Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 3

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 335)

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti Lhář, lhář mnohem méně mentorské, oproti Božskému Bruceovi mnohem méně zábavné a až na tu romantiku vlastně naprosto nijaké. Scénář je katastrofální a ze slibného JEDNOHO nápadu těží zhruba 20% potenciálu. Carrey a jeho nejlepší kamarád obličej ale zachraňují co se dá (další důkaz, že komedii dělají z poloviny dobří herci), Zooey je překrásná a dostatečně trhlá, aby Carreymu stačila, a když Reed začne výrazně brnkat na romantickou strunu, dá se tenhle návrat komediálního krále do svého rajónu bez problémů dokoukat. Žánrovou revoluci hledejte jinde, tady se jede na jednohubkovou jistotu. P.S.: Křečovitější product placement jsem v hollywoodském filmu snad ještě neviděl. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

YES, YES, YES. Film který nám tak trošku může připomínat Lháře, lháře, jen s velkým rozdílem, že teď musí vyhovět, když něco nechce udělat - musí občas lhát. Tím se otevře a většina lidí je z něj pozitivně překvapená. Jim Carrey jak ho známe i neznáme zde má pár nových gagů, u kterých se opravdově zasmějete. Jako Carl se zde učí plynule a perfektně korejsky, hrát na kytaru, pomáhat ostatním v nouzi jak s půjčkami, tak v osobním životě .... no a to vše se mu vrací dvojnásob. Abych to nejen chválil, tak mi přišla škoda, že mi některé scény přišli zbytečné nebo nedotažené do konce, jako třeba let v letadle, a nebo fotka z plakátu, jak skáče bungee. Líbila se mi zde i Zonney a hlavně také Rhys Darby s jeho domácím projekcema Harryho Pottera a 300: Bitvy u Thermopyl. Jim je jeden z herců, kterých se podle mě málokdo dokáže nasytit. Výborné jsou i jeho sny, orální rozkoš (i když si to ani nechci představovat), naspeedování z Red Bullu, jízda na motorce, rvačka, prostě takovej pozitivní a vůbec ne hloupej film, který vám zlepší náladu do života, a možná i trošku otevře. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey asi definitivně vyčpěl. Po třech letech se nám pokusil připravit další komediální kousek a opět svou snahou o komično donutí své pravověrné fanoušky spíše k nostalgickému rozjímání než k rozveselení. On totiž zůstává už několik let na půli cesty. Jakoby se bál jít až na dřeň, jako to dělal v bezstarostných devadesátých letech, díky kterým si nadělal tolik nepřátel ale i tolik fanoušků, přehoupl se do civilní polohy. Je zaměnitelný, nezajímavý. Finty Dicka a Jane i Yes Man mají dobrou zápletku, z obou se ale dá vytěžit o dost víc, než se nakonec divák dočká. Skoro z 50-ti letého Jima už je trochu cítit, že mu to bláznění není úplně vlastní (a to ho je zde minimum a ty scény patří mezi to nejlepší, co snímek nabízí) a i když já mezi jeho pravověrné fanoušky patřím, mám pocit, jakoby ty poslední filmy kazil z jisté části i on...snad už radši jen vážné role, Jime...a taky kvalitní scénáře, protože tady jsou úsměvné situace asi čtyři a to jen tehdy, pokud divák jó přistoupí na hru autorů. Celkově je zde na mě příliš milý humor bez špetky odvahy či překvapení, Jim už nechce šokovat, jen se občas nehodlá oblíkat... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Naštěstí je tu dvojice Jim Carrey a Zooey Deschanel, kteří zachraňují, co zachránit jde. Scénář není vůbec hloupý, ba naopak, ale ten potenciál je trestuhodně nevyužitý a na plátno se přenesly jen zdlouhavé scény bez hlubšího smyslu a pointy. Komediálně to už vůbec nešlape, ač se výše zmínění snaží, seč mohou. Carrey je povaleč, co permanentně fňuká, že mu před lety pláchla manželka, vyhýbá se přátelům, holt, změnu potřebuje jako sůl. Ta přijde s jedním sektářským sezením a zbytek asi pochopíte záhy. Mám strach, aby Carrey včas vycítil, kdy je třeba odejít ze scény a vrhnout se na serióznější role, protože vidět pořád to samé, navíc od veskrze průměrných režisérů, není pro komediálního diváka to pravé ořechové.. Jen se podívejme třeba na to, jak dopadl takový Steve Martin.. no, nevím nevím!! Já si Yes Mana vůbec neužil.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Při druhé návštěvě videopůjčovny si Carl (Jim Carrey) vybere film Cable Guy (1996). V jisté chvíli je také vidět film 23 (2007). V obou snímcích hrál Jim Carrey. (HellFire)
  • Scéna skoku z mostu se točila pro jistotu až v poslední den "Jeho výraz, když stojí na kraji mostu, je opravdový - směs vzrušení a čisté hrůzy," dodal k Jimovi Carreymu (Carl) režisér. (ČSFD)
  • Jim Carrey (Carl) se hodiny učil hrát na kytaru jednu píseň - a po natáčení se nástroje už ani nedotkl, i přesto, že mu učitel tvrdil, že má vlohy. (ČSFD)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama