláši chybí je vtip. A toho povedenho tam opravdu mohlo být trochu víc. Přesto potěšily nové postavy Buck, ta hnusná veverčice, a to roztomilé mamutátko...a taky roztomilí tyranosauříci..No dost zdrobnělin, pro děti opravdu jak terminator 2 pro dospělé a dospívající. Už se nedivím proč to tolik vydělává. V některých momentech sem měl na rozumu: Vždyt to je lepší než jednička, další momenty to vrátily do normálu. Takže Ice Age 1 nej., Ice Age 3 tesne za ní a až daleko za nimi nudný druhý díl PS: A opravdu Scratch je tahoun tehle serie.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to po treti variace na to samy, ale porad to slusne bavi. Zapletka s dinosaurama v skryty jeskyni je sice stupidni, ale je to jen zaminka pro dalsi dobrodruzstvi stary znamy skupinky, takze po ne moc zabavnym uvodu se dej presune do podzemi a zacne solidni jizda. Co na tom, ze vetsina foru tu uz byla, postavy jednaj furt stejne, hudba je vykradena z minulyho dilu a animace nedoznala zadnyho velkyho vylepseni, tohle je proste jednoducha zabava, ktera dokaze dobre pobavit a o nic jinyho se ani nesnazi. Navic meli tvurci jeden skvelej napad. Hlavni particka uz precejen nema moc co nabidnout, takze prichazi na scenu lasice Buck, kterej sice neprisel na fuck, ale za to je to trochu psychopat hrajici si s rambokudlou a ten obstara vetsinu foru a hlasek, fakt nejlepsi postava filmu. Zapletka se Scratem uz je taky vcelku vyseptala, ale opet dobrej napad, mame tu veverici, takze o soupereni o orech neni nouze. K tomu si prictete par fajnovejch odkazu na znamy filmy (Rambo, Pan Prstenu a dalsi.) a vyjde nenarocna, nic noveho neprinasejici, ale zabavna podivana za slusny 4*. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Řev dinosaurů byl vytvořen pomocí zvuků slonů a velbloudů, nahrávaných v Thajsku a Africe. (adamc)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama