Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Diskuze

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Pohádka není špatná, jen ta hudba hrůza. Taková jednolitá o ničem, nudná. A třeba když se ti dva poprvé políbili, tak kamera je snímala z dálky, proč? A dalo se to oživit více věcmi. 

Miggi90

Miggi90 (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo podle jaké pohádky Boženy Němcové to bylo natočeno?

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

K dokonalosti tomu chyběl humor, mohla to být skvělá pohádka, ale tohle tam chybělo. Srovnávám s mojí nejoblíbenější pohádkou S čerty nejsou žerty.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Překvapivě dobrá (tj. za tři) pohádka o třech životech. Slovenské děvčátka Molnárovy jsou docela kusance, J. Dvořák parádní záporák... i když on je to spíše film, než pohádka. Proti některým "pohádkám" je to ovšem veledílo. Poctivé tři...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

mibara

nahota a podobná scéna se mám dojem objevila v pohádce Peklo s princeznou... jinak Molnárová docela kundička, mít takovou holku doma, tak jí 2 roky nepustím z postele... celkově 3*  chyběli mi tu humorné dialogy - jako třeba v Nebojsa, nebo S čerty nejsou žerty... prostě tohle byl příběh o 3 lidech a tím to končí, prioritou zde byla láska dvou lidí, což je na pohádku málo... a ještě bych vytknul krátkou dobu trvání filmu, mohlo to být delší...

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Objevila se ještě v nějaké české pohádce nahota?Nebo je to první vlaštovka? Myslím si,že pokud je to umělecky a decentně natočeno,není na škodu,když se sem tam nějaká princezna objeví v císařových nových šatech.

na příspěvěk reagoval rounen

Dolvich

Dolvich (hodnocení, recenze)

Scénář této pohádky je sice slabší, ale zase to nahrazují jiné přednosti jako krásná příroda, mladí herci, zachycení tehdejší doby a pěkná anička:)

Reklama

Reklama