Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (219)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pohádky Stracha z poslední doby, to je taková polévka ze sáčku. Jsou celkem chutné, ale přesto na jedno brdo, takové až sterilní, nicméně hlad zaženou a sem tam se najde i nějaký ten knedlíček. O nějaký extra gurmánský zážitek se ale nejedná. S touhle pohádkou je to stejné. Potěšil mně Dvořák v roli důstojníka i přítomnost Molnárové, kterou jsem doposud neznal a která mi ještě před kouzlem velmi připomínala profilem obličeje i copem moji oblíbenou zpěvačku Agnes Obel... Strach si umí vybrat místa pro natáčení a tak co záběr to až kýč. Tu koukáme přes rákosí rybníka, tu na cimbuří zříceniny tu na nastrojené sklepení věznice... Sice tento TV film smrdí korunou, ale zas tak hrozné to nebylo. Už jsme tu měli horší kusy pro naše nejmenší. Takže průměr. Dávám tři životy. * * * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bola krásna...“ – „Ale nedala sa skrotiť.“ Milá, svižná a svieža rozprávka, v ktorej nenájdete veľa „nadprirodzených motívov“, ale páčilo sa mi, že je predsa len troška drsnejšia, než ostatné. Napríklad si nepamätám inú českú rozprávku, v ktorej by bolo tak jasne naznačené, že postavy medzi sebou majú sex a aj ten sedliak, drsne reagujúci na žiadosť pomocníka o ruku jeho dcéry, je o poznanie brutálnejší, ako býva v inak dobráckom českom „výstavnom“ žánri zvykom. Najviac ma ale potešilo, že tvorcovia na kasting išli inak, ako Troška. Jeho rozprávky mám celkom rád (NEVESTA Z MLYNA 1 – 2, Z PEKLA ŠŤASTIE 1 – 2), ale vždy mi na nich strašne prekážali manekýni v hlavných rolách. V TROCH PRIANIACH (pod týmto názvom bola snímka uvádzaná v slovenských TV časopisoch) boli obsadení mladí herci, ktorí na rozdiel od Troškových pôsobia dojmom, že majú aj niečo v hlavách. Nechcem urážať, hovorím, ako na mňa pôsobili, nie o tom, akí sú/nie sú v skutočnosti. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 5/10/// +obsazení, pěkná příroda -jinak nic moc výprava, nevýrazní herci, dost ponurá hudba, celé je to aji tak trochu depresivní, slabí příběh, škoda že tady Táňa Pauhofová a Kryštof hádek měli jen takovej štěk/// Podivná pohádka. Má dost pomalé tempo. Levnou výpravu. Hraje v ní spousta známích herců, mnohdy se ale v příběhu ani neohřejí a navíc většína z nich hraje jakoby bez duše. Rovnež je zde slabá a nehodící se hudba. Celé je to takové omšelé. Nápad a děj je sice trošku originální, ale není moc zábavný. A už vůbec mi nejde na rozum, proč utnuli příběh těch zbívajících dvou dezertérů a těch třech dívek. To mohlo být podle mě taky zajímavé. Škoda/// Celkem 44%/// ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka, která asi není zrovna uplně pro děti, ale já oceňuji rozhodně tu odvahu do pohádky dát takové scény, jako nahou Aničku v jezeře a vůbec celkově scény, které upozorňují na sexualitu jako takovou. Hodnocení v podobě odpadu mi přijde vážně zarážející. A naprosto souhlasím s komentářem od Galadriel. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Skřípu zubama, nejdříve slušný začátek, pak pomalý rozjezd a pak už jen dojezd. Pominu spoustu faktických hrubých chyb (Kovář s takovou vilou? , ...). Suché dialogy a scénář, vyloženě hloupá hlavní zápletka s brutální proměnou charakteru Molnárové. I když mi to přišlo lépe zpracované, než pohádky Trošky, stejně to nestálo za moc. Popravdě nevím proč jsem to dokoukal do konce. Dávám 40% = 2-/5 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen nejen podle odkazu Boženy Němcové, ale i na motivy moderních fantasy námětů. (Lynette)
  • Slovenské herečky Lucia a Petra Molnárové neovládají češtinu, a proto jsou v českých filmech při postsynchronech vždy předabovány. Tentokrát jejich postavě Anny (Petra Molnárová) propůjčila svůj hlas Andrea Elsnerová. Černou princeznu, kterou ztvárnila zpěvačka Iva Frühlingová, nadabovala Zuzana Stivínová ml. (funhouse)
  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)

Reklama

Reklama