Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený hororový thriller, ktorý je už piatym dielom tejto kultovej série. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi Hoffmanovi, ktorý sa rozhodol pokračovať v hrách aj po smrti Jigsawa, ale na stope mu je druhý skúsený detektív, ktorý vie, že hra pokračuje a práve je päť rôznych ľudí uväznených v komplexe s niekoľkými pascami a tí urobia všetko preto, aby prežili. So spracovaním som nadmieru spokojný, oproti dvom predchádzajúcim dielom je to výrazný pokrok, tempo je svižné, bez jediného hluchého miesta, opäť sú výrazné dve línie, detektívna a hororová a obe sú zvládnuté výborne a navyše postava Hoffmana mi veľmi sedí, má tu dostatok priestoru, poteší jeho motivácia začať s hrou, do tejto série priniesol výrazné oživenie. Síce tých flashbackov je tu možno trochu moc, ale nemám s tým problém. A musím pochváliť aj záver, síce už nepôsobí až tak prekvapujúco, ako v prvých dvoch dieloch, ale páči sa mi. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak sú výborné. Nájde sa tu niekoľko skvelých pascí a samozrejme aj drsných úmrtí, či už veľmi dobrý úvod, nekompromisný záver alebo aj prvá a posledná skúška pri piatich unesených. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tobin Bell už samozrejme ustúpil do úzadia, ale pri takto pokročilom diely v sérii je to len plusom, najviac poteší samotný Costas Mandylor ako spomínaný detektív Hoffman, bavil ma aj jeho hlavný protivník Scott Patterson, oživenie prináša aj Jigsawova žena Betsy Russell a z unesených najviac zaujme Julie Benz. Réžia a technická stránka sú slušným štandardom tejto série, takže spokojnosť. Osobne mám práve tento piaty diel z celej série najradšej, samozrejme už to nemôže byť také prekvapivé a originálne ako jednotka, ale má veľmi zaujímavé obe línie, skvelé pasce a svižné tempo, ako celok mi sadol z celej série najviac. 78% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Oficiálně se z filmové série filmů Saw stává filmový seriál. Neznalost předchozích dílů může být pro diváka fatální - nepochopí tak vůbec pachtění detektiva za "tajemným" následovníkem Jigsawa. Technicky je to totožné s předchozím dílem, tudíž žádná invence, co se týče například kamery či střihu. Ano, je to snad ještě více vykonstruovanější, než všechny předchozí díly (člověk A jde vždy cestou B a v místnosti C si pustí kazetu D určenou právě jemu - vždy hezky s oslovením). Navíc nechápu, jak může být někdo, kdo o případu něco ví, tak hloupý. Musí přece vidět / vědět, že Jigsaw (nebo jeho následovník), na kazetách nelže, tudíž poslouchat jeho příkazy = přežít. Ale nebudu spoilerovat.. Jinak je ale páté pokračování zmáknuto o stupínek lépe, než jeho předchůdce, a proto dávám hezký průměr. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po pátý a zase o stupeň hůř a vlastně zase to samý. Je sice sympatický, že to tentokrát víc chtěli dávat do tý detektivní roviny, jenže to by nesměla bejt tak stupidní. Vždyť jenom fakt, že Jigsaw furt zanechává obětem ty svoje malý kazetky ( to musel bejt v elektru velkej účet), i když je docela dlouho po smrti a oběti tam dojdou vlastně náhodou. Navíc o to víc je vidět, že ty všechny pastičky už jsou hodně neoriginální a vlastně zbytečné a na efekt. A tam kde v minulých dílech aspoň trochu zaujala pointa, tak tady to ještě více pohřbí, protože mi ten konec došel asi po půl hodině, ale řikal jsem si, že tak blbý to snad nebude. Bohužel bylo a bude ještě hůř, páč šestka je tu coby dup. Přijde s ní už čistej odpad? ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

S filmem SAW se otevřel trh. Po veleúspěchu prvního dílu se natáčejí nové a nové díly a objevují se nové a nové postavy, které se zamotávají víc do příběhu. Mým názorem je, že vše mělo skončit jedničkou. Režisér prvního dílu asi věděl, proč dál nepokračovat. Jenže banda chamtivých tvůrců v domněnce, že si namastí kapsy pak jméno SAW jen hyzdí. V pokračování totiž nejen já, ale i ostatní postrádáme tu mysteriozní zápletku a ten brilantní konec, který jsme viděli v první díle. Saw se tak stává standardem ve světě thrillerů. to mě nutí hodnotit každý následující díl na 3 *. Když ale vezmu, že malá špetka záhadného vysvětlování se tam ještě najde a plus krvavá řež, kde jsou lidé si nuceni si ubližovat v zájmu vlastního osvobození dávám hvězdu navíc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to přece jen o level víc než předchozí tři pokračování, třebaže všechno, co byste mohli vyčíst jim je i tu a pasti nebyly tak nechutné a i závěrečná vysvětlovačka byla poslabší. A Costas Mandylor (konečně se dozvídáme motivaci jeho postavy) je s tím svým zavilým výrazem na facku, ale potěšila sexy Julie Benz. Nicméně víc než na to nezajímavé pátrání bych se soustředil na tu zkoušenou partičku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)
  • Julie Benz (Brit) byla natolik ovlivněna intenzitou svojí role ve filmu (zejména strašlivým vyvrcholením), že z toho měla noční můry. (ČSFD)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama